Neler Yeni

Bilgisayarıma Sızıldı Ne Yapmam Gerek? ACİL YARDIM!!!

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Arkadaşlar selam, yakın zamanda kardeşim yüzünden bilgisayarıma sızıldı ve tüm hesaplarım vs ele geçirildi. Kısa geçeyim çoğunu hallettim geri aldım, format attım, savcılığa suç duyurusunda vs bulunduk. Yapan kişi olduğunu düşündüğümüz kişiyi bulduk numara, isim vs. Giden hesaplarım sadece kullanmadığım bir Epic Games hesabı, rockstar hesabı ve facebook hesabım oldu. Bilmediğim hesaplar da olabilir ama :D. Çokta önemli değil yani. Ama iki tane microsoft hesabımda da sürekli Başarısız oturum ve otomatik eşitleme giriş denemeleri yapılıyor. Buna karşın ne yapabilirim? Şifrelerimi değiştirdim, iki aşamalı doğrulamayı aktif ettim, kurtarma e-postaları ekledim ama olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen hala denemeler yapılıyor sanırım. Büyük bir olasılık ile hesap bilgilerim forumlarda geziyor ve insanlar deniyor olabilir ya da gerçekten çok işsiz bir arkadaşımız ve yılmıyor. Ne yapayım?

1689418309498.png

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,721
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Şifreleri değiş ve format at benimde başıma geldi baya eskiden gmailim çalınmıştı

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şifreleri değiş ve format at benimde başıma geldi baya eskiden gmailim çalınmıştı
İlk iş olarak format attım zaten. Bildiğim hatırladığım tüm hesaplarımın da şifrelerini değiştirdim. Ama microsofta girmeyi denemekten bıkmıyorlar.

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,721
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Microsoft hesabında önemli verilerin mi var yoksa hesabıni kapat yeni hesap ac

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Musa ÖZ
İlk iş olarak format attım zaten. Bildiğim hatırladığım tüm hesaplarımın da şifrelerini değiştirdim. Ama microsofta girmeyi denemekten bıkmıyorlar.
hocam kb konuyla alakasız ama imzanıza 3060 için 16 gb yazmışsınız :D

java

80+ Bronze
Hocam microsoft hesabınızın emailini değiştirebilirsiniz. Tabi öyle bir şey mümkünse.

Critaes

80+ Bronze
Şifreleri değiştirip, güvenlik faktörünü etkinleştirdiyseniz istediği kadar denesin bir şey olmaz. Link vb. tıklamadığınız sürece. Şikayet ettiyseniz zaten eleman VPN kullanıyorsa VPN sunucularından Local Ip bilgilerini istiyorlar ve VPN sunucusu bunu vermek zorunda işin içine devlet girerse. Onun dışında ileride böyle bir olay olmaması için daha tedbirli olmalısınız, sızmaya çalışan arkadaş çocuk büyük ihtimalle gerçekten sızmak isteyen profesyonel birisi daha büyük hasarlara sebep olabilirdi.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Şifreleri değiştirip, güvenlik faktörünü etkinleştirdiyseniz istediği kadar denesin bir şey olmaz. Link vb. tıklamadığınız sürece. Şikayet ettiyseniz zaten eleman VPN kullanıyorsa VPN sunucularından Local Ip bilgilerini istiyorlar ve VPN sunucusu bunu vermek zorunda işin içine devlet girerse. Onun dışında ileride böyle bir olay olmaması için daha tedbirli olmalısınız, sızmaya çalışan arkadaş çocuk büyük ihtimalle gerçekten sızmak isteyen profesyonel birisi daha büyük hasarlara sebep olabilirdi.
Tam olarak dediğin gibi düşünüyorum hesabını soracağız inşallah. :) Tek amacı uğraştırmak, hepsiburada hesabıma girip kayıtlı kartlardan bayağı bir alışveriş vs yaptı. Savcı hepsiburadadan asıl ip bilgilerini isteyeceğini falan söyledi takipçisi olacaklarmış. Bakalım ne çıkacak.

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
Tam olarak dediğin gibi düşünüyorum hesabını soracağız inşallah. :) Tek amacı uğraştırmak, hepsiburada hesabıma girip kayıtlı kartlardan bayağı bir alışveriş vs yaptı. Savcı hepsiburadadan asıl ip bilgilerini isteyeceğini falan söyledi takipçisi olacaklarmış. Bakalım ne çıkacak.
oooo kart kullanmış birde enayi, acımayın hocam çocuk olsa bile sonuna kadar şikayetçi olun hakkınızı alın

• Beğen
Reaksiyonlar: java

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
oooo kart kullanmış birde enayi, acımayın hocam çocuk olsa bile sonuna kadar şikayetçi olun hakkınızı alın
Keşke kendi adresine siparişi verseydi. Uzlaşma için telefonumun çalacağı günü bekliyorum. Uzlaşmadan sonuna kadar gideceğim. İşin içerisinde tehdit vs de var çünkü. Arkadaş bayağı bir şeyden yargılanacak.

Top Bottom