Neler Yeni

Bios güncellemesi sonrası fps düşmesi

spoZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Eren
Arkadaşlar Ryzen 5 2600X işlemcimden Ryzen 5 5600X'e geçtim. Valorant'ta ölüm kalım maçında 2600X ile 200 FPS alıyorken işlemciyi takıp denediğimde 300-450 arası alıyordum daha sonra chipset Driver'ını kaldırdım daha güncelini kurdum ve BIOS'u 5809'dan 5837'ye(beta sürümü değil) yükselttim ve BIOS'ta fare kasıyor ve şu an 300-450 olan FPS'im Max 320 FPS veriyor. Chipsetin eski sürümünü kurdum FPS yine de düzelmedi. Eski BIOS sürümünü indirdim yüklemeye çalışırken bu doğru BIOS değil diye yüklettirmedi. BIOS sürümünü nasıl geri alabilirim?
Anakart: ASUS TUF X470 PLUS GAMING.

cemis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
ali dayı
Flashback kullanarak eski sürümü yükleyebilirsin olmazsa dos üzerinden yüklenmesi gerekiyordur

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Bu linkten 5809 sürümü indirip flash belleğine kopyalayıp tekrar bios üzerinden kurabilirsin. Benim önerim bios güncellemelerini flash bellek ile manuel yapılmasını öneriyorum.

spoZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu linkten 5809 sürümü indirip flash belleğine kopyalayıp tekrar bios üzerinden kurabilirsin. Benim önerim bios güncellemelerini flash bellek ile manuel yapılmasını öneriyorum.
Flash belleğe atmama gerek yok ez flash 3 de disklerin içinden birine atıp oradan da yapabiliyorum fakat 5809 indirdim ama ez flash 3 de seçtiğim zaman selected file is not a proper bios diyor.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Flash belleğe atmama gerek yok ez flash 3 de disklerin içinden birine atıp oradan da yapabiliyorum fakat 5809 indirdim ama ez flash 3 de seçtiğim zaman selected file is not a proper bios diyor.
Bende diyorum ki, flash bellek ile manuel olarak bios kurmayı öneriyorum diyorum. Neden kolaya kaçıyorsunuz. Boş bir flash bellek ile tertemiz kurun gitsin. Dediğim gibi deneyin siz. Ez flash tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum ama yeni bios update desteği gelmemiş olabilir vs. vs.

spoZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende diyorum ki, flash bellek ile manuel olarak bios kurmayı öneriyorum diyorum. Neden kolaya kaçıyorsunuz. Boş bir flash bellek ile tertemiz kurun gitsin.
Şimdi Flash'ın içine atıp da denedim aynı şey oldu. Selected file is not a proper bios.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Flashback kullanarak eski sürümü yükleyebilirsin olmazsa dos üzerinden yüklenmesi gerekiyordur

BIOS güncelleme ile inen rename dosyasını çalıştırdım ve usbye attım fakat orda tuşa falan basıyor. Benim anakartta öyle bir tuş yok.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Şimdi Flash'ın içine atıp da denedim aynı şey oldu. Selected file is not a proper bios.
O zaman yardım edemeyeceğim maalesef. Diğer arkadaşların bu konu hakkında bilgisi olabilir. Konuyu yükseltirseniz herkes görebilir konunuzu.

• Beğen
Reaksiyonlar: spoZ
Top Bottom