Neler Yeni

Bilgisayarım Siyah Ekran Alıyor

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
Arkadaşlar aşağıda bilgisayarımın özellikleri yazmakta. Bu konu hakkında daha önceden konu açmıştım fakat bugün yine oldu. Yaklaşık 2 gün arayla Apex Legends oynarken bilgisayarım aniden kapanıyor, ekranda 'No Signal' yazısı çıkıyor. Bilgisayarıma Apex'i yüklemeden önce böyle bir hata almıyordum. Şu an SSD'de 20gb yer var ve kırmızı şekilde. Acaba bunda dolayı aniden kapanıyor olabilir mi? Veya tozdan dolayı?
Anakartım Bios güncel şekilde geldi, en son sürüm Windows yüklü, ekran kartım güncel, mavi ekranı en son yılbaşında aldım ve daha almadım. Sıcaklıktan dolayı kapanacağını düşünmüyorum çünkü Msi Afterburner ile oyundayken sıcaklıkları kontrol ettim ve hepsi normal seviyedeydi ; CPU: 70, GPU: 55. Overclock'ta yapmadım. Genellikle böyle sorunlar Psu'da olur fakat beslememe gibi bir durumda yok. Ben şu anlık SSD'den dolayı yaptığını düşünüyorum ama yinede fikrinizi almak istiyorum.

JackieTR

80+ Bronze
Arkadaşlar aşağıda bilgisayarımın özellikleri yazmakta. Bu konu hakkında daha önceden konu açmıştım fakat bugün yine oldu. Yaklaşık 2 gün arayla Apex Legends oynarken bilgisayarım aniden kapanıyor, ekranda 'No Signal' yazısı çıkıyor. Bilgisayarıma Apex'i yüklemeden önce böyle bir hata almıyordum. Şu an SSD'de 20gb yer var ve kırmızı şekilde. Acaba bunda dolayı aniden kapanıyor olabilir mi? Veya tozdan dolayı?
Anakartım Bios güncel şekilde geldi, en son sürüm Windows yüklü, ekran kartım güncel, mavi ekranı en son yılbaşında aldım ve daha almadım. Sıcaklıktan dolayı kapanacağını düşünmüyorum çünkü Msi Afterburner ile oyundayken sıcaklıkları kontrol ettim ve hepsi normal seviyedeydi ; CPU: 70, GPU: 55. Overclock'ta yapmadım. Genellikle böyle sorunlar Psu'da olur fakat beslememe gibi bir durumda yok. Ben şu anlık SSD'den dolayı yaptığını düşünüyorum ama yinede fikrinizi almak istiyorum.
ssd uzun süredir kullanıyorsanız sorunlar oluşması normal ve dediniz gibi biraz dosya silerek hafifletin ondan dolayı da olabilir durduk yere siyah ekran hatası çoğunlukla hdd yada ssd bozulmasından kaynaklı olur

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ssd uzun süredir kullanıyorsanız sorunlar oluşması normal ve dediniz gibi biraz dosya silerek hafifletin ondan dolayı da olabilir durduk yere siyah ekran hatası çoğunlukla hdd yada ssd bozulmasından kaynaklı olur
R6'yı sildim. Yarın tekrar deneyeceğim. Bir de SSD sağlığını kontrol etmek için bir uygulama vardı, adı neydi onun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Büyük ihtimal bu yüzden.
Şu an 76gb boş alan var. Bakalım tekrar olacak mı? Cevabınız için teşekkürler.

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

JackieTR

80+ Bronze
R6'yı sildim. Yarın tekrar deneyeceğim. Bir de SSD sağlığını kontrol etmek için bir uygulama vardı, adı neydi onun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu an 76gb boş alan var. Bakalım tekrar olacak mı? Cevabınız için teşekkürler.
benchmark testine de sokabilirsiniz yine de 1-2 program deneyin bazı programlar yanlış göstere biliyor

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
İzzet Bilal Karasu
Bence ssd nize bir badsector taraması yapın, ondanda kaynaklanabilir, sorun çözüldü ise bile yapmanızı öneririm önemli bir tarama, badsector yazın zaten karşınıza çıkar programlar.

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
Test sonucunu ve sağlık değerlerini buraya atarsanız yardımcı olabiliriz.
Testi yaparken arkadaki programları kapatmayı unutmayın.
2021.02.02-00.44.png
2021.02.02-00.49.png

Gece gece sinirlerimi bozdu. Şu yazma hızına bakar mısınız?..

• Üzgün
Reaksiyonlar: Asag

dexiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Salih
Kioxia zaten sorunluydu, bence SSD değiştirmeye çalışın hocam.
Maalesef. Hdd almak için para biriktiriyordum şimdi bir de Ssd eklenirse kötü olur. En iyisi ben bi satıcıya mail atayım. Bir de ilk testi yaptığımda okuma hızını da 110... Mb gösteriyordu fakat arkadaki programları kapatıp ikinci defa test yaptığımda 500e çıktı. Acaba yazma hızınıda tekrar yapayım mı? Belki bir yanlışlık olmuştur?

Top Bottom