Neler Yeni

bios güncellemek ne gibi artılar sağlar ?

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
sadece meraktan aklıma geldi bios güncellemenin faydaları nelerdir
anakartımın son bios sürümündeki notlar ''Update ExpressGate to V1.4.6.2'' şu şekilde

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
sadece meraktan aklıma geldi bios güncellemenin faydaları nelerdir
anakartımın son bios sürümündeki notlar ''Update ExpressGate to V1.4.6.2'' şu şekilde
Sistem için performans iyileştirmeleri (sadece FPS gelmesin aklınıza, daha kapsamlı bir performanstan bahsediyorum), çeşitli donanımsal-yazılımsal araç desteği gibi sisteminizin mevcut sorunlarını onaracak, yenilikler ve iyileştirmeler getirecek yazılımsal bir güncelleme. Yapmanızı tavsiye ederim. Ama güncellemeden önce bölgenizde elektrik kesintisi olup olmayacağınızı kontrol etmelisiniz.

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem için performans iyileştirmeleri (sadece FPS gelmesin aklınıza, daha kapsamlı bir performanstan bahsediyorum), çeşitli donanımsal-yazılımsal araç desteği gibi sisteminizin mevcut sorunlarını onaracak, yenilikler ve iyileştirmeler getirecek yazılımsal bir güncelleme. Yapmanızı tavsiye ederim. Ama güncellemeden önce bölgenizde elektrik kesintisi olup olmayacağınızı kontrol etmelisiniz.
eletrik kesintisi halinde ne olur daha önce hiç güncelleme yapmadım ytden bakarım umarım sıkıntısız güncellerim

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
eletrik kesintisi halinde ne olur daha önce hiç güncelleme yapmadım ytden bakarım umarım sıkıntısız güncellerim
ekrana görüntü gelmez sistem patladı desem yalan olmaz ama başlarında giderse bir şey olmaz.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Mesela b450m s2h da eski sürümlerde 5000 serisi desteği yok ama yeni güncellemelerde var
Bu desteğin dışında eski sürüm kararsız ise sadece kararlılık sağlar. Başka bir işe yaradığı çok fazla yok. Zaten yenilikler bios güncelleme notlarında belirtiliyor.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Elektrik kesilmesi durumunda sisteminiz bir nevi ölür. BIOS güncelleme sırasında BIOS kendini silip tekrar yüklediği için, olası bir elektrik kesintisinde işlem yarıda sonlanır (sistem kapanmasından dolayı) ve sisteminizin kalbi olan BIOS tekrar yüklenemeden silindiği için sisteminiz açılmaz. Yeni nesil ana kartların bazılarında yedek BIOS olabiliyor ama onu sizin kendi ana kartınıza göre araştırmanız lazım.

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elektrik kesilmesi durumunda sisteminiz bir nevi ölür. BIOS güncelleme sırasında BIOS kendini silip tekrar yüklediği için, olası bir elektrik kesintisinde işlem yarıda sonlanır (sistem kapanmasından dolayı) ve sisteminizin kalbi olan BIOS tekrar yüklenemeden silindiği için sisteminiz açılmaz. Yeni nesil ana kartların bazılarında yedek BIOS olabiliyor ama onu sizin kendi ana kartınıza göre araştırmanız lazım.
anladım teşekkür ederim tahmini ne kadar sürer bu güncelleme

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
anladım teşekkür ederim tahmini ne kadar sürer bu güncelleme
Tam emin değilim, galiba 5 dakika sürüyor ortalama. Benim bildiğim ve kendi sistemimde tecrübe ettiğim kadarıyla böyle. Tabii daha kısa da sürebilir.

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
Tam emin değilim, galiba 5 dakika sürüyor ortalama. Benim bildiğim ve kendi sistemimde tecrübe ettiğim kadarıyla böyle. Tabii daha kısa da sürebilir.
peki asus ez flash 2 ile mi güncelleme lazım yoksa diğer türlü mü

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok

RecepİvedikFanTR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
465
İsim
Recep İvedik
az önce güncellemeyi yaptım yaklaşık 1 dakika sürdü temiz windows kurulumu yapmam gerekir mi
ekrana görüntü gelmez sistem patladı desem yalan olmaz ama başlarında giderse bir şey olmaz.

Bu desteğin dışında eski sürüm kararsız ise sadece kararlılık sağlar. Başka bir işe yaradığı çok fazla yok. Zaten yenilikler bios güncelleme notlarında belirtiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,403
Üyeler
164,835
Son üye
AMJM
Top Bottom