Neler Yeni

Bios Güncellemesi Şart mı?

cemil1905

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Cemil
Arkadaşlar itopya dan yeni sistem aldım bugün elime ulaştı. Anakartim Asus h610 BIOS güncellemesi yapmak şart mı? BIOS güncellemesi yaparken elektrik giderse Anakart çöp olur diyorlar.
Bulunduğum yerde çok sık elektrik kesilmez ama benim şansıma güncelleme yaparken gider diye çok korkuyorum. Yeni sistemi daha kullanmadan garantiyle servisle uğraşmak istemiyorum.
Bios güncellemesi yapmadan sistemi kullansak sıkıntı olur mu ?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Arkadaşlar itopya dan yeni sistem aldım bugün elime ulaştı. Anakartim Asus h610 BIOS güncellemesi yapmak şart mı? BIOS güncellemesi yaparken elektrik giderse Anakart çöp olur diyorlar.
Bulunduğum yerde çok sık elektrik kesilmez ama benim şansıma güncelleme yaparken gider diye çok korkuyorum. Yeni sistemi daha kullanmadan garantiyle servisle uğraşmak istemiyorum.
Bios güncellemesi yapmadan sistemi kullansak sıkıntı olur mu ?
eğer sistem yeni geldiyse genelde itopya biosu güncelleyip gönderir. he güncel değilse biosu güncellemek iyidir herdaim.

simo0275

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ismail aydilek
anakart çöp olmaz tekrar makineyle bios yazılması gerekir ben sürekli güncel olması taraftarıyım

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Ben de sistemimi itopya üzerinden aldım. Aksi bir durum olmadığı taktirde anakartı güncel olarak gönderiyorlar. Siz yine de kontrol edin.

cemil1905

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Cemil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki elektrik kesilmesi durumuna karşı BIOS un yedeğini filan alabiliyor muyuz?

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Peki elektrik kesilmesi durumuna karşı BIOS un yedeğini filan alabiliyor muyuz?
Tek çözüm yolunun servise göndermek olduğunu biliyorum. Zaten BIOS güncellemek uzun bir işlem değil, o vakitte de elektrik gitmez diye tahmin ediyorum. Tabii o kadar şanssız değilseniz :)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,418
İsim
Hacı
Şart değil. Ama yapmanız iyi olur.

cemil1905

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Cemil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek çözüm yolunun servise göndermek olduğunu biliyorum. Zaten BIOS güncellemek uzun bir işlem değil, o vakitte de elektrik gitmez diye tahmin ediyorum. Tabii o kadar şanssız değilseniz :)
Bulunduğum yerde belki ayda 1 defa elektrik kesilir oda benim şansıma denk gelir. Daha sistemi kullanıp tadına varamadan garantiyle servisle uğraşmak istemiyorum. Biraz kullanıp öyle guncellicem:)

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Bulunduğum yerde belki ayda 1 defa elektrik kesilir oda benim şansıma denk gelir. Daha sistemi kullanıp tadına varamadan garantiyle servisle uğraşmak istemiyorum. Biraz kullanıp öyle guncellicem:)
Bu kadar karamsar olmayın. Tercih tamamen sizin fakat BIOS sürümünü güncel tutmanız sisteminize yarar sağlayacaktır.

cemil1905

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Cemil
Bilgisayari kurdum bios sürümü 07/07/2022 eski sürüm büyük ihtimalle. Windows 10 deneme sürümünü yüklemiş itopya başka bişe yapmamış :) bide aida64 diye driver güncelleme programı yüklemişler. Buradan bios guncellesek sıkıntı olur mu acaba.

hoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Hüseyin Irmak
Bilgisayari kurdum bios sürümü 07/07/2022 eski sürüm büyük ihtimalle. Windows 10 deneme sürümünü yüklemiş itopya başka bişe yapmamış :) bide aida64 diye driver güncelleme programı yüklemişler. Buradan bios guncellesek sıkıntı olur mu acaba.
anakart marka modelinin sitesine girip son sürüm biosunu yükle bilmiyorsan youtube da onlarca video var bakabilirsin

cemil1905

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Cemil
anakart marka modelinin sitesine girip son sürüm biosunu yükle bilmiyorsan youtube da onlarca video var bakabilirsin
Daha önce hiç BIOS güncellemesi yapmadım ama videoları izleyip denicem artik

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
Bios ile ilgili genel kural eğer eksik bir şey hissetmiyorsanız ve her şey düzgün çalışıyorsa ellememektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,717
Üyeler
161,894
Son üye
jackass