Neler Yeni

Bilgisayarım Aşırı Isınıyor ve Sanırım CPU Darboğaz Oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Gökmen GÜNDOĞAN
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir hafta önce İncehesap.com üzerinden hazır sistem satın aldım (Renegade [Modart PC]). Sistemde Ryzen 5 5600x ve PNY 3060 12Gb modeli var. PC'yi satın alırken yanında Gamepower Airbender CPU hava soğutucusu da satın almıştım. PC kargo ile geldiğinde CPU üzerinde AMD'nin kendi CPU fanı takılıydı. Bu konulardan anlayan bir arkadaşım ile söküp Airbender'i taktık fakat iki gündür fan çok gürültülü çalışıyor ve kasam (Gamepower Warcry x6 Fanlı 750w PSU'lu) aşırı ısınıyor. Görev yöneticisinde de bilgisayar boşta iken aşağıdaki fotoğraftaki durumu fark ettim. PC'de herhangi bir sorun var mı varsa nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

resim_2022-06-21_170855063.png

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün
Cpuid hardware monitör indirip işlemci sıcaklıklarını atabilir misiniz

Can...

80+ Platinum
Yanlış Bilgilendirme
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir hafta önce İncehesap.com üzerinden hazır sistem satın aldım (Renegade [Modart PC]). Sistemde Ryzen 5 5600x ve PNY 3060 12Gb modeli var. PC'yi satın alırken yanında Gamepower Airbender CPU hava soğutucusu da satın almıştım. PC kargo ile geldiğinde CPU üzerinde AMD'nin kendi CPU fanı takılıydı. Bu konulardan anlayan bir arkadaşım ile söküp Airbender'i taktık fakat iki gündür fan çok gürültülü çalışıyor ve kasam (Gamepower Warcry x6 Fanlı 750w PSU'lu) aşırı ısınıyor. Görev yöneticisinde de bilgisayar boşta iken aşağıdaki fotoğraftaki durumu fark ettim. PC'de herhangi bir sorun var mı varsa nasıl çözebilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alıntıyı görüntüle
O kasa ısınan bir kasa zaten hava akışı çok kötü

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın

Alıntıyı görüntüle
Görsel de neyi farkettiniz tam olarak normal gözüküyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,135
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kasanın fan kurulumu nasıl? Alttaki fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde takılmalı. Fabrikasyon şekilde kullanma.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
Hamza Ziya Üstün

Can...

80+ Platinum
O kasa ısınan bir kasa zaten hava akışı çok kötü
Aynen kanka mük yanlış bilgilendirme tabi canım kasa o kadar iyi hava akışı sağlıyor ki en serin kasa bu nasıl bir kafaysa. neyse bu kasanın hava akışı iyi diyen birini göremedim ben ama

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Aynen kanka mük yanlış bilgilendirme tabi canım kasa o kadar iyi hava akışı sağlıyor ki en serin kasa bu nasıl bir kafaysa neyse bu kasanın hava akışı iyi diyen birini göremedim ben ama neyse
O kasada düzgün bir kullanımla kötü hava akışının olması mümkün değil.

Can...

80+ Platinum
O kasada düzgün bir kullanımla kötü hava akışının olması mümkün değil.
Sırf kasa ısınıyor diye sıvı soğutma takan var işlemciye geçende benzeri forumda vardı

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Sırf kasa ısınıyor diye sıvı soğutma takan var işlemciye geçende benzeri forumda vardı
Adam akıllı hava soğutma takacak yer olmadığı için stok soğutucudan direkt sıvı soğutucuya geçiyorlar.

Can...

80+ Platinum
Adam akıllı hava soğutma takacak yer olmadığı için stok soğutucudan direkt sıvı soğutucuya geçiyorlar.
Her oka bişey uydurma hacı konuları kendim okudum element uydurma adam hava soğutmada ısındığı için sıvı soğutma takmış ve takıyor çoğu kişi

Top Bottom