Neler Yeni

bilgisayardan çıkan çıt sesi

ipekitten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
ipek
Bugün bilgisayarımda sistemim son ayarlarda oynatmaya yeterken zorlanmaması için en düşük ayarlarda Path of Exile oynarken, bir anlığına kulağımı götürüp kasaya yaklaştırdım ve küçük ama çok küçük bir "çıt çıt" sesi duydum. Bu bir nevi tahta kurdu sesine benziyordu. Bir nevi elektrik. Önceki gecede FPS testi yaparken aynı oyunda daha yüksek bir ses duydum gibime geldi, ama kulagımda kulaklık vardı ve muhtemelen yanıldım tedirgin olup kapamıştım.

İlk bahsettiğim sesi ise ondan sonra gün içerisinde duymadım diyebilirim. Parçalar henüz bir haftalık. Ve ev hayli soğuk. Genleşme ve ısınmadan dolayı bu seslerin çıkması normal mi? Ne kadar fazla çıkarsa tedirgin olmalıyım? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Dediğim gibi çok küçük ve maksimum 3 saniyelik bir sesti. Linktekinin bir tık ufağı, hatta bayağı ufağı. Şimdiden teşekkür ederim. :)

Link:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Seninki de bu kadar sık mı geliyor?

ipekitten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
ipek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Videodaki sıvı soğutmadan geldiğini düşünüyorum emin olmamakla birlikte.
video benim değil temsili bir videodur. bu sesin çok çok az ufağını 2-3 saniye duydum. O da kulağımı dayadım ondan. yoksa onuda duymayacaktım. Eğer psu sorunlu olsaydı bu ses sürekli olurdu diye tahmin ediyorum, ya da diğer parçalar. Ya elektrikte bi problem var ya da direkt olarak genleşme. Bilemedim :(

Prego55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kenan Furtul
Özellikle oyunlara girdiğim zaman düşük ayarlar yüksek ayarlar farketmiyor ekran kartımdan kaynaklımı bilmiyorum (RX570) ama bendede aralıklarla gelen küçük bir çıt sesi mevcut. PC 1.5 aylık, iki haftaya kadar böyle bir sorunum yoktu.

ipekitten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
ipek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Seninki de bu kadar sık mı geliyor?
hayır bahsettiğim gibi kulağımı dayadığımda duyduğum tahta kurusu sesine benzer 2-3 saniyelik bi sesti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özellikle oyunlara girdiğim zaman düşük ayarlar yüksek ayarlar farketmiyor ekran kartımdan kaynaklımı bilmiyorum (RX570) ama bendede aralıklarla gelen küçük bir çıt sesi mevcut. PC 1.5 aylık, iki haftaya kadar böyle bir sorunum yoktu.
genleşmeden dolayı olabilir, eğer ses sürekli gekiyorsa cool whine olabilir. Benim tahminimce kendi sorunumda genleşme kaynaklı. Çünkü evim çok soğuk ve sabah yük altında ister istemez geçiş oluyor.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
hayır bahsettiğim gibi kulağımı dayadığımda duyduğum tahta kurusu sesine benzer 2-3 saniyelik bi sesti.
Hangi ekran kartı modelini kullanıyorsun? Genleşme olduğunu sanmam, ortam sıcaklığı kaç derece?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Ortam sıcaklığı bilemiyorum. Ancak parçalar daha yeni. Ekran kartsız 3400G'li apu sistem kullanıyorum.
Genleşme sadece ekran kartında olması muhtemeldi ekran kartı da yoksa VRM'lerdir. Hangi anakart?

ipekitten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
ipek
Gigabyte b450m s2h
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genleşme sadece ekran kartında olması muhtemeldi ekran kartı da yoksa VRM'lerdir. Hangi anakart?
Gigabyte B450 M s2h dediğim gibi tek bir sefer duydum, ve 2 saniye falan. O da kulağımı dayamıştım öyle duydum. Başka da gelmedi.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,084
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Ona nerden bakabilirim bilmiyorum, ancak fps testi yaptım. Derecelerde gözüküyordu yük altında maksimum 54. 25-38 arası. Çoğu zaman stabil 27.
HWiNFO'nun sensör modunda veya HWMONITOR'den bakılıyor. Sistemde HDD var mı?

Top Bottom