Neler Yeni

Bir Rock and Roll efsanesi Lemmy Kilmister biyografisi

Omnissiah

80+ Bronze

Lemmy

Ölümünden iki hafta önce, Motörhead'in solisti Lemmy Kilmister, Sunset Strip'te beklenmedik bir dönüm noktasını kutluyordu: yaklaşan 70. doğum günü. Zayıf görünüyordu, ancak siyah süvari ceketi ve şapkasıyla asaletini koruyordu. Whisky a Go Go'nun üst kat balkonundan Slash, Billy Idol, Sebastian Bach ve diğer ünlü rock & roll dostlarının sahnede ona hürmet edişini izliyordu.

Gönderilen davetiyede, 13 Aralık'ta bir gece boyunca müzik, "sohbet ve genel bir eğlence" vaat ediliyordu. Eski Guns N' Roses davulcusu Matt Sorum, bu özel partinin ev sahibi ve müzik direktörüydü. Sert rock ve punk dünyasından birçok tanınmış sanatçının katıldığı bir geceyi yönetiyordu.

Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, bu etkinlik için özel olarak uçup geldi ve gecenin büyük bir kısmını Lemmy ile birlikte geçirdi. Sahnedeyken, gitarist Zakk Wylde, siyah bir Motörhead tişörtünün üzerine kot yelek giymişti ve yaşlanmayan, yıkılmaz rock yıldızlarıyla ilgili eski bir şakayı tekrarlayarak, "Lemmy ve Keith Richards'a nasıl bir dünya bırakacağımızı düşünüyorum," diye espri yaptı.

Lemmy ise sadece bir gün önce Avrupa'dan uçup gelmişti ve oldukça yorgundu. Sağ eli titriyordu ve arkadaşları ve hayranları iyi dileklerde bulunurken, dizlerinin üzerinde bir baston dinlendiriyordu. Gecenin ilerleyen saatlerinde, OFF! grubunun gitaristi Dimitri Coats yanına eğilip merhaba dedi ve Lemmy'ye 2003 yılında Hollywood'daki Crazy Girls striptiz kulübünde birlikte geçirdikleri bir geceyi hatırlattı.

Lemmy elini sıktı ve gülümseyerek sordu: "Kazandım mı?"

Rock & roll dünyasında 70 yılının çoğunu bir kazanan olarak geçirmişti, ancak Pazartesi günü kansere yenik düşerek ani ölümü, hem dünya çapındaki hayranları hem de Motörhead'in ikonik solist-basçısına en yakın olanları şoka uğrattı. İki hafta önce grup, bir Avrupa kış turunu tamamlamış ve 11 Aralık'ta Berlin'deki son performansını, ezici hard-rock favorisi "Overkill" ile kapatmıştı. Ocak ayında tekrar Avrupa'ya dönmeyi planlıyorlardı.

Son iki yıldır sağlık sorunları, grubun üzerinde büyük bir yük oluşturmuştu. Bu, 2013'te Almanya'nın Wacken kentindeki bir konseri Lemmy'nin aniden yarıda kesmesiyle başlamıştı. Şeker hastalığı ve kalp ritim bozukluğu yaşıyordu, kısa bir süre sonra bir defibrilatör yerleştirilmesi için ameliyat geçirdi. Ancak her zamanki gibi sahnelere döndü; ertesi yıl Coachella'da iki büyük beğeni toplayan performans sergiledi, ardından dünya çapında turne tarihlerine devam etti ve geçtiğimiz yaz çıkan Bad Magic adlı yeni bir albüm yayınladı.

Lemmy, yaşam tarzında bazı mütevazı değişiklikler yapmıştı: Günde iki paketten fazla sigara içmeyi bırakıp haftada bir pakete düşürdü. Ve her gün yarım galon Jack Daniels içtiği en az kırk yılın ardından, votka ve portakal suyuna geçti ve yalnızca günde dört veya beş içki içmeye başladı. Ancak hâlâ günlük hızını (amfetamin) almaktan keyif alıyordu.

Son haftalarda Lemmy yavaşlamaya başlamıştı. "Artık ses kontrolleri yapmıyordu. Röportajları kabul etmiyordu. Hiçbir şey yapamıyordu," diye anlatıyor, grubu 24 yıl boyunca yöneten Todd Singerman. Ancak Lemmy, planlanan konserlerde sahne almaya devam etti. "Hayranlar için hâlâ konser verebilmek, iki hafta önce son lanet konseri yapmak ve sonra veda etmek... Bu, benim için bir Rocky hikayesi gibi. Bu, cesaretin en iyi hali. Ölüyordu. Bunu bilmiyordu ama vücudu hissetmiş olmalı. Artık hiçbir şeyi kalmamıştı."

LEMMY'NİN ÖLÜMÜNDEN İKİ HAFTA ÖNCEKİ SON KONSERİ

A Lemmy biopic is reportedly in the works

Geçtiğimiz ay eski Motörhead davulcusu Phil “Philthy Animal” Taylor’ın ölümü, Lemmy’yi derinden etkiledi. Singerman, Lemmy’nin sahne dışındaki enerjisinin azalmasının, arkadaşlarını kaybetmenin yarattığı depresyon ve devam eden sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğunu düşündü. Ancak Lemmy, yıllardır evi gibi gördüğü Sunset Strip’teki Whisky’de düzenlenecek doğum günü partisini açıkça dört gözle bekliyordu.

2009’daki bir ABD turnesinde Motörhead davulcusu Mikkey Dee’nin yerine 15 konserde çalan Matt Sorum, parti için yetenekli sanatçıları bir araya getirdi. Bu sanatçılar arasında Guns N’ Roses, Metallica, Velvet Revolver ve diğer grupların mevcut ve eski üyeleri vardı. Slash, Anthrax üyeleriyle birlikte Motörhead’in “(We Are) the Road Crew” şarkısını çaldı, Steve Vai ise Hendrix’in “Foxy Lady” parçasında olağanüstü bir solo performansı sergiledi. Uzun gece, Idol, Sorum, Sex Pistols gitaristi Steve Jones, GN’R basçısı Duff McKagan ve Cult gitaristi Billy Duffy’nin yer aldığı bir punk rock setiyle sona erdi.

Etkinlik sırasında Iggy Pop, ZZ Top’tan Billy Gibbons, Def Leppard, Gene Simmons, Tom Morello ve diğerlerinden sevgi dolu video mesajlar gösterildi. Gruplar arasında şov kızları dans ederken, genç kadınlar kulüpte dolaşarak ücretsiz şeker, Lemmy’nin rockabilly grubu The Head Cat’in CD’lerini ve Motörhead’in “Pleasure Bullet” adlı seks oyuncağını dağıttı. (Ürün tanıtımı şöyleydi: “Sert yapın, hızlı yapın — gürültülü yapın!”)

“Müzisyenler ve seyirci onun için oradaydı,” diyor Sorum. “Lemmy bunu gerçek tarzıyla takdir etti — zıplayıp bağıran biri değildi. Eğer yüzünde bir gülümseme görüyorsanız, onunla gerçekten bir noktaya ulaştığınızı bilirdiniz. Derinlerde, o çok tatlı, nazik ve hassas bir ruh.”

Gecenin ilerleyen saatlerinde Lemmy’nin bas ekipmanı sahneye çıkarıldı ve The Head Cat birkaç şarkı çalmak için hazırlandı, ancak Lemmy podyumdan sahneye inmeyi başaramadı. Sorum, onu görmek için yukarı çıktı. “Ona, ‘Umarım keyif alıyorsundur,’ dedim, o da ‘Ah, harika bir şey,’ diye cevap verdi.”
Lemmy's Ashes To Be Enshrined At The Rainbow Bar - Noise11.com

İki gün sonra, Lemmy göğüs ağrılarından şikayet etti ve acil servise gitti, ancak ertesi gün taburcu edildi. Doktorlar, kalbiyle ilgili bir sorun bulamadılar. Ancak Singerman ve diğerleri, “Konuşması kötüleşiyordu,” diyerek bir beyin taraması yapılması gerektiğine karar verdiler. Lemmy’nin felç geçirmiş olabileceğinden endişeleniyorlardı.
“Pek konuşmamaya başlamıştı. Gerçekten kötü bir şekilde peltekleşiyordu,” diyor Singerman. “Onu röntgen için götürdük ve doktorlar, ‘Aman Tanrım, beyninde ve boynunda her yerde bir şeyler var,’ dediler. Cumartesi günü, yani iki gün önce, doktor eve geldi, sonuçları getirdi ve bize Lemmy’nin iki ila altı ay ömrü kaldığını söyledi.”
Kanser teşhisi konmuştu ve Lemmy sakin bir şekilde tepki verdi. “Hepimizden daha iyi karşıladı. Tek yorumu, ‘Ah, sadece iki ay mı, ha?’ oldu. Doktor, ‘Evet, Lem, sana yalan söylemek istemem. Durum kötü ve kimse bir şey yapamaz. Sana bir şans olduğunu söyleseydim yalan söylemiş olurdum,’ dedi.”

Singerman, teşhisi gizli tutup yalnızca Lemmy'nin ağır hasta olduğunu ve rahatsız edilmemesi gerektiğini duyurmayı düşünüyordu. Ancak Lemmy buna karşı çıktı: “Hayır, hayır. Basın açıklaması yapabilirsiniz. Bunun kanser olduğunu bilsinler. Kötü bir şey ve insanların bunu öğrenmesi gerekiyor,” dedi. Bu, Lemmy’nin hissettikleriydi.

Yakın arkadaşlar ve aile bilgilendirildikten sonra bir basın açıklaması yapılması planlandı. Lemmy’nin evine vardiyalı çalışacak hemşireler tutuldu. Yaklaşan ağrı için bir morfin seti temin edildi. Sunset Strip’teki Rainbow Bar & Grill’de, Lemmy’nin köşede oynamayı sevdiği favori video oyun konsolu eve getirildi.

Singerman ve diğerleri arkadaşlarını ve ailesini aramaya başladı. Lemmy, Pazar gecesi Motörhead'deki grup arkadaşlarına durumu anlattı ve hemen ziyaret edebilmeleri için seyahat planları yapılmaya başlandı.

“Beni ve diğer herkesi şoke eden şey şu: Dünya çapında binlerce doktora ve hastaneye gitti, ama kimse bunu fark etmedi,” diyor Singerman. “Bu kadar çok kan testi yaptırmışken ve hayatı boyunca başka birçok inceleme yapılmışken birinin sana terminal kanserin olduğunu söylemesi inanılmaz. Bunu anlamak çok zor. Burada bir şansı varmış gibi bir durum yoktu. Kesin olarak şunu söylediler: ‘Altı aydan fazla ömrün yok.’”

Bir doktor Pazartesi sabahı ziyarete geldi. Ozzy Osbourne’un o gün ya da ertesi gün uğraması bekleniyordu. Lemmy saatlerce video oyun konsolunda vakit geçirdi. Bu sırada Rainbow’un sahibi Mikael Maglieri onu ziyarete geldi. Ardından Lemmy uykuya daldı ve bir daha asla uyanmadı.

“Mikael beni arayıp, ‘Aman Tanrım, tam önümde öldü,’ dedi,” diyor Singerman.

Lemmy

Lemmy’nin ölümünün ardından, rock dünyasından birçok kuşağı kapsayan arkadaşları sosyal medyada hemen tepkilerini dile getirdiler. Kiss’in solisti ve basçısı Gene Simmons, Rolling Stone dergisine, yakın geçmişte bir yerde Lemmy ile sahne arkasında çekilmiş bir cep telefonu fotoğrafını e-postayla gönderdi. Simmons şu sözleri yazdı: “Efsanenin ve adamın arkasında, sizi özel hissettirmek için elinden geleni yapan nazik bir insan vardı. Tanıyıp sevdiğim Lemmy, her zaman yeni gruplara yardım etmek için elini uzatırdı. Onu özleyeceğim.”
Lemmy Kilmister Motorhead Guitar Wall Art Photo Picture Music Print Poster  A4 : Amazon.co.uk: Home & Kitchen

BİYOGRAFİSİ

1960-1970: İlk Yıllar

Stockport’ta, yerel gruplar The Rainmakers ve ardından The Motown Sect’e katıldı. Bu gruplar, üç yıl boyunca kuzey kulüplerinde çaldı. Daha ileri gitmek isteyen Lemmy, 1965’te CBS ile anlaşma imzalayan The Rockin’ Vickers’a katıldı ve üç single yayımlayarak Avrupa’yı turladılar. Grup, Yugoslavya’ya giden ilk Britanyalı grup olduğu söyleniyor. Grup, Manchester’daki bir dairede yaşamaktayken, Lemmy, Tracy adında bir kızla ilişki yaşadı ve bu ilişkiden Paul adında bir oğlu oldu. Ancak, Lemmy oğluyla ancak çocuk 6 yaşına geldiğinde ilgilenmeye başladı.

Daha da ilerlemek isteyen Lemmy, 1967'de Londra’ya taşındı. Noel Redding ile bir daireyi paylaştı ve The Jimi Hendrix Experience için roadie olarak iş buldu. 1968’de Sam Gopal’a katılarak Escalator albümünü ve “Horse” single'ını kaydetti. 1969’da Chelsea alışveriş merkezinde Simon King ile tanıştıktan sonra Opal Butterfly grubuna katıldı, ancak grup kısa süre sonra dağıldı, daha önce CBS tarafından yayımlanan single’larıyla yeterli ilgiyi çekememişlerdi.

Bu noktada Lemmy, yasal adını üvey babası Willis’in soyadıyla değiştirmeyi düşündü, ancak gerçek babasının soyadı Kilmister olduğu için doğum belgesini ve pasaportunu değiştirmeyi fazla zahmetli buldu ve bu fikri terk etti. 1970’te, Lemmy ile biyolojik babası arasında bir barışma çabası başarısız oldu ve Lemmy, babasını "kötü huylu bir puşt" olarak tanımladı.

1971-1975: Hawkwind​

Ayrıca bakınız: Hawkwind
1971 yılında Lemmy, Londra'nın Ladbroke Grove bölgesinde bulunan uzay rock grubu Hawkwind'e katıldı. Bas gitarist olarak deneyimi yoktu, ancak hızla kendine has bir tarz geliştirdi. Bu tarz, çoğunlukla bas gitaristlerin tercih ettiği tek notalar yerine çift duraklar ve akorlar kullanarak, erken dönem ritim gitaristi olarak kazandığı deneyimlerden güçlü bir şekilde şekillendi. Lemmy’nin bas gitar çalışması, Hawkwind’in sesinin temel bir parçasıydı ve en iyi şekilde Space Ritual albümünde belgelendi. Ayrıca, grubun en büyük İngiltere listesi single’ı olan "Silver Machine"de de baş vokalleri üstlendi. Şarkı, 1972 yılında İngiltere listelerinde 3 numaraya yükseldi.

1975-günümüz: Motörhead​

Ana madde: Motörhead
1975’te Lemmy, Kanada gümrüğünde uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla tutuklandığı için Hawkwind’den kovuldu ve beş gün boyunca hapis yattı. Ardından, gitarist Larry Wallis (Pink Fairies, Steve Took's Shagrat ve UFO’nun eski üyesi) ve davulcu Lucas Fox ile yeni bir grup kurdu. Lemmy'nin Took ile olan bağlantısı sadece Wallis ile sınırlı değildi; ikisi kişisel arkadaştı ve Took, Lemmy'nin oğlu Paul'un üvey babasıydı. Bu yeni grubun adı başta Bastard olarak belirlendi. Lemmy, menajerinin bu ismin "Top of the Pops" gibi programlarda asla yer almayacağını söylemesi üzerine grubun adını Motörhead olarak değiştirdi — bu, Lemmy’nin Hawkwind için yazdığı son şarkının adıydı. Ayrıca hawkwind grubundan kovulduğunu grupça bir restorana gittikleri sırada aniden lemmy'i beş parasız ortada bıraktıklarında öğrendi ki evine gitmek için otostop çekecekti

Kısa bir süre sonra, Wallis ve Fox'un yerine gitarist "Fast" Eddie Clarke ve davulcu Phil "Philthy Animal" Taylor katıldı ve bu kadro ile grup başarı kazanmaya başladı. Grubun sound’u, Lemmy’nin eski hayranları ve nihayetinde punk rock sahnesinin hayranlarına hitap etti. Hatta Lemmy, genellikle punklarla daha çok bağ kurduğunu, heavy metal ile pek de yakın hissetmediğini belirtiyor. The Damned ile, düzenli bir bas gitaristleri olmadığı için birkaç konserde çaldı. Lemmy’nin gırtlaksı vokalleri, o dönemde rock dünyasında benzersizdi.

Grubun başarısı, 1980-1981 yıllarında zirveye ulaşarak, İngiltere listelerinde birçok hit şarkıya imza attı, bunlardan en önemlisi bugün hala kalabalıklar tarafından sevilen klasik single "Ace of Spades" ve #1 canlı albüm No Sleep 'til Hammersmith oldu. Motörhead, o günden sonra heavy metal müzik türünün en etkili gruplarından biri haline geldi ve Lemmy grubun tek sürekli üyesi olmasına rağmen, hala konser vermeye ve albüm yayımlamaya devam etmektedir. Motörhead’in 35 yıllık tarihindeki birçok üye değişikliğine rağmen, 1995’ten bu yana Lemmy, Phil Campbell ve Mikkey Dee’den oluşan mevcut kadro sabit kalmıştır.

Overkill (Live in England 1981) - YouTube

Lemmy’nin kariyeri, Motörhead ile yaptığı çalışmaların ötesine geçerek birçok müzisyenle işbirliği yaptı ve zaman zaman Hawkwind ile de konuk sanatçı olarak sahneye çıktı. Ramones için yazdığı "R.A.M.O.N.E.S" şarkısını, gruba bir tribute olarak canlı performanslarında çalmaya devam etti. 1991 yılında, Ozzy Osbourne'un No More Tears albümünde şarkı sözü yazarı olarak yer aldı ve "Hellraiser" (Motörhead’in sonradan kendi versiyonunu kaydederek single olarak çıkardığı şarkı), "Desire", "I Don't Want to Change the World" ve "Mama I'm Coming Home" gibi şarkıların sözlerini yazdı. Lemmy, birkaç dergi ve televizyon röportajında, o şarkının telif haklarından Motörhead ile geçirdiği tüm zaman boyunca kazandığından daha fazla para kazandığını belirtmiştir.

2000 yılında Tip 2 diyabet teşhisi konmasının ardından kısa bir hastaneye yatışı gerçekleşti ve Lemmy, tekrar Motörhead ile birlikte WrestleMania 17’de sahneye çıktı. Kasım 2002’de White Line Fever adlı otobiyografisini yayımladı. 2005 yılında Motörhead, Metallica'nın "Whiplash" şarkısının cover’ı ile En İyi Metal Performansı Grammy Ödülü'nü kazandı.

Motorhead 1080P, 2K, 4K, 5K HD wallpapers free download | Wallpaper Flare

Los Angeles'ta, Rainbow Bar & Grill’a sadece iki blok uzaklıkta bulunan iki odalı bir dairede yaşayan Lemmy, pop kültüründe müzikle sınırlı kalmayarak geniş bir etki alanı oluşturdu. Resmi olarak lisanslanmış bir Lemmy figürü üretildi ve "normal" ya da "özel" sürümleriyle satışa sunuldu. Lemmy, figürün yaratılma sürecini şu şekilde anlattı: “Bu platformda durmam gerekti, kameranın etrafımda dönüp hologram işini yapmasından sonra modelimi yaptılar, sadece daha küçük. 'Bu bir aksiyon figürü' dediler, ben de 'Yani, üzerine bir penis koyacak mısınız?' dedim. 'Hayır.' 'O zaman fazla aksiyon olmaz, değil mi?' dedim. Kötü bir isim, değil mi?"

Lemmy ayrıca Guitar Hero: Metallica oyununda açılabilir bir karakter olarak yer aldı ve Brütal Legend oyununda Kill Master karakterini seslendirdi. Etkisi ve mirası, müzikle sınırlı kalmayarak onu pop kültüründe bir ikon haline getirdi.

Lemmy'nin ölümle burun buruna geldiği anlar
Motorhead

2013 yılında Revolver dergisine konuşan Lemmy Kilmister, “Doktor bana göğsüme bir defibrilatör takmam gerektiğini söylediğinde gerçekten çok şaşırmadım,” dedi. “Hayatımı böyle yaşamışsan, bunun bir şekilde başına gelmesini her zaman beklemelisin. Ben iyi bir çocuk değildim. Çok fazla eğlendim.”

Kumar, aptallar içindir, ama Lemmy için bu hayatı yaşama şekliydi: Merhum Motörhead solisti, aşırı yaşam tarzının etkileriyle yüzleşmeye her zaman hazırdı, eğer bu, kendi yolunda yaşamak anlamına geliyorsa. Sonunda, bir rock yıldızı gibi parti yapacak kadar sağlıklı olmadığı zaman bile, müzik yapmaya ve konserler vermeye devam etti. İşte Lemmy'nin 1960'lar ile 1990'lar arasında, Motörhead lideri durdurulamaz ve yenilmez görünürken yaşadığı en çılgın, en garip ve en ilginç 15 deneyiminden bazıları.

Lemmy, erken 60’lar döneminin gruplarından Rocking Vicars'ta yer aldığı sıralarda henüz kendini şımartmanın zevkini keşfetmemişti – ama bu, onu sıra dışı deneyimler yaşamaktan alıkoymadı. Inked dergisine şunları anlattı: “1966'da Yorkshire Moors’tan geri geliyorduk ki, o sırada daha bira bile içmiyordum, dolayısıyla bu bir asidik geri dönüş olamazdı. Bir şey ufukta belirdi ve gökyüzünün tam ortasında durdu. Sonra aniden, sıfırdan en yüksek hıza geçti. Şu anda bile böyle uçaklarımız yok, hele o zamanlar… O yüzden bu benim için oldukça göz açıcıydı.”

Lemmy in 1984: 'God-like and unapproachable … Of such stuff, legends are  made' - The Globe and Mail

Hawkwind öncesi günlerinde, Lemmy, Jimi Hendrix Experience için yol ekibinde çalışarak tecrübe kazandı. Revolver dergisine şöyle konuşmuştu: “Jimi bana, en beklenmedik yerlerde uyuşturucu bulmayı öğretti, çünkü bu, ona yaptığım işin bir parçasıydı. Böylece beş doz asidik işlevle nasıl çalışılacağını öğrendim. Ama aynı zamanda tiyatro ve performans hakkında da çok şey öğrendim. Jimi o kadar doğal bir şekilde havalıydı ki, bir zarif örümcek gibi hareket ederdi. Her zaman kalabalıkla ilgilenirdi. Aklı bir o kadar karışıktı, o yüzden çok kötü şakalar yapardı. İnsanlar, bitirdiğinde ne dediğini anlamakta zorluk çekerdi. Ama kesinlikle görebileceğiniz en iyi gitaristti, muhtemelen her zaman.”

1969'da Lemmy, Hawkwind'e katılmadan önce bir arkadaşı, hemşire olan kız arkadaşını, çalıştığı yerden amfetamin sülfatını gizlice getirmesi için ikna etmişti. Ancak yanlışlıkla atropin sülfatı getirdi. Lemmy, bir çay kaşığı dolusu almıştı ve bunun "200 katı bir doz" olduğunu söylüyor, sonrasında herkes "çıldırmıştı." White Line Fever anı kitabında, bir televizyonla konuştuğunu, sonra bayıldığını ve hastaneye uyandığını hatırlıyordu. “Eğer bir saat daha bekleseydik, ölmüş olurdun,” demiş doktor. Tedavi olduktan sonra bile iki hafta boyunca aralıklı halüsinasyonlar yaşamış ve “oturup bir kitap okuyordum, 42. sayfaya dönüyordum – ama kitap yoktu” diye hatırlamıştı.

Lemmy, 1971 yılı Ağustos ayında, rock grubu Hawkwind için ikinci gitarist olarak katılmayı umarak denemelere katıldı. Notting Hill Gate'deki Powis Square'de yapılan açık hava konserinde, grubun basçısı gelmeyince, hız yapmayı seven klavyeci Dik Mik, Lemmy'ye bas çalmayı önerdi. "Hayatımda hiç bas çalmamıştım!" diye yazdı Lemmy anı kitabında. Gösteriye Hawkwind ile katıldıktan sonra, vokalist ve saksafoncu Nik Turner ona, "E'de bazı sesler çıkar. Bunun adı 'You Shouldn't Do That,'" dedi. Lemmy denemeyi geçti ve sonraki dört yılını grupta bas çalarak geçirdi.

Dik Mik ile üç gün Dexedrine (amfetamin) kullandıktan sonra, Lemmy ve grup arkadaşı, yüksek dozun etkisini hafifletmek için Mandrax, bir depresan kullandılar. Ancak Lemmy sıkıldı ve asidik ile meskalin aldı, ardından daha fazla Mandrax içti. Dik Mik, ikiliyi konserin yapılacağı mekâna götürdü, burada kokain ve sekiz Black Beauties (stimulantlar) kullandılar. "Lan Mik, hareket edemiyorum," dedi Lemmy. "Sen hareket edebiliyor musun?" Kitabında açıkladığı gibi, grubun yolcuları, onları sahneye çıkarmak için yardım etti ve gösteri, Greasy Truckers Party canlı albümü için kaydedildi. "O kaydın yaptığımız en iyi konserlerden biri olduğunu söyleyebilirim," diye heyecanla belirtti Lemmy. "Benimle [lider Dave] Brock arasında yapılan doğaçlamalar harikaydı. O konserde 'Silver Machine'i, tek hitimiz olan – ve üstelik ikinci sırada – şarkıyı yaptık!"
Lemmy Kilmister.

Bir gün, Lemmy ve bir arkadaşı, 100 mavi hapı – hız ve sakinleştirici karışımı – bölüştükleri sırada, bir polis aracı yanlarına yanaştı. Hapları ağızlarına tıkadılar, böylece delilleri yok etmeye çalıştılar ve polisler hiçbir yasa dışı madde bulamadı. O gece, Lemmy uykuya daldığında, kalp atışı ve solunumu tehlikeli şekilde yavaşladı. "Sanki nefes almayı bırakmışım gibi görünüyordu, ama aslında alıyordum," dedi White Line Fever'da. "İki gözüm açık şekilde yatıyordum [ve] konuşmakta zorlanıyordum." Yanında en az iki kişi, ölmüş olduğunu düşündü, ta ki hala nefes aldığını fark edene kadar.

Mayıs 1975'te, Lemmy Toronto sınırında bir gram amfetamin sülfatla yakalandı. Bir gece hapis yattıktan sonra hem iyi hem de kötü haberler aldı. Lemmy, "Polis beni kokainle suçladı, ama aslında amfetaminim vardı," dedi. "Yanlış bir suçlama olduğu için beni serbest bırakmak zorunda kaldılar." Ancak, ertesi gün Hawkwind'e geri dönse de, grup onu bir sonraki gösteriden sonra kovdu. "Eğer asidimle yakalansaydım, her şey yolunda olurdu," dedi. "Ama onlar tamamen psychedelic deneyime odaklanmışlardı. Dünyanın en kozmik grubu, yanlış türde uyuşturucularla yakalandım diye beni kovdu!"

Lemmy, 1975 yazında Phil "Philthy Animal" Taylor ile tanıştığında, bu stoner'ı yeni grubu Motörhead'de göreceğini hiç düşünmemişti. "O zamanlar Hell's Angels'taydım, o da gelip bizim evden dope alıyordu," dedi Lemmy Revolver dergisine. "Sonra sigarasını içip bayılırdı, biz de onu sabah uyandırır, evine gönderirdik. Hep bize davulcu olduğunu söylüyordu, ama biz ona pek inanmazdık." Lemmy, başlangıçta gruptaki davulcunun stüdyoda gruba uymadığını fark edince, Taylor’a ulaşmaya karar verdi. "Phil, 'Tabii, gelirim, senin için yaparım,' dedi. İlk albümümüzün üzerine onun kayıtlarını ekledik, bir parça hariç. O, ihtiyacımız olan manyak davulcuydu."

1980 yılında, 15 yıllık düzenli içki ve uyuşturucu kullanımının vücudunda etkiler bıraktığını düşünen Lemmy, tam bir kan transfüzyonu yaptırmaya karar verdi. Bunun bir yağ değişimi gibi olacağını düşündü — eskisi gitsin, yenisi gelsin. Ancak doktoru bazı testler yaptıktan sonra sağlıklı kanın vücuduna kötü etki yapacağını belirleyerek Lemmy'nin planını ertelemesine neden oldu. "Bana vücudumda artık insan kanı olmadığını söyledi," dedi Lemmy, Inked dergisine. "Görünüşe göre hız ve alkolden dolayı o kadar toksikleşmiştim ki, taze kan beni öldürebilirdi."

1982 yılında Motörhead'in Iron Fist turnesi için bir dev yumruk sahne dekoru yapılmıştı. Yumruğun parmaklarının uçlarına spot ışıkları yerleştirilmişti. Grup, gösteriye tavandan inerek başlıyordu ve aşağıya indiklerinde yumruk açılacak ve performansa başlayacaklardı. "Tabii ki, ilk gece doğru çalışmadı," dedi Lemmy, White Line Fever kitabında. "Yukarıya doğru giderken de takıldık. Sahne yarıya kadar yükseldi ve hareket etmeyi durdurdu, perdeler sahneye takıldı. Philthy neredeyse kitinden boşluğa düşüyordu."

2011'de Lemmy'ye tehlikeli bir aritmi teşhisi kondu ve göğsüne minyatür bir kardiyoverter-defibrilatör yerleştirilmesi için ameliyat oldu; bu cihaz, düzensiz bir kalp atışı tespit ettiğinde elektrik şoku veriyordu. Ameliyatın ardından Lemmy sigarayı bırakıp günde bir alkol içkisi içmeye başladı. Ancak iyileşme sürecinde komplikasyonlar yaşandı. Sıvı tutmaya başladı ve iki hafta boyunca yatakta kaldı. Doktorlar, neden bu kadar kilo aldığını çözemedi, ta ki beslenme alışkanlıklarını inceleyene kadar. Yalnızca içki yerine yaban mersini yiyerek bunu telafi ediyordu. "Sanırım aşırı her şey zararlıdır, sağlıklı olduğu söylenen şeyler bile," dedi Lemmy, Revolver dergisine.

Makaleyi Lemmy'nin kendi sözü ile bitirelim ''"Kaybetmeye doğmuşum. Kazanmak için yaşıyorum."

Top Bottom