metehan44
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 322
- İsim
- mede
Merhabalar. Sistemimde ağır yükte sorunlar fark ediyorum. Gerek ışıklandırmalarda gerek voltaj dalgalanmaları olarak fark ediyorum. 600w 80+ Bronze sertifikalı thermaltake bir güç kaynağım var ve bu güç kaynağı sanırım sistemime yetmiyor. Sistem özellikleri ve durumlarını aşağıda belirtiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum... Teşekkürler
İşlemci: Ryzen 5 2600 4.1 ile çalışıyor %10-15 stok frekansa göre artış var
GPU: Sapphire Amd Radeon RX590 Nitro+ Se (mavi olan model 60 mhz stok modele göre fazla)
2x8 DDR4 3000mhz Ram
Asus prime B450M-K
Sıvı soğutma 240 MM 1x pompa 2x argb fan Thermaltake
4 Adet thermaltake argb fan ( sıvı soğutma ile 6 adet fan aynı marka aynı model adreslenebilir aydınlatmalı)
2 adet thermaltake sata argb+fan kontrolcü 2x sata
1xSSD
1x2.5 7200rpm HDD
1x 3.5 7200rpm HDD
Mouse kablosuz
G213 klavye
Şunuda eklemek isterim. Sorunu nasıl farkettim şöyle fark ettim pompa kısmında bulunan aydınlatmalar ağır bir oyunda saçmalayarak değişik renklerde olması gerektiği gibi çalışmıyor bazı ledler sönüyor. OCCT testinde işlemciyi yüke sokarak acaba sorun ısındığından dolayı mı diye düşündüm fakat 73 derecede bile 30 dakika sorun çıkmadı keza gpu tarafında da öyle. İkisi ayrı ayrı test edildiğinde sorun çıkmıyor fakat ikisi beraber çalışınca argbler sapıtıyor.
İşlemci: Ryzen 5 2600 4.1 ile çalışıyor %10-15 stok frekansa göre artış var
GPU: Sapphire Amd Radeon RX590 Nitro+ Se (mavi olan model 60 mhz stok modele göre fazla)
2x8 DDR4 3000mhz Ram
Asus prime B450M-K
Sıvı soğutma 240 MM 1x pompa 2x argb fan Thermaltake
4 Adet thermaltake argb fan ( sıvı soğutma ile 6 adet fan aynı marka aynı model adreslenebilir aydınlatmalı)
2 adet thermaltake sata argb+fan kontrolcü 2x sata
1xSSD
1x2.5 7200rpm HDD
1x 3.5 7200rpm HDD
Mouse kablosuz
G213 klavye
Şunuda eklemek isterim. Sorunu nasıl farkettim şöyle fark ettim pompa kısmında bulunan aydınlatmalar ağır bir oyunda saçmalayarak değişik renklerde olması gerektiği gibi çalışmıyor bazı ledler sönüyor. OCCT testinde işlemciyi yüke sokarak acaba sorun ısındığından dolayı mı diye düşündüm fakat 73 derecede bile 30 dakika sorun çıkmadı keza gpu tarafında da öyle. İkisi ayrı ayrı test edildiğinde sorun çıkmıyor fakat ikisi beraber çalışınca argbler sapıtıyor.