Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım donuyor ve restart atmadan düzelmiyor!

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
Başlıkta belirttiğim gibi aniden donuyor ve restart atmadan düzelmiyor. Bazen bilgisayarı açar açmaz oluyor bu durum bazen oyun oynarken. Sıcaklık değerlerimde herhangi bir problem yok gayet stabil. Ekran kartım işlemcime göre biraz güçlü kaldığı için darboğaz yapıyor sadece ama bu sorunun bununla alakası olacağını düşünmüyorum çünkü csgo oynarken 120 fps'in altına neredeyse düşmüyorum ama her oyun en az 1 kere donuyor bilgisayar. Yeni format attım; ssd, ramler ve ekran kartım yeni hiç bir problem olmaması gerekiyor. memtest ve hdtune sonuçlarımda herhangi bir hata yok, sizce problem neden kaynaklanıyor?

https://valid.x86.fr/dhz8jh - sistem özelliklerim

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip daha eski sürümleri yüklemeyi dener misiniz?
Birde CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo yükleyip fotoğraflarını atar mısınız?

• Beğen
Reaksiyonlar: sayf

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip daha eski sürümleri yüklemeyi dener misiniz?
(Windows'un yüklü olduğu) Samsung SSD 860 EVO 250GB 250,0 GB - https://prnt.sc/wokrd0
(Oyunların yüklü olduğu) WDC WD10EZEX-08WN4A0 1000,2 GB - https://prnt.sc/wol5hh

Tekrardan belirtmek isterim ki windowsta donma bazı zamanlar oluyor fakat oyun oynarken bütün oyun süresince en az bir kere donuyor ve restart atmak zorunda kalıyorum.

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
DDU ile sürücümü tamamen kaldırıp eski sürümlerden bir kaçını da denedim fakat herhangi bir olumlu sonuç alamadım maalesef.

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
+güncel

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
+güncel

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
Güvenli modda malwarebytes ile tarama yapar mısın?
Bilgisayarı zaten formatladım bu sorun var diye, yine de dediğini yapıp tarama yaptım. Sonuç çıkmadı. Oyun oynarken cpu %0 a düşüyor ve tam o anda pc kitleniyor dün bir yandan oyun oynayıp bir yandan değerlere bakarken farkettim.

servet95

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Servet Yücel
1.Ram, işlemci veya ekran kartı için bilinçsizce Overclock yapıldıysa eski değerlere geri dönün. 2.Düzelmezse Güç kaynağının anakart söketini kontrol edin kablolardan akımın doğru değerlerde geldiğinden emin olun. Sorun varsa Güç kaynağını değiştirin. 3.İşlemciye yakın zamanda fazla termal macun sürdüyseniz ve sökete sıçradıysa temizleyin sök tak yaparak yeniden yeniden zar şeklinde bir uygulamayla termal macunu yenileyin.

Power için bir fikir sahibi olabilirsiniz;

Bunlara rağmen düzelmiyorsa Am3 ucuz başka bir işlemciyle kontrol edip sorunun işlemciden kaynaklandığı kesinleştirdikten sonra yeni bir işlemci almak durumunda kalabilirsiniz.

• Beğen

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Merhaba, olay görüntüleyicisine rapor düşüyor mu?

Olay görüntüleyicisine düşmüyorsa minidump klasörünü de kontrol ediniz.

• Beğen

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
1.Ram, işlemci veya ekran kartı için bilinçsizce Overclock yapıldıysa eski değerlere geri dönün. 2.Düzelmezse Güç kaynağının anakart söketini kontrol edin kablolardan akımın doğru değerlerde geldiğinden emin olun. Sorun varsa Güç kaynağını değiştirin. 3.İşlemciye yakın zamanda fazla termal macun sürdüyseniz ve sökete sıçradıysa temizleyin sök tak yaparak yeniden yeniden zar şeklinde bir uygulamayla termal macunu yenileyin.

Power için bir fikir sahibi olabilirsiniz;

Bunlara rağmen düzelmiyorsa Am3 ucuz başka bir işlemciyle kontrol edip sorunun işlemciden kaynaklandığı kesinleştirdikten sonra yeni bir işlemci almak durumunda kalabilirsiniz.
Anakartımda olan OC Genie özelliği ile overclock yapıyorum, tek tuşla açılıp kapanan bi olay zaten. Overclockları geri çektim, güç kaynağının soketlerini de kontrol ettim fakat bi değişim yok. İşlemciye yakın zamanda termal macun sürdüm evet fakat sokete sıçrama gibi bi durum da yok kontrollerim sonucunda. Yakın zamanda işlemcimin bir üst sürümü olan fx6300'e geçeceğim sorun işlemcimdeyse zaten çözülür diye umut ediyorum.

Merhaba, olay görüntüleyicisine rapor düşüyor mu?

Olay görüntüleyicisine düşmüyorsa minidump klasörünü de kontrol ediniz.

Bütün sekmeleri konrol ettim fakat donduğu dakikada veya öncesinde herhangi bir terslik yok. Minidump klasörüm ise boş.

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi
Merhaba konuyu tekrardan hortlatıyorum. Bu gün itibariyle;
Ryzen5 5600x
MSI B450M TOMHAWK MAX
16GB 3600MHZ RAM
500GB M.2 SSD
aldım ve bilgisayarımı yükselttim fakat sorun devam ediyor.

GTA5 oynarken ekran kartımda dxgi_error_device_hung hatası alıyorum ve oyunu oynamaya çalışmaya devam ettiğimde ise bilgisayarım tekrardan kitleniyor, reset atmadan düzelmiyor. Sorun ya ekran kartımda ya psuda, sizce hangisi olabilir acil yazabilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

dxgi_error_device_hung hatası alıyorum
1621973286713.png

Bahsettiğim hata bu.

Son düzenleme:

sayf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
burak seyfi