Neler Yeni

Yardım Bilgisayarıma Nasıl Daha Kolay Yoldan İnternet Kablosu Çekebilirim?

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Arkadaşlar hepinize iyi günler,
Bugüne kadar yıllardır salondan odama Cat6 kablosu çekili. Ancak şöyle bir sorun var, salondan odama kablo uzunluğu 15 metre. Bu kabloyu ben halının altından çekiyorum ancak artık hoşuma gitmemeye başladı, çünkü kablo yerden gittiği için üstüne basılıyor yıpranıyor vs. ve gerçekten kablo çok eskidi. Bende şöyle bir fikir düşündüm, geçtiğimiz günlerde internette bir videoda denk geldim adamın birisi prize router bağlamış ona da cat6yı takmış. Bende böyle bir şey yapabilir miyim? Veya benim gördüğüm şekilde bir yöntem var mı?

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Modem den odana giden duvarın pervazından beton çivili kablo tutucu ile iletebilirsin.
Oda dan odaya geçeceğin zaman kapı eşiklerindeki çıtaların altını kullana bilirsin.
2nbetcivkablo-tut25-lik_1000x1000.jpg

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,325
İsim
C Ş
Kablosuz bağlantı adaptörüne ne dersin? 🙄

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modem den odana giden duvarın pervazından beton çivili kablo tutucu ile iletebilirsin.
Oda dan odaya geçeceğin zaman kapı eşiklerindeki çıtaların altını kullana bilirsin.
Hocam kroşe ile de yaparım ancak kapının altında 5 cm'lik eşik var o eşiğin kenarından geçirmeyi düşünüyorum veya matkapla duvarı da delebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablosuz bağlantı adaptörüne ne dersin? 🙄
Asla, çok yüksek ping oluyor onu da kullandım

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Kapılardan nasıl geçiricem hocam ?

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam kroşe ile de yaparım ancak kapının altında 5 cm'lik eşik var o eşiğin kenarından geçirmeyi düşünüyorum veya matkapla duvarı da delebilirim

Asla, çok yüksek ping oluyor onu da kullandım
Tamam sorunun çözüldü o zaman matkap ile delebilirsen.

Kapılardan nasıl geçiricem hocam ?
Kapıdan kapıya geçirirken kapı aralarında çıtalar olur yerde onun altını kullanabilirsin.

Maethril_

80+ Bronze
Valla ben kapının kasayı deleyim dedim deldim kabloyu geçirmek için ama kablonun ucu kadar delik açınca çirkin duruyor. Eğer delmezsende kapıyı kapatınca sıkışıyor.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038

Kapıdan kapıya geçirirken kapı aralarında çıtalar olur yerde onun altını kullanabilirsin.
Tamam hocam matkap ile geçiririm kapı geçişlerinde ama yeni bir cat6 alıcam normalde 15m olan yere hani duvardan yapınca baya uzayacak metre, kaç metre lazım olur?

Valla ben kapının kasayı deleyim dedim deldim kabloyu geçirmek için ama kablonun ucu kadar delik açınca çirkin duruyor. Eğer delmezsende kapıyı kapatınca sıkışıyor.
Hocam şu an kenarlarda çiviyle sabitledim etrafını o şekilde kullanıyorum 4 senedir.

Hocam şimdilik kablo yerden gitse bozulana kadar öyle kullansam sonra yeni kablo alıp yukardan yapsam olur mu?

Top Bottom