arkadaşlar 1 hafta önce yeni bilgisayar aldım 1 hafta içinde 4-5 kere bilgisayarım kendi kendine kapandı aradada renk kararmaları oldu sebebi nedir acaba intel stok fan kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi?
ekran kartı rtx 3060 işlemci i5 10600Bilgisayar özellikleri nedir? Yani bilmeden kesin bir şey diyemeyiz.
10600 gibi bir işlemcide stok fan kullanman biraz kötü gibi eğerki yapabiliyorsan yeni bir kule tipi fan al derim ben bide büyük ihtimalle kapanma sebebi sistem çok ısındığından kendini koruma moduna alıp kapatarak soğutmaya çalışmasındandırarkadaşlar 1 hafta önce yeni bilgisayar aldım 1 hafta içinde 4-5 kere bilgisayarım kendi kendine kapandı aradada renk kararmaları oldu sebebi nedir acaba intel stok fan kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi?
evet onu bende düşündüm hem yayın açıyorum hem valorant oynyorum hem discorddan konuşuyorum hemde googleda 10 sekme açık işlemcimin ısındığı kesin çünkü stok fan kullanıyorum fakat beni eskiden sadece oyundan atıyordu artık restart atıyo işlemci 70 dereceyi geçinceBileşen ısıların belli bir ısıyı geçerse PC otomatik olarak kendini korumaya alır ve kapar. Isı değerlerini paylaşırsan yardımcı olabiliriz.
ne şanssızım ki kule tipi soğutucu almıştım 2 gün önce arızalı geldi iade ettim10600 gibi bir işlemcide stok fan kullanman biraz kötü gibi eğerki yapabiliyorsan yeni bir kule tipi fan al derim ben bide büyük ihtimalle kapanma sebebi sistem çok ısındığından kendini koruma moduna alıp kapatarak soğutmaya çalışmasındandır
Hocam 70 dereceler bir işlemci için fazla sıcak anlamına gelmez. 90 derece ve üstü tehlikelidir. Kasanızın temizliğini ve termal macununu en son ne zaman yenilediniz?evet onu bende düşündüm hem yayın açıyorum hem valorant oynyorum hem discorddan konuşuyorum hemde googleda 10 sekme açık işlemcimin ısındığı kesin çünkü stok fan kullanıyorum fakat beni eskiden sadece oyundan atıyordu artık restart atıyo işlemci 70 dereceyi geçince
hocam eğerki elinizde iyi hava alan kasa yoksa üstüne birde intelin (bence kıytırık) fanını takınca o sistemin kapanmayıp kullanıyor olman bile mucize o yüzden fanın yenisisin gelmesini bekle macununuda güzelce yay etrafa tak öyle deneevet onu bende düşündüm hem yayın açıyorum hem valorant oynyorum hem discorddan konuşuyorum hemde googleda 10 sekme açık işlemcimin ısındığı kesin çünkü stok fan kullanıyorum fakat beni eskiden sadece oyundan atıyordu artık restart atıyo işlemci 70 dereceyi geçince
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne şanssızım ki kule tipi soğutucu almıştım 2 gün önce arızalı geldi iade ettim
hocam kasayı 1 hafta önce aldıkHocam 70 dereceler bir işlemci için fazla sıcak anlamına gelmez. 90 derece ve üstü tehlikelidir. Kasanızın temizliğini ve termal macununu en son ne zaman yenilediniz?
bilgisayarı daha doğrusuhocam kasayı 1 hafta önce aldık
Yanlış montaj yapılmış olabilir. Bu konuda çok fazla tecrübe duydum, 1.'si işlemci soğutucu montajı yapılırken macun sürülmemiş veya kalitesiz macun sürülmüş olabilir. Veya kule tipi bir soğutmanız varsa alttaki jelatin sökülmemiş olabilir. Kasayı açıp bakmanız gerekmektehocam kasayı 1 hafta önce aldık
bilgisayarı daha doğrusu
işlemciyi ve ekran kartını stress testine sok ve sıcaklıkları izle ona göre anlarsın neden kapandığınıhocam kasayı 1 hafta önce aldık
bilgisayarı daha doğrusu
nasıl sokucaz hocam testeişlemciyi ve ekran kartını stress testine sok ve sıcaklıkları izle ona göre anlarsın neden kapandığını
işlemci için prime 95 iyidirnasıl sokucaz hocam teste