Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım temizleme işlemi sonrası açılmıyor

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Merhabalar, bugün öğlen saatlerinde kasamı açarak soğuk hava üfleyerek kablolara dokunmadan kasamı temizledim bu işlem sırasında herhangi bir fanın dönmesine de müsaade etmedim herhangi bir bileşenin olmadığı kısımları ıslak mendille anakarta da hafif-orta şiddette soğuk hava üfleyerek kasamı temizledim temizlik sonrası bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü alamadım en başta bu statik elektriktir diyerek kabloları çıkararak kasamın 1 dakika boyunca güç tuşuna basarak statik elektriği temizledim tekrar denediğimde yine düzelmediğini görünce bios pilini çıkartıp takarak tekrar denedim ardından ekran kartını ve ramleri sök çıkar yaptım halen ekrana görüntü gelmiyor 3 monitörde de teker teker denedim üçüne de görüntü gelmiyor yardımcı olabilir misiniz anakarta hava tuttuğum için bozulmuş olma ihtimali var mı?

ÇÖZÜM: Ramleri tek slotta çalıştırmayı denedim, ramlerin ikisi de tek slotta çalışıyordu sonrasında ramlerin birbirlerinin takılı olduğu slotlara taktım sorunum düzeldi.

Son düzenleme:

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Kerem Eldes
Merhabalar, bugün öğlen saatlerinde kasamı açarak soğuk hava üfleyerek kablolara dokunmadan kasamı temizledim bu işlem sırasında herhangi bir fanın dönmesine de müsaade etmedim herhangi bir bileşenin olmadığı kısımları ıslak mendille anakarta da hafif-orta şiddette soğuk hava üfleyerek kasamı temizledim temizlik sonrası bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü alamadım en başta bu statik elektriktir diyerek kabloları çıkararak kasamın 1 dakika boyunca güç tuşuna basarak statik elektriği temizledim tekrar denediğimde yine düzelmediğini görünce bios pilini çıkartıp takarak tekrar denedim ardından ekran kartını ve ramleri sök çıkar yaptım halen ekrana görüntü gelmiyor 3 monitörde de teker teker denedim üçüne de görüntü gelmiyor yardımcı olabilir misiniz anakarta hava tuttuğum için bozulmuş olma ihtimali var mı?
Geçmiş olsun remi

• Beğen
Reaksiyonlar: Remi
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Suleyman
valla çok bilgim yok ama ıslak mendille sildiğiniz için nemden dolayı falan olmuş olabilir belki anakarta hava tutmak sıkıntı yaratırmı tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle yaratmaz diye düşünüyorum ben

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
valla çok bilgim yok ama ıslak mendille sildiğiniz için nemden dolayı falan olmuş olabilir belki anakarta hava tutmak sıkıntı yaratırmı tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle yaratmaz diye düşünüyorum ben
ıslak mendille kasanın hiçbir elektronik parçanın olmadığı kısınlarını sildim hiçbir komponente ıslak mendille dokunmadım anakarta da hava tuttuğum için bozulacaksa her gün yorgan falanda getireyim neyse şaka bir yana düzelmedi her şeyi denedim deneyebileceğim

Son düzenleme:

quartle

80+ Gold
tek slot ramle çalıştırmayı deneyin

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Alperen Yılmaz
ıslak mendille kasanın hiçbir elektronik olmayan kısımlarını sildim hiçbir komponente ıslak mendille dokunmadım anakarta da hava tuttuğum için bozulacaksa her gün yorgan falanda getireyim neyse şaka bir yana düzelmedi her şeyi denedim deneyebileceğim
ıslak mendille dokunsan da sorun olmaz kurumasını beklersin ramleri de silgiyle silmeyi dene güzelce

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi