Neler Yeni

BİLGİSAYARIM İLE İLGİLİ SORULARIM VAR

Rıdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Rıdvan Oruk
Başlıkta da belirttiğim gibi sistemim ile ilgili sorularım var.
ekran kartlarım ile ilgili sorum :
NOT : bende 2 ekran kartı var
1.ekran kartım : intel uhd graphics (modeli yazmıyor)
2.ekran kartım : gtx 1650
sorularımdan biri şu : ben intel uhd graphics kartını kullanmak istemiyorum (nedense 1650 tarayıcı falan açıkken 5/100 uhd graphics ise 20/100 kullaınıyor) , her yerde gtx 1650yi kullanmak istiyorum, aşağıdaki gibi uhd graphics'i devre dışı bıraksam veya silsem kötü bir şey olur mu ? kötü bir şey olursa ne olur ?
ekrn kartı.png

diğer bi sorum ise : gtx 1650 ekran kartımı, ram'imi ve işlemcimi düşük seviyelerde kullanıyorum. OYUNDAYKEN : uhd graphics : 23/100 (kullanmak istemediğimi belirtmiştim) , 1650 : 45/100 (o da en fazla) , işlemci : 25/100 ve ram : 30/100 seviyelerinde kullanılıyor. bunların kullanım yüzdesi artarsa fps artar mı ? kullanım yüzdeleri artınca fps de artar diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. EĞER BU KULLANIM YÜZDESİNİ YÜKSELTİNCE FPS'İM ARTACAKSA YÜZDELERİ NASIL ARTIRABİLİRİM ? yardımcı olursanız çok sevinirim :D

Ekler

• ekrn kartı.png
    ekrn kartı.png
    122.1 KB · Hit: 60
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,022
İsim
izoly çalışanı
1- Uhd Graphics'i neden siliyorsun zaten ekran kartın kullanılıyor
2- Kullanım yüzdesi işlemcine bağlı arttırmak için daha iyi bir işlemci alman gerekiyor

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
UHD Graphics i kaldırmana gerek yok nvidia ayarlarından ayarla o zaten oyunlarda gtx 1650 yi kullanır.
Kullanım yüzdesi çok düşük cpu yüzdesi yüksekse işlemci darboğazı vardır. ama bazı oyunlarda fps sınırı yüzündende gpu yüzdesi düşebilir.

CcCcCc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Mert sela
UHD Graphics i kaldırmana gerek yok nvidia ayarlarından ayarla o zaten oyunlarda gtx 1650 yi kullanır.
Kullanım yüzdesi çok düşük cpu yüzdesi yüksekse işlemci darboğazı vardır. ama bazı oyunlarda fps sınırı yüzündende gpu yüzdesi düşebilir.
%98 kullanılan gpun ve %90 kullanılan cpun ve şimdi darboğazmı olcak

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
%98 kullanılan gpun ve %90 kullanılan cpun ve şimdi darboğazmı olcak
Hayır ama cpu ucu ucuna beslemiş oluyor gibi sayılabilir. Ama darboğaz yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yukardaki arkadaşa demistim raporladım şimdi.
Ne alaka bence siz ne demek istediğimi yanlış anladınız. Raporlamadan önce sorun bence

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Başlıkta da belirttiğim gibi sistemim ile ilgili sorularım var.
ekran kartlarım ile ilgili sorum :
NOT : bende 2 ekran kartı var
1.ekran kartım : intel uhd graphics (modeli yazmıyor)
2.ekran kartım : gtx 1650
sorularımdan biri şu : ben intel uhd graphics kartını kullanmak istemiyorum (nedense 1650 tarayıcı falan açıkken 5/100 uhd graphics ise 20/100 kullaınıyor) , her yerde gtx 1650yi kullanmak istiyorum, aşağıdaki gibi uhd graphics'i devre dışı bıraksam veya silsem kötü bir şey olur mu ? kötü bir şey olursa ne olur ?
ekrn kartı.png

diğer bi sorum ise : gtx 1650 ekran kartımı, ram'imi ve işlemcimi düşük seviyelerde kullanıyorum. OYUNDAYKEN : uhd graphics : 23/100 (kullanmak istemediğimi belirtmiştim) , 1650 : 45/100 (o da en fazla) , işlemci : 25/100 ve ram : 30/100 seviyelerinde kullanılıyor. bunların kullanım yüzdesi artarsa fps artar mı ? kullanım yüzdeleri artınca fps de artar diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. EĞER BU KULLANIM YÜZDESİNİ YÜKSELTİNCE FPS'İM ARTACAKSA YÜZDELERİ NASIL ARTIRABİLİRİM ? yardımcı olursanız çok sevinirim :D
Hangi oyun?

Rıdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Rıdvan Oruk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Uhd Graphics'i neden siliyorsun zaten ekran kartın kullanılıyor
2- Kullanım yüzdesi işlemcine bağlı arttırmak için daha iyi bir işlemci alman gerekiyor
uhd graphics i kullanmak istemediğim için silmek istedim. oyunlarda uhd yi falan kullanırsa yanlışlıkla diye korkuyom :d
işlemcim i7 10. nesil, daha yükseğine gerek yok bence
oyunda otomatik olarak gtx 1650 yi kullandığını bilmiyordum, teşekkürler ( oyüzden uhd yi silmek istedim)
ekran kartının yüzdeliği daha yüksek : 1650 : 45/100 , işlemci : 25/100 civarı kullanılıyor. ve nedeni ise oyunda vysnc açıkmış. onu kapattım fps 2 katına çıktı. fps'i belli oranda azaltarak yormamaya çalışıyormuş du ( fps kısıtlamayı önceden de kapatmıştım bi işe yaramamıştı şimdi vsync'i kapattım fps 2 katına çıktı ve ekran yarılması falan da oluşmadı) ÇOK TEŞEKKÜRLER <3
şuan sınav senesinde olduğum için çok fazla oyun oynayamıyorum, ben de arkadaşlarla moral yükseltmek adına valorant oynuyorum ve burda bahsettiğim oyun da valorant. yazın daha düzgün oyunlara geçeceğim inşallah ;))

Stread

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Burak K
Eğer içinizde bir kuşku kalırsa nvidia panelinden gtx 1650 yi ön plana alabilirsiniz. Ya da oyunlara sağ tık harici ekran kartı ile aç gibi bir seçenek olur ona basabilrsin

Rıdo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Rıdvan Oruk
Eğer içinizde bir kuşku kalırsa nvidia panelinden gtx 1650 yi ön plana alabilirsiniz. Ya da oyunlara sağ tık harici ekran kartı ile aç gibi bir seçenek olur ona basabilrsin
teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,102
Üyeler
167,249
Son üye
Sanctusss
Top Bottom