Bios değişiklikleri kaydederken pcyi kapattım DESTEK

salamanca

80+
Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar selam biostan hepimizin bildiği klasik iyileştirme ayarlarını yaptım, internetten bilindik videolarla tabi kendi başıma değil, neyse f10 dedim kaydet çık dedim pc restart atarken benim monitör akıllı monitör pcyi kapayınca smart tv modunda bekliyor. Displayport bağlantısını bazen pc açıp kapatmadan tanımıyor. Ben de görüntü gelsinndiye kasaya 5 sn basılı tutup kapattım tekrar açtım. Durum resimdeki gibi. 3-5 dakka bekledim turuncu kırmızı ışık sabit yanıyor ve de fanlar çok düşük rpmde yavaş dönüyolar. Clear cmos duydum onu yapıcam şimdi başka bir şey de varsa yardımcı olursanız çok sevinirim sagolun

Ekler

• IMG_C05AACEB-D0A7-4CF0-B417-7B0A188408B9.webp
    IMG_C05AACEB-D0A7-4CF0-B417-7B0A188408B9.webp
    668.7 KB · Hit: 17
  • IMG_3026.webp
    IMG_3026.webp
    722.5 KB · Hit: 16
Arkadaşlar selam biostan hepimizin bildiği klasik iyileştirme ayarlarını yaptım, internetten bilindik videolarla tabi kendi başıma değil, neyse f10 dedim kaydet çık dedim pc restart atarken benim monitör akıllı monitör pcyi kapayınca smart tv modunda bekliyor. Displayport bağlantısını bazen pc açıp kapatmadan tanımıyor. Ben de görüntü gelsinndiye kasaya 5 sn basılı tutup kapattım tekrar açtım. Durum resimdeki gibi. 3-5 dakka bekledim turuncu kırmızı ışık sabit yanıyor ve de fanlar çok düşük rpmde yavaş dönüyolar. Clear cmos duydum onu yapıcam şimdi başka bir şey de varsa yardımcı olursanız çok sevinirim sagolun
cmos %90 çözecektir zaten.

Anakart modelinin kullanım kılavuzunda CMOS jumper yeri gösterilir. Metal bir eşya yardımı ile, pc kapalı haldeyken bir kez dokundur çek. Sonra PC yeniden başlat.

Anakart modelinin kullanım kılavuzunda CMOS jumper yeri gösterilir. Metal bir eşya yardımı ile, pc kapalı haldeyken bir kez dokundur çek. Sonra PC yeniden başlat.
Hocam clear cmos yaptım 3-4 saniye dokundurdum sonra tekrar kabloları takıp çalıştırdım aynı şey oldu. Şimdi ramleri çıkar tak yapacağım bios pilini çıkarıp takacağım bi tavsiyeniz var mı ona göre hareket edeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cmos %90 çözecektir zaten.
Çözmedi hocam maalesef

Hocam clear cmos yaptım 3-4 saniye dokundurdum sonra tekrar kabloları takıp çalıştırdım aynı şey oldu. Şimdi ramleri çıkar tak yapacağım bios pilini çıkarıp takacağım bi tavsiyeniz var mı ona göre hareket edeyim

Çözmedi hocam maalesef
Bios pilini çıkar 2 dakika beklet bir de öyle dene sıfırlamayı.

Çözmedi hocam maalesef
CMOS çözmediyse ya doğru yapamamışsındır ya da anakart gitmiştir.

Geçmiş olsun.
Eyvallah sağolun konu dışı bir de bios pilini çıkaracaktım çıkaramadım tornavida o şu bu çok uğraştım bastırmama rağmen pil çıkmıyor yuvayı kırıcaktım en son bi türlü çıkaramadım bunun başka bi yolu var mı hocam? Allahtan cmos çözdü olayı da bir gün pille alakalı bi sorun olursa varsa bilginiz öğrenmek isterim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri