Neler Yeni

BIOS’ta SSD görünüyor ama boot etmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
Selamlar, direkt konuya gireceğim bilgisayarımı dışarı çıkarken kapatmak gibi bir alışkanlığım yok direkt bırakır giderim gelince otururum fakat bu sefer eve geldiğimde ekranda BIOS açıktı elektrikler gidip gelmiştir o yüzden BIOS’a atmıştır diye çok kafa yormadım. Fakat her şeyi denememe rağmen bilgisayarı bir türlü boot edemedim. Bende temiz kurulum yapmak için aldım windows usb’mi normal bir şekilde windows kuracakken disk seçeneklerinde diskimin olmadığını farkettim. Tekrardan BIOS’a döndüm disk görünüyordu sorun sizce ne olabilir?

(Kasanın üzerindeki kırmızı ışık sürekli yanıyor)

Ekler

• IMG_4651.jpeg
    IMG_4651.jpeg
    2.2 MB · Hit: 34
  • IMG_4652.jpeg
    IMG_4652.jpeg
    873.7 KB · Hit: 35

favianx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alperen Mol
Selamlar, direkt konuya gireceğim bilgisayarımı dışarı çıkarken kapatmak gibi bir alışkanlığım yok direkt bırakır giderim gelince otururum fakat bu sefer eve geldiğimde ekranda BIOS açıktı elektrikler gidip gelmiştir o yüzden BIOS’a atmıştır diye çok kafa yormadım. Fakat her şeyi denememe rağmen bilgisayarı bir türlü boot edemedim. Bende temiz kurulum yapmak için aldım windows usb’mi normal bir şekilde windows kuracakken disk seçeneklerinde diskimin olmadığını farkettim. Tekrardan BIOS’a döndüm disk görünüyordu sorun sizce ne olabilir?

(Kasanın üzerindeki kırmızı ışık sürekli yanıyor)
Hata mesajında SSD algılamıyor gibi gözüküyor SSD'de bir sorun olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hata mesajında SSD algılamıyor gibi gözüküyor SSD'de bir sorun olabilir.
Çevremde kimsede m2 slotu olan anakart olmadığı için test edemedim maalesef bende öyle tahmin ediyordum ama fikir almak için açtım konuyu. Teşekkürler.

favianx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alperen Mol
Çevremde kimsede m2 slotu olan anakart olmadığı için test edemedim maalesef bende öyle tahmin ediyordum ama fikir almak için açtım konuyu. Teşekkürler.
Anladım hocam ayrıca bilgisayarınız nekadardır var ve nekadar zamandır dediğiniz gibi bilgisayarı hiç kapatmıyorsunuz bilmiyorum ama bilgisayarın parçalarının özellikle fanların ve ekran kartının yıpranmaması için ayrıca elektrik kesintilerine denk gelmemek için kullanmadığınız zaman kapatmanızı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
Bios ayarlarını sıfırla dene.
BIOS uzerindende sifirladim pilinide cikarip bekledim bi faydasi dokunmadi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam ayrıca bilgisayarınız nekadardır var ve nekadar zamandır dediğiniz gibi bilgisayarı hiç kapatmıyorsunuz bilmiyorum ama bilgisayarın parçalarının özellikle fanların ve ekran kartının yıpranmaması için ayrıca elektrik kesintilerine denk gelmemek için kullanmadığınız zaman kapatmanızı öneririm.
2022’nin mart ayindan beri aktif olarak kullaniyorum. gun asiri hic acik birakmadim sadece gun icinde atiyorum sabah acmisimdir oglen saatlerinde disari cikarken kapatmiyordum. artik bu saatten sonra kapatacagiz xd

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,396
İsim
Eren
BIOS uzerindende sifirladim pilinide cikarip bekledim bi faydasi dokunmadi.

2022’nin mart ayindan beri aktif olarak kullaniyorum. gun asiri hic acik birakmadim sadece gun icinde atiyorum sabah acmisimdir oglen saatlerinde disari cikarken kapatmiyordum. artik bu saatten sonra kapatacagiz xd
Burdaki çözümü dene.

yefri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
koray canpolat
fast boot kapatılcak galiba biostan

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
Burdaki çözümü dene.
deneyip sonucu paylasacagim.

hayriye

80+ Bronze
Bu iş formatla düzelir format atamam önemli dosyam var diyorsanız Windowsu flaşa yükleyip dosyaları kurtarmayı deneyin aynısı neredeyse her disk alışımda başıma geliyor maalesef

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
Bu iş formatla düzelir format atamam önemli dosyam var diyorsanız Windowsu flaşa yükleyip dosyaları kurtarmayı deneyin aynısı neredeyse her disk alışımda başıma geliyor maalesef
windows kurulum ekranında disk görünmüyor maalesef

deneyip sonucu paylasacagim.
maalesef ise yaramadi ssd bozulmus gibi duruyor

Son düzenleme:

hayriye

80+ Bronze
windows kurulum ekranında disk görünmüyor maalesef

maalesef ise yaramadi ssd bozulmus gibi duruyor
Nasıl yani? Yazılım yüklerken disk yok mu? Atar mısın Wndows versiyonu seçtikten sonra çıkan disk seçme ekranını
Formattayken yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Yağız Hakverdi
Nasıl yani? Yazılım yüklerken disk yok mu? Atar mısın Wndows versiyonu seçtikten sonra çıkan disk seçme ekranını
Formattayken yani
hocam disk cortlamis ya cok uzerinde durmadim cevremde kimsede m2 slotu yoktu gittim bitane bilgisayarci abiye aldi ssdyi falan usb cevirici ile takti abinin bilgisayar kitlendi benim ssdyi taktigi gibi suan ssd ariyorum kioxia exceria plus modelini oneriyorlar bilginiz var mi?

Top Bottom