Kaba bir hesap yapabilirsin. Fanların tanesine 3-5W de işlemci ve ekran kartına modeline göre bak anakart, RAM gibi kalan bileşenlerin hepsi için de toplam 30W dersen kabaca ne kadara ihtiyaç olduğunu görürsün. Tabi PSU nun 12V kanalından verdiği değere göre kıyas yapman ve en az 50W tercihen 100W fazladan pay bırakman önerimdir.Bilgisayarda ki tüm parçalar fanlar dahil kaç watt çekiyor psu yeterli mi bunu nasıl öğrenebilirim?
bu sitelerden yaptığım hesaba göre benim sistemin şuan çalışmaması lazım voltaj yetmiyor çünküpsu power calculator araması yaparsan googlede bunun gibi siteleri görebilirsin oradan bakabilirsiniz
Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
Power Supply Calculator - Select computer parts and our online PSU calculator will calculate the required power supply wattage and amperage for your PC.outervision.com
PC Power Supply Calculator | PSU | MSI
Find the perfect power supply unit (PSU) for your computer system with our accurate PSU calculator. Determine the ideal wattage based on your components and calculate power requirements for optimal performance.tr.msi.com
kaba taslak olabilir ben pc çalışırken veya yük altındayken psu yeterli oluyor mu olmuyor mu diye düşünüyorum ondan sordum hocamKaba bir hesap yapabilirsin. Fanların tanesine 3-5W de işlemci ve ekran kartına modeline göre bak anakart, RAM gibi kalan bileşenlerin hepsi için de toplam 30W dersen kabaca ne kadara ihtiyaç olduğunu görürsün. Tabi PSU nun 12V kanalından verdiği değere göre kıyas yapman ve en az 50W tercihen 100W fazladan pay bırakman önerimdir.
OCCT İNDİR POWER TESTİ VAR İÇİNDE ONU YAP YETMEZSE KAPANIR ZATEN ÇALIŞIYORSA SORUN YOK DEMEKTİR.bu sitelerden yaptığım hesaba göre benim sistemin şuan çalışmaması lazım voltaj yetmiyor çünkü
Mesaj otomatik birleştirildi:
kaba taslak olabilir ben pc çalışırken veya yük altındayken psu yeterli oluyor mu olmuyor mu diye düşünüyorum ondan sordum hocam
Parçalarını söylersen sistemin kaç w çektiğini söyleyebilirim.Bilgisayarda ki tüm parçalar fanlar dahil kaç watt çekiyor psu yeterli mi bunu nasıl öğrenebilirim?
5600 işlemci asus a520m plus anakart fury x 16gb ram gskill 2x16gb ram archon forza 240mm sıvı soğutma netac 240gb satamssd kioxıa 512gb m2 sdd toshiba 1tb 2.5inc harddisk 4 tane de darkflash argb fanParçalarını söylersen sistemin kaç w çektiğini söyleyebilirim.
Ekran kartı nerede?5600 işlemci asus a520m plus anakart fury x 16gb ram gskill 2x16gb ram archon forza 240mm sıvı soğutma netac 240gb satamssd kioxıa 512gb m2 sdd toshiba 1tb 2.5inc harddisk 4 tane de darkflash argb fan
Net sonuç istiyorsanEkran kartı nerede?
pardon hocam https://www.akakce.com/ekran-karti/...2dh-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,1887328331.htmlEkran kartı nerede?
güzel ürünmüş fakat bilgisayarın ne yaktığını değil parçaların psu dan ne çektiğini öğrenmek istiyorum psu yeterli mi değil mi emin olmak için
Aslında cpu-gpu en çok güç çekenleri onlar da msi afterburner-hw info gibi yerlerden görülebilir. Diğerleri de ortalama 100w diye hesap ederiz genelde bu max 125 olur veya 75w olur. Bu yüzden hep psu'yu 100w fazla almak faydalıdır deniliyor.pardon hocam https://www.akakce.com/ekran-karti/...2dh-256-bit-gddr6-8-gb-fiyati,1887328331.html
Mesaj otomatik birleştirildi:
güzel ürünmüş fakat bilgisayarın ne yaktığını değil parçaların psu dan ne çektiğini öğrenmek istiyorum psu yeterli mi değil mi emin olmak için