Neler Yeni

Yardım BİOSU GÜNCELLEME NASIL YAPILIR ?

bilgisayarımı kurduktan sonra hiç bir bios güncellemesi yapmadım anakartım PRIME B450M-K ASUS acayip biosum güncelmidir eğer değilse nereden güncellemem gerekir yardımcı olurmusunuz ?

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
bilgisayarımı kurduktan sonra hiç bir bios güncellemesi yapmadım anakartım PRIME B450M-K ASUS acayip biosum güncelmidir eğer değilse nereden güncellemem gerekir yardımcı olurmusunuz ?
Biosa gir bios versiyonu sol üstte ana menüde yazar ona göre güncellersin. Aynı anakartı kullanıyoruz son bios versiyonu 2202 olması lazım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Yardımcı olabilirim. İlk olarak hangi sürümde olduğunu söyle bana.
Dxdiag'tan veya BIOS'tan bakabilirsin.
Dxdiag'ta burada yazar, oranın SS'ini at, eğer yoksa BIOS'tayken fotoğraf çek at.
1602069526296.png

1602069580817.png

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
HOCAM BİOSA GİRME TUŞU HANGİSİ GÜNCELMİ SANA BAKIP GERİ DÖNECEĞİM
Pcyiyeniden başlar sürekli dele bas Sonra fotosunu at biostan çıkmana gerek yok ez flashla internet üzerinden güncellersin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    25.5 KB · Hit: 56

Trieetz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Trieetz

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Mesaj otomatik birleştirildi:

abicim biosa girmedim ama burası böyle şuan istersen biostan da bakayım
2006 sürümündesin, yani en güncel sürümün bi' öncesi.
Asus'un sitesinden en güncel BIOS güncelleme dosyasını indir, .ZIP dosyasının içerisindeki .CAP uzantılı dosyayı flash belleğine at.
BIOS'a gir ve F7 tuşu ile Advanced Mode'a gir, sonra da Tools sekmesinden Ez Flash III'ü seç.
Seçince karşına iki tane seçenek çıkar, birisi via USB/Storage devices diye, direkt onu seç.
Sonra da flash belleğindeki .CAP uzantılı en güncel BIOS güncelleme dosyasını seçiyorsun, ardından tamam deyip onaylıyorsun.
Bu işlem 5-10 dakika sürer, yalnız elektriğin gitmemesine dikkat et, veya herhangi bir şekilde PC'yi kapatma, eğer BIOS güncellemesi esnasında PC kapanırsa anakart mort olur.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin

abicim biosa girmedim ama burası böyle şuan istersen biostan da bakayım
Hiç flashbellekle falan uğraşmaya gerek yok. Eğer bilgisayarda internet bağlantısı varsa aşağıdaki videoyu kısaca izleyip ez flash özelliği sayesinde güncelleyebilirsin. İnternet üzerinden kendisi güncelliyor biosu. Ben de öyle yapmıştım flashbellekle uğraşmamak için.

Hiç flashbellekle falan uğraşmaya gerek yok. Eğer bilgisayarda internet bağlantısı varsa aşağıdaki videoyu kısaca izleyip ez flash özelliği sayesinde güncelleyebilirsin. İnternet üzerinden kendisi güncelliyor biosu. Ben de öyle yapmıştım flashbellekle uğraşmamak için.

bu videoki gibi usb ile yapsam olurmu acaba usb ile göstetiyorda çünkü

2006 sürümündesin, yani en güncel sürümün bi' öncesi.
Asus'un sitesinden en güncel BIOS güncelleme dosyasını indir, .ZIP dosyasının içerisindeki .CAP uzantılı dosyayı flash belleğine at.
BIOS'a gir ve F7 tuşu ile Advanced Mode'a gir, sonra da Tools sekmesinden Ez Flash III'ü seç.
Seçince karşına iki tane seçenek çıkar, birisi via USB/Storage devices diye, direkt onu seç.
Sonra da flash belleğindeki .CAP uzantılı en güncel BIOS güncelleme dosyasını seçiyorsun, ardından tamam deyip onaylıyorsun.
Bu işlem 5-10 dakika sürer, yalnız elektriğin gitmemesine dikkat et, veya herhangi bir şekilde PC'yi kapatma, eğer BIOS güncellemesi esnasında PC kapanırsa anakart mort olur.
abi senin yorumunun aşağısındaki videodaki gibi yapsam olur demi oda usb ile yapıyor seninki ile aynı mı acaba ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
bu videoki gibi usb ile yapsam olurmu acaba usb ile göstetiyorda çünkü

abi senin yorumunun aşağısındaki videodaki gibi yapsam olur demi oda usb ile yapıyor seninki ile aynı mı acaba ?
Ben USB ile yapılmasını öneriyorum, kafa biraz eski gibi benim :D.
İnternet ile denenebilir, ama flash bellek varsa direkt flash bellekle yap, zaten zor bir şey değil :D.

Ben USB ile yapılmasını öneriyorum, kafa biraz eski gibi benim :D.
İnternet ile denenebilir, ama flash bellek varsa direkt flash bellekle yap, zaten zor bir şey değil :D.
abi usb nin içine attığım son sürümü koydum ama tool yazan kısıma giriyorum ordan sonra çıkmıyor usb nin içindeki dosya ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
abi usb nin içine attığım son sürümü koydum ama tool yazan kısıma giriyorum ordan sonra çıkmıyor usb nin içindeki dosya ?
Fotoğraf atma şansın var mı? Bakalım nerede takılmışsın..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,292
Üyeler
163,139
Son üye
Cankaut
Top Bottom