Neler Yeni

Yardım Bir uygulamada performans artışı için diğer uygulamaların o çekirdeği kullanmasını engellemek?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Arkadaşlar R5 2600X kullanıyorum ve GameMaker Studio 2 ile oyun yapıyorken büyük bir harita yapmak istedim. Oyunu oynuyorken sorun olmuyor (Yani derleyip oyun motorundan ayrı olarak çalıştırınca) ancak oyunu yapıyorken oyun motoru sadece tek bir çekirdeği kullanabildiği için işimi çok zorlaştırıyor, koyduğum bir blok'un oluşması bile zaman alabiliyor. Görev yöneticisinden 12 tane çekirdekten sadece 11. (yani sonuncu) çekirdeği kullanıyor. Peki ben bu programı kullanıyorken diğer programların o çekirdeği kullanmasını engellesem (Spotify, Opera, Aseprite vb.) bi tık bile olsa performans artışı yaşanabilir mi? Görev yöneticisinin "Ayrıntılar" kısmından bunu yapmayı planlıyorum.
Bir de görev yöneticisinden ayrıntılar kısmında Opera'nın 10 tane .exe si çalışıyor. Onu daha kolay yapmanın bi yolu var mı tekte hepsine ayar yapmak gibi.

Herhangi bir fikriniz ya da öneriniz var mı?

softwaredevelopers

80+ Bronze
Arkadaşlar R5 2600X kullanıyorum ve GameMaker Studio 2 ile oyun yapıyorken büyük bir harita yapmak istedim. Oyunu oynuyorken sorun olmuyor (Yani derleyip oyun motorundan ayrı olarak çalıştırınca) ancak oyunu yapıyorken oyun motoru sadece tek bir çekirdeği kullanabildiği için işimi çok zorlaştırıyor, koyduğum bir blok'un oluşması bile zaman alabiliyor. Görev yöneticisinden 12 tane çekirdekten sadece 11. (yani sonuncu) çekirdeği kullanıyor. Peki ben bu programı kullanıyorken diğer programların o çekirdeği kullanmasını engellesem (Spotify, Opera, Aseprite vb.) bi tık bile olsa performans artışı yaşanabilir mi? Görev yöneticisinin "Ayrıntılar" kısmından bunu yapmayı planlıyorum.
Bir de görev yöneticisinden ayrıntılar kısmında Opera'nın 10 tane .exe si çalışıyor. Onu daha kolay yapmanın bi yolu var mı tekte hepsine ayar yapmak gibi.

Herhangi bir fikriniz ya da öneriniz var mı?
Windows hizmetlerini durdurabilirsiniz, gereksiz hizmetleri.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows hizmetlerini durdurabilirsiniz, gereksiz hizmetleri.
Ama görev yöneticisinde o hizmetlerden yüzlerce var. msconfig.exe den sadece o çekirdeği kullanmalarını engelleyebilir miyim? Ayrıca GMS ya görev yöneticisinden yüksek öncelik versem nasıl olur? Sistem kararsız hale gelebilir diye uyarı veriyor.

softwaredevelopers

80+ Bronze
Ama görev yöneticisinde o hizmetlerden yüzlerce var. msconfig.exe den sadece o çekirdeği kullanmalarını engelleyebilir miyim? Ayrıca GMS ya görev yöneticisinden yüksek öncelik versem nasıl olur? Sistem kararsız hale gelebilir diye uyarı veriyor.
Yüksek öncelik vermeniz durumunda program sistem kaynaklarında öncelikli olacak ve bir tık performans artışı yaşayacaksınız.

Hyper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Serdar Ali Azazi
Twitter
NorthwestHyper
Facebook
serdarali.azazi
Açıkçası işlemci kullanımından ötürü ne kadar performans kaybettiğinize göre değişir ve işlemcinize göre de değişir. Performans az da olsa artar. Ben i5 2400 kullanıyorum CS`ye girerken Discord`da 2 thread bırakıyorum. Bende performans artışı oldu hatta güncellemelerden sonra olan droplar ve kasıyormuş hissi de kayboldu. (Her ne kadar son güncellemelerle zaten sorun büyük ölçüde çözülsede fpste artış gördüm)

Top Bottom