Neler Yeni

Bilgisayarımda ki sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını çözemiyorum.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
6 aydır bilgisayarım kapanıp açılıyor. Bazen 5 gün kapanmıyor bazen günde 13 kere kapanıp açılıyor. Ekran kartı testi yapıyorum sorun olmuyor, stress testine sokuyorum sorun olmuyor . Evde yüklü bir şey çalıştırınca elektrik süpürgesi , fırın gibi kapanıyor . Şimdi sorun psu dan desem her elektrik süpürgesini taktığımda kapanmıyor bazen oluyor ve her gün olmuyor. . Ekran kartında desem o kadar test yaptım sıcaklığı bile normal pc desen hiç ısınmıyor . Oyuna girsem de girmesem de kapanıyor. 6 aydır hiç mi garantiye götürmedin derseniz son 3 aydır korona ondan öncede zamanım yoktu. Sizce psusunu değiştireyim mi yoksa garantisine mi vermeliyim psunun markası iyi olmadığından.
AMD Ryzen 5 2600
Radeon RX 570 Series 4 GB
8 GB Crucial @ 2933 MHz
MSİ B450M-A PRO MAX
Crucial SSD 448 GB
Psu ise bu kasanın içinde geldi https://www.vatanbilgisayar.com/ram...00w-80-plus-usb-3-0-midt-atx-gaming-kasa.html

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
kasanın markasını görünce direkt aklıma psu geldi zaten sistemin açılıyor oynadığın zamanlar oluyor yani sistem bileşenleriyle alakalı olması zor en fazla temassızlık olabilir.kabloları söküp toz alıp takmak belki o sorunu çözer. ancak psu kaliteli bir şey olmaktan çok uzak duruyor. verimi yetersiz veya dalgalanmadan çok fazla etkileniyordur. psu çok şüpheli kaitesi bilinen markaların psularını tercih edebilirsin zalman, fsp

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanın markasını görünce direkt aklıma PSU geldi zaten sistemin açılıyor oynadığın zamanlar oluyor yani sistem bileşenleriyle alakalı olması zor en fazla temassızlık olabilir.kabloları söküp toz alıp takmak belki o sorunu çözer. ancak PSU kaliteli bir şey olmaktan çok uzak duruyor. verimi yetersiz veya dalgalanmadan çok fazla etkileniyordur. PSU çok şüpheli kaitesi bilinen markaların psularını tercih edebilirsin zalman, fsp
Ben bir açıp temizlik yapayım o zaman kabloları sökeyim falan teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 11 saat boyunca oyun oynayıp kapanmadığını gördüm o da zorladım pc yi basit oyunlarda değildi .

Son düzenleme:

DDRQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Serkan sss
Ben bir açıp temizlik yapayım o zaman kabloları sökeyim falan teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 11 saat boyunca oyun oynayıp kapanmadığını gördüm o da zorladım PC yi basit oyunlarda değildi .
bende eski sistemimde voltaj sorunu vardı düşük voltaj geliyordu resetleniyor veya ekran kapanıyordu hatta biosta kırmızı gösteriyordu. tam temizlik yapıp çözmüştüm sorunu. umarım sendeki de bu şekilde hallolur olmazsa garantiye gitmeli veya yeni psuya mecburen geçmek gerekecek

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
bende eski sistemimde voltaj sorunu vardı düşük voltaj geliyordu resetleniyor veya ekran kapanıyordu hatta biosta kırmızı gösteriyordu. tam temizlik yapıp çözmüştüm sorunu. umarım sendeki de bu şekilde hallolur olmazsa garantiye gitmeli veya yeni psuya mecburen geçmek gerekecek
İnşallah çözerim bu sorunu aşırı can sıkıyor. Cs de apex te lolde maçın ortasında kapanıyor ard arda böyle olunca oyun oynamaktan da soğuyor insan .

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Dostum ben psunu değiştirmeni öneririm sistemin güzel psu dan sıkıntı çıkmasını istemem.
Güç kaynağına kabloyu taktığın yer veya güç kaynağından anakarta taktığın yerler tozlanmış olabilir bir temizle derim.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Dostum ben psunu değiştirmeni öneririm sistemin güzel PSU dan sıkıntı çıkmasını istemem.
Güç kaynağına kabloyu taktığın yer veya güç kaynağından anakarta taktığın yerler tozlanmış olabilir bir temizle derim.
Yarın ben temizleyip, kontrol edeyim eğer yine kapanırsa garantiye orada da olmazsa değiştirim zaten bu sistemi 3500 tl ye almışken riske atmam. 350 -400 tl ye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,598
Üyeler
164,029
Son üye
Lordmegatron
Top Bottom