Neler Yeni

Yardım Bilgisayarımın hangi parçalarını yükseltmeliyim sizce ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Bütçe
7000
Merhabalar,yaz tatili vesilesiyle bir iki yerde kısa süreli çalışıtığım için şuan elimde 7000 TL gibi bir bütçe var.Tabi ki bunun hepsini bilgisayarım için kullanmıyacam ama şuan ki sistemim doğal olarak eski olduğu için bir takım sorunlar yaşıyorum onun için sizden öneri olarak napabileceğimi öğrenmek istedim.Şimdiden ilgilenen herkes'e teşşekürler.

Başlıca sorunlar:
-İşlemci boştayken sıcaklığı fazla bu yüzden yeni bir soğutucu düşünüyorum.
-8 GB Ram artık opera'da bile yetmemeye başladı 16 veya 32 yapmak istiyorum bu sayıyı.
-Kullandığım kasa zamanında ''Aaa bu ışıklı hemen alıyım'' diye aldığım için soğutma olarak sıkıntılı ve ön fanları ses yapmaya başladı o açıdan yeni bir kasa düşünüyorum ama ilk önceliğim değil.
-Ekran kartım bazen çok fazla ısınıyor ya güzel bir termal macun alıp değiştirmeyi düşünüyorum ya da borç harç yenisini almayı düşünüyorum.

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
İşlemci nedir? Boşta kaç dereceleri görüyor?
8GB Ram yetersiz haklısın. DDR kaç ramlerin?
Kasayı sıfırdan almak yerine gidip sadece fan alabilirsin. Daha uyguna gelir.
Ekran kartın kaç yıl oldu alalı? Hiç termal macun yenilemesi yapıldı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci nedir? Boşta kaç dereceleri görüyor?
8GB Ram yetersiz haklısın. DDR kaç ramlerin?
Kasayı sıfırdan almak yerine gidip sadece fan alabilirsin. Daha uyguna gelir.
Ekran kartın kaç yıl oldu alalı? Hiç termal macun yenilemesi yapıldı mı?
İşlemcim R5 3500x ve şuan bile performance boost ayarı(Tam hatırlamıyorum şuan ismini) ayarı kapalı olmasına rağmen 55 derecede boşta
Ramlerim DDR4 Corsair Vengeance 3000mhz.4 yıl oldu ama ekstra boost falan yapmadım hep 3000mhz kullandım.
Kasayı sıfırdan alma sebebim hem çok sıkıntılı bir kasa vidalama yerleri olsun,ön kapağı cam olsun,fanları olsun o açıdan ama ilk öncelik değil tabi ki.
Ekran kartım 4-5 yıl oldu her sene 3-4 kez falan termal macun yeniliyordum ama şuan bir vidası köreldiği için ve elimde termal macun olmadığı için yenileme yapamadım.

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
Her yıl 3-4 kere termal macun yenilemek saçma.
Forumda araştırarak kule tipi soğutucu bakabilirsin. Ayrıca bir de ram almak mantıklı. Kalan bütçen olursa 1-2 bine rgb olmak zorunda olmamasıyla beraber bir kasa alınabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Her yıl 3-4 kere termal macun yenilemek saçma.
Forumda araştırarak kule tipi soğutucu bakabilirsin. Ayrıca bir de ram almak mantıklı. Kalan bütçen olursa 1-2 bine rgb olmak zorunda olmamasıyla beraber bir kasa alınabilir.
4 genelde nadiren oluyor ama genel de 2 kez net değiştiyorum 3 bazen oluyordu.Şuan kafamda 32 GB Ram,Kule Tipi soğutucu ve Termal macun almayı düşünüyorum.Bütçe kalırsa belki fan alabilirim.

Akanizzm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Burak Ahmet AKAN
Instagram
akanizzm
Steam
akanizzm
Discord
akanizzm
Termal macun sürekli değiştirelecek bir şey değildir. Yılda maks 1 kere değiştirilebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Termal macun sürekli değiştirelecek bir şey değildir. Yılda maks 1 kere değiştirilebilir.
Zamanında öyle yapıyordum sonra baktım forumda bir kaç kişi 1 az diyince öyle yapmıştım ama faydası yoktu yani aham şaham bir sıcaklık düşmüyordu.

Top Bottom