Neler Yeni

Bilgisayarın garip yerlerde güç kesmesi

Exarons

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Köşker
Merhabalar,

2 hafta önce vatan bilgisayardan kasa topladım. Hiç beklemediğim garip yerlerde bilgisayar bir anda gücü kesip, power supply kablosunu çıkartıp takana kadar açılmıyordu. Vatan bilgisayar sorunu psuda buldu ve servise yolladı fakat servis psunun sıkıntısız olduğunu söyledi.

Örnek olarak ise Skyrim'de oyuna girdikten 5-10 saniye sonra, The Elder Scrolls Online'a girerken, karakterlerin olduğu ekran yüklenirken gücü kesiyordu ama bu karakterlerin olduğu ekran yüklenirken alttaba inersem oyun gayet normal bir şekilde açılıyordu.

Cyberpunk 2077'de hiç olmuyordu fakat The Elder Scrolls Online'ı sildikten 2-3 gün sonra Cyberpunk'da da oyun ilk açılırken yükleme ekranında gücü kesmeye başladı ama oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklediğim zaman bu sorun çözülmüştü.

En son msi afterburnerdan ekran kartının power limitini düşürdüğüm zaman hiç güç kesmemeye başladı fakat normal bir şekilde denediğimde sorun hala devam etmekte.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

**Sistem Bilgileri**

Ekran kartı: Msi geforce rtx 3070 ventus 2x

İşlemci: Ryzen 5 5600x

Anakart: Asus tuf gaming b550m-e

Ram: 2xGskill ripjaws 8gb 3200mhz

Depolama: Samsung 250gb ssd ve kingston 240gb ssd

Psu: Cougar stx-700 700w 80+

Kasa: Zalman m3 plus

DoguSglm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğukan Sağlam
Merhabalar,

2 hafta önce vatan bilgisayardan kasa topladım. Hiç beklemediğim garip yerlerde bilgisayar bir anda gücü kesip, power supply kablosunu çıkartıp takana kadar açılmıyordu. Vatan bilgisayar sorunu psuda buldu ve servise yolladı fakat servis psunun sıkıntısız olduğunu söyledi.

Örnek olarak ise Skyrim'de oyuna girdikten 5-10 saniye sonra, The Elder Scrolls Online'a girerken, karakterlerin olduğu ekran yüklenirken gücü kesiyordu ama bu karakterlerin olduğu ekran yüklenirken alttaba inersem oyun gayet normal bir şekilde açılıyordu.

Cyberpunk 2077'de hiç olmuyordu fakat The Elder Scrolls Online'ı sildikten 2-3 gün sonra Cyberpunk'da da oyun ilk açılırken yükleme ekranında gücü kesmeye başladı ama oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklediğim zaman bu sorun çözülmüştü.

En son msi afterburnerdan ekran kartının power limitini düşürdüğüm zaman hiç güç kesmemeye başladı fakat normal bir şekilde denediğimde sorun hala devam etmekte.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

**Sistem Bilgileri**

Ekran kartı: Msi geforce rtx 3070 ventus 2x

İşlemci: Ryzen 5 5600x

Anakart: Asus tuf gaming b550m-e

Ram: 2xGskill ripjaws 8gb 3200mhz

Depolama: Samsung 250gb ssd ve kingston 240gb ssd

Psu: Cougar stx-700 700w 80+

Kasa: Zalman m3 plus
İmkanın varsa farklı bir PSU da deneme yap istersen eski bir kasamda 600w power vardı

8 ram
Rx550
Ryzen 3 1200

Pacify ı çok rahat oynuyordum sonrasında gta 5 yükledim oynadığım da Bi anda bilgisayar yeniden başlıyordu sorun power da çıktı imkanın varsa eğer farklı bir power tak ve deneme yap

zilyano

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
muhammed
PSU veya ekran kartı baş şüpheliler gibi geldi bana.

Exarons

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Köşker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı bir psu ile denemeye çalışacağım fakat servis psunun problemsiz çalıştığını söyledi.

Exarons

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Köşker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmkanın varsa farklı bir PSU da deneme yap istersen eski bir kasamda 600w power vardı

8 ram
Rx550
Ryzen 3 1200

Pacify ı çok rahat oynuyordum sonrasında gta 5 yükledim oynadığım da Bi anda bilgisayar yeniden başlıyordu sorun power da çıktı imkanın varsa eğer farklı bir power tak ve deneme yap
Peki bu sorunu psuyu değiştirerek mi çözdünüz?

DoguSglm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğukan Sağlam
Peki bu sorunu psuyu değiştirerek mi çözdünüz?
Ben direk bilgisayarımı parça parça sattım poweri alan arkadaş yük bindiğinde yeniden başladığını söyledi o şekil PSU dan olduğunu öğrenip geri ödemesini gerçekleştirdim

Top Bottom