Neler Yeni

bilgisayarım yavaşladı

nedimm22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Nedim akgül
Öncelikle merhaba 2 haftadır samsung 250gb hdd kullanıyorum ssd veya ram almak istiyorum şuan pcde 6gb ram var
ram veya ssd alıcağım ama ana kartımla uyumlu mu? bilmiyorum ana kartım: h61m-ds2 3.0 ben rami 12gb yapmak istiyorum sizce yapayımmı yoksa ssdmi alayım

Farway

80+ Silver
Öncelikle merhaba 2 haftadır samsung 250gb hdd kullanıyorum ssd veya ram almak istiyorum şuan pcde 6gb ram var
ram veya ssd alıcağım ama ana kartımla uyumlu mu? bilmiyorum ana kartım: h61m-ds2 3.0 ben rami 12gb yapmak istiyorum sizce yapayımmı yoksa ssdmi alayım
Ssd al ciddi farkı göreceksin.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,816
İsim
Emre Zengin
Şuan bilgisayarında 4+2 DDR3 şeklinde RAM takılıdır. İki slot maksimum 8+8 16 GB yapabilirsin. Eski sistem çok yatırım yapmaya gerek yok gibi, RAM'ler böyle kalabilir bence. Anakartın SATA II destekliyor. Bu da SSD aldığın zaman yazma ve okuma hızlarında maksimum 300 MB/s alabilirsin demek oluyor.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
ssd
ssd
ssd
ssd
ssd
Hemen hemen dağ gibi fark oluyor.

ImSunny

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Eşşekcik
İlgilendiği Kategoriler
Sanal Güvenlik
Discord
darknest35
Ssd lazım

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Rame çok gerek yok gibi ama ssd kesin.

nedimm22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Nedim akgül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuan bilgisayarında 4+2 DDR3 şeklinde RAM takılıdır. İki slot maksimum 8+8 16 GB yapabilirsin. Eski sistem çok yatırım yapmaya gerek yok gibi, RAM'ler böyle kalabilir bence. Anakartın SATA II destekliyor. Bu da SSD aldığın zaman yazma ve okuma hızlarında maksimum 300 MB/s alabilirsin demek oluyor.
yani nasıl bir değer hızlanırmı pc ve bu arada ssd alınca hdd'yi çıkarmama gerek yok değilmi ikisini birden kullanabilirim çok anlamıyorum bu bilgisayar işlerinden kusura bakmayın

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,180
İsim
uwu
yani nasıl bir değer hızlanırmı pc ve bu arada ssd alınca hdd'yi çıkarmama gerek yok değilmi ikisini birden kullanabilirim çok anlamıyorum bu bilgisayar işlerinden kusura bakmayın
4 taneye kadar takabiliyorsun seni ki 2. Olacak 4 sata girişi olur ankartta

Farway

80+ Silver
Gerek yok ama Windows'u SSD'ye kur ki bilgisayarın hızlı açılsın, dosyalarının açılışı hızlansı, ssd farkını hisset.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,816
İsim
Emre Zengin
İkisini bir arada kullanırsın. SSD'yi SATA 1 portuna tak. HDD'yi SATA 2 portuna tak. Taktıktan sonra SSD'ye Windows'u kur.

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,371
İsim
Hamza Ziya Üstün
Rame gerek yok SSD çok büyük fark eder. Windowsu ssd ye kurmayı unutma

Top Bottom