Neler Yeni

Yardım Bilgisayarımı 5GHZ'ye nasıl bağlarım?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Arkadaşlar modemim 5GHZ'yi destekliyor maximum alt yapımdan alabileceğim hız 12 falan.Normal bağlantıda pingim çok oluyor.5GHZ pek kullanılmadığından pingin düşük olduğunu duydum.Modem ilk geldiğinde wifi'de 2.4 ve 5ghz olarak gösteriyordu 2.4 kullandığımızdan 5ghz sonra hiç çıkmadı.Aktif olmasına rağmen wifi ile de 5ghzyi görmüyorum.Bilgisayar üzerinden nasıl bağlanabilirim 5GHZ'ye?

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mustafa Kaya
rez..

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bazı cihazlarda 5G desteklemeyebiliyor. Örneğin Casper Via S10 tablete sahibim ve 5G ağları göremiyor iken telefonumdan 5G ağını kullanıyorum. Ayrıca bilgisayarımda ASUS PCE-N10 11n Wireless LAN PCI-E Card bağlı ve bu kart ile de 5G ağları göremiyorum. Böyle bir durum olma ihtimali var mı?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazı cihazlarda 5G desteklemeyebiliyor. Örneğin Casper Via S10 tablete sahibim ve 5G ağları göremiyor iken telefonumdan 5G ağını kullanıyorum. Böyle bir durum olma ihtimali var mı?
Telefonumda ilk başlarda görüyordum ama hiç kullanmadığımızdan sanırım sonra çıkmadı hiç.Bilgisayarda kullanmak istiyorum bu 5GHZ'yi

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bir aralar benim telefonumda da gözükmüyordu, sebebini ve çözümünü tam olarak bilmiyorum fakat 192.168.1.1'e girdiğinizde "WLAN" kısmından 5GHz'in açık olduğundan emin olun. Böyle sorunlar yaşadığımda genellikle modemi fabrika ayarlarına döndürüyorum fakat tabii ki ilk seçenek bu değil. Öncelikle elinizdeki aygıtların 5GHz destekleyip desteklemediği konusunda emin olmanız daha yararlı olur. Eğer laptop kullanıyorsanız üreticinin resmi adresinden veya güvenilir bir satıcının sitesinden içerisinde kullanılan Wireless kartının modelini öğrenip özelliklerine bakabilirsiniz.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Bir aralar benim telefonumda da gözükmüyordu, sebebini ve çözümünü tam olarak bilmiyorum fakat 192.168.1.1'e girdiğinizde "WLAN" kısmından 5GHz'in açık olduğundan emin olun. Böyle sorunlar yaşadığımda genellikle modemi fabrika ayarlarına döndürüyorum fakat tabii ki ilk seçenek bu değil. Öncelikle elinizdeki aygıtların 5GHz destekleyip desteklemediği konusunda emin olmanız daha yararlı olur.
Anakartım destekliyordur sanırım b450m s2h v2 telefonum destekliyor.Arayüzde açık

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,600
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Anakartım destekliyordur sanırım b450m s2h v2 telefonum destekliyor.Arayüzde açık
Belirttiğiniz anakart modelinde bir dahili Wireless kartı yok, eğer masaüstü bilgisayarda bu anakart ile wireless kullanıyorsanız harici bir kart olmalı, "Aygıt Yöneticisi" kısmından "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmını kontrol edebilir misiniz?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz
Belirttiğiniz anakart modelinde bir dahili Wireless kartı yok, eğer masaüstü bilgisayarda bu anakart ile wireless kullanıyorsanız harici bir kart olmalı, "Aygıt Yönetici
ağ.png
si" kısmından "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmını kontrol edebilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belirttiğiniz anakart modelinde bir dahili Wireless kartı yok, eğer masaüstü bilgisayarda bu anakart ile wireless kullanıyorsanız harici bir kart olmalı, "Aygıt Yöneticisi" kısmından "Ağ Bağdaştırıcıları" kısmını kontrol edebilir misiniz?
ağ.png

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Burada bir kablosuz ağ seçeneği görmüyorum. Şu anda internet cihazınıza kablolu olarak mı geliyor?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Tayfun Yılmaz

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
5GHz ve 2.4GHz kablosuz yayın frekansıdır, kablolu bağlantıda böyle bir ayrım yoktur.

Top Bottom