Neler Yeni

Bilgisayarımı kötü ekran kartımı yavaşlatıyor?

KeymeNc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Esat
Merhaba yakın zamanda bir kasa topladım. Son parçam olarak sadece ekran kartı kaldı. Ekran kartını alana kadar çalışsın, oyunları ve programları indirebileyim diye garajda bulduğum NVIDIA 7600 GT model dandik bir ekran kartını taktım. Bilgisayar hem yavaş açılıyor, hem de genel olarak her şeyiyle yavaş çalışıyor bunun sebebi ekran kartı olabilir mi? Ekran kartının Windows 11 Driver'ı mevcut olmadığı için Windows 7 Driver'ı kurdum. Merak edenler için sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum.
-
işlemci: R5 7500F.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG 2x16 GB 6400MHz

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Rüveyda Akın

BYsimit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
BYsimiti
Merhaba yakın zamanda bir kasa topladım. Son parçam olarak sadece ekran kartı kaldı. Ekran kartını alana kadar çalışsın, oyunları ve programları indirebileyim diye garajda bulduğum NVIDIA 7600 GT model dandik bir ekran kartını taktım. Bilgisayar hem yavaş açılıyor, hem de genel olarak her şeyiyle yavaş çalışıyor bunun sebebi ekran kartı olabilir mi? Ekran kartının Windows 11 Driver'ı mevcut olmadığı için Windows 7 Driver'ı kurdum. Merak edenler için sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum.
-
işlemci: R5 7500F.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
RAM: XPG 2x16 GB 6400MHz
Yavaş olması normal windows 7 için sadece ekran kartı iyi çalışır w10 ltsc kur

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
...
Ekran kartı sürücüsünü değiştirdiniz mi? Bende de genel olarak yavaşlama sorunu vardı. Hatta, Half Life oynarken oyun inanılmaz derecede kasıyordu. Bende internetten başka bir sürücü indirdim ve sorun kalktı. Hala aynı kartı kullanıyorum. Bir deneyin derim.

KeymeNc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Esat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2 SSD bulunuyor sistemde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı sürücüsünü değiştirdiniz mi? Bende de genel olarak yavaşlama sorunu vardı. Hatta, Half Life oynarken oyun inanılmaz derecede kasıyordu. Bende internetten başka bir sürücü indirdim ve sorun kalktı. Hala aynı kartı kullanıyorum. Bir deneyin derim.
Ekran kartı çok eski sürücü bulana kadar uğraştım bi yarım saat zaten zar zor windows 7 driver'ı bulabildim zaten çoğu oyun açılmıyor. (Amacım zaten oyun oynamak değil.) Ekran kartı baya rezalet bir ekran kartı gigabyte silent pipe 2 diye aratarak bulabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
...
Ekran kartı çok eski sürücü bulana kadar uğraştım bi yarım saat zaten zar zor windows 7 driver'ı bulabildim zaten çoğu oyun açılmıyor. (Amacım zaten oyun oynamak değil.) Ekran kartı baya rezalet bir ekran kartı gigabyte silent pipe 2 diye aratarak bulabilirsiniz.
Hocam, sürücü bulmanın uzun sürdüğünü söylemişsiniz. Belki bilmiyorsunuzdur diye söylemek istiyorum.

Denetim Masası → Sistem ve Güvenlik → Sistem → Aygıt Yöneticisi → Görüntü bağdaştırıcıları → Ekran kartınıza sağ tıklayın → Özellikler → Ayrıntılar → Özellik yazan yerden "Donanım kimlikleri" → Orada yazan yazıyı alıp google a yapıştırın.

Öyle ekran kartınıza ait sürücüleri görebilirsiniz.

İsterseniz, direkt sizin yerinize sürücüleri güncelleyecek uygulama da indirebilirsiniz.

Edit: Hocam, yazan özelliklere göre indirin aynı zamanda ekipman üreticisinin markasına göre seçebilirsiniz dikkatli olun.

Top Bottom