Neler Yeni

Bir İşe Girdim Sigortasız Çalıştırıyorlar

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Arkadaşlar s.a

Ağustosun 23'ünde Bir firmanın E-Ticaret kategori yöneticisi olarak işe girdim.

İş görüşmemizde firmanın sahibi bana sigorta istiyor musun gibi bir soru sordu bende şaşkınlıkta neden sordunuz dedim. Çalışanlarımızdan kimisinin borcu oluyor o yüzden sigorta yaptırmıyorlar parasını istiyorlar dedi. Bende benim borcum yok benim sigortamı yapabilirsiniz dedim.
Yaklaşık 2 hafta olacak işe başlamamdan fakat kontrol ettiğimde hala sigortam başlamamış. Çalışma bakanlığını aradım onlarda başlamamış olarak görüyoruz diyorlar.
Bugün elden zarfla 9 günlük maaşımı verdiler. Sigortam yok belki sigorta parasını da verirler dedim ama parayı saydığımda sigorta parası yoktu zarfın içerisinde.
Sizce ne yapmalıyım başına daha önce böyle bir olay gelmiş olan varsa fikirlerinizi bekliyorum.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
gidip konuş patronla durumu nazikçe izah et hiç çekinme o senin hakkın çünkü senin emeğin. eğer bir sebebi varsa da söylesin yani.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dediğin olay var. Bildiğim kadarıyla mesela sen icralıksın diyelim, maaşından para kesilmemesi için sigortasız çalışıyorsun. Yani bildiğim kadarıyla bu tarz bir şeydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ben patronla konuşurdum.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gidip konuş patronla durumu nazikçe izah et hiç çekinme o senin hakkın çünkü senin emeğin. eğer bir sebebi varsa da söylesin yani.
Patronla ayak üstü konuştum işim dahilinde olmayan bir iş yaptırmaya zorladı beni ve mesai saatlerimin dışında olmasına rağmen. Ben dediğini yapmayınca işten çıkardı beni. İçerde 4 günlük yevmiyem kaldı artı olarak sigorta yapmadı sigorta ücreti verecek misiniz diye soracağım vermezse çalışma bakanlığına şikayet açacağım gitsinler denetlesinler.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,607
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Yasal değil patronunla konuş eğer sorun çıkarmaya sigortanı yatırmamaya devam ederse anonim bir şekilde şirketini ihbar et sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye. Sonra ocağı söner adamın.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yasal değil patronunla konuş eğer sorun çıkarmaya sigortanı yatırmamaya devam ederse anonim bir şekilde şirketini ihbar et sigortasız işçi çalıştırıyorlar diye. Sonra ocağı söner adamın.
Zaten bugün itibariyle işten çıkarttılar. Pazartesi günü içerde kalan yevmiyelerimi almaya gideceğim. Sonra da sigortasız işçi çalıştırılıyor diye anonim şikayet edeceğim.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,607
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
sfakorkmaz
Zaten bugün itibariyle işten çıkarttılar. Pazartesi günü içerde kalan yevmiyelerimi almaya gideceğim. Sonra da sigortasız işçi çalıştırılıyor diye anonim şikayet edeceğim.
Niye işten çıkarttılar?

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Niye işten çıkarttılar?
Ben E-Ticaret kategori yöneticisi olarak girdim işe. Beni c.tesi günü öğleden sonra mesaimin dolmasına rağmen tıra mal yüklemeye çağırdı patron. Ben de benim işim o değil hem mesaim doldu ben eve gidiyorum dedim. Arkamdan başkasına telefon açtırmış onunla çalışmak istemiyorum gelmesin diye.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,607
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
sfakorkmaz
Ben E-Ticaret kategori yöneticisi olarak girdim işe. Beni c.tesi günü öğleden sonra mesaimin dolmasına rağmen tıra mal yüklemeye çağırdı patron. Ben de benim işim o değil hem mesaim doldu ben eve gidiyorum dedim. Arkamdan başkasına telefon açtırmış onunla çalışmak istemiyorum gelmesin diye.
Eğer hak eden bir firmaysa işe girdiğin de ilk başlar da bir kaç ufak fedakarlık yapmakta sorun yok ama sigorta bil yatırmayan bir firma için iyi demişsin.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,203
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hakkınızı yedirmemeniz iyi olmuş. 4 günlük paranızı da alın.
Şikayet de edin ayrıca. Siz hakkınızı yedirmemişsiniz ancak başkaları yedirebilir. Başkaları için de şikayet edin.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
Yasin
Hakkınızı yedirmemeniz iyi olmuş. 4 günlük paranızı da alın.
Şikayet de edin ayrıca. Siz hakkınızı yedirmemişsiniz ancak başkaları yedirebilir. Başkaları için de şikayet edin.
4günlük ücret için artık hafta içi herhangi bir gün gideceğim.

Top Bottom