Birden fazla mavi ekran hatası (minidump paylaştım)

deniz1

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar,

Başlıkta yazdığım gibi sıkça mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarım kapanıyor. Mavi ekran bazen oyun sırasında oluyor bazen de sadece internette gezinirken durduk yere olabiliyor. Minidump dosya linki aşağıdadır;

Mavi ekran verdiğinde aldığım hataların durdurma kodları aşağıdaki gibidir;
memory management
k_mode_exception_not_handled
System_Service_Exception
ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY

memtest64 testi de yaptım, testi 45 dakika boyunca 40 loop civarı yaptırdım. Herhangi bir hata bulamadı. Oyun olarak genelde total war serilerini oynuyorum ve oyundan sürekli atıyor örneğin, pc'im beni kanser etmek üzere :mad:

Sizce ne yapmalıyım? Önerilerinize açığım, şimdiden çok teşekkürler,

Sistemim;
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 7500F
RAM: 32GB DDR5 RAM
EKRAN KARTI: RTX 4070
ANAKART: GIGABYTE A620M H

Merhabalar,

Başlıkta yazdığım gibi sıkça mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarım kapanıyor. Mavi ekran bazen oyun sırasında oluyor bazen de sadece internette gezinirken durduk yere olabiliyor. Minidump dosya linki aşağıdadır;

memory management
System_Service_Exception

memtest64 testi de yaptım, testi 45 dakika boyunca 40 loop civarı yaptırdım. Herhangi bir hata bulamadı. Oyun olarak genelde total war serilerini oynuyorum ve oyundan sürekli atıyor örneğin, pc'im beni kanser etmek üzere :mad:

Sistemim;
Yüzde 90 ramdir. Ramleri kurumsal yerden mı aldınız. Bios guncel mi

Ramleri pckolik den aldim. Hazir sistemin icinde geldiler. Biosu guncel olmayabilir, guncellemek icin herhangi birsey yapmadim yakin zamanda.

Ramleri pckolik den aldim. Hazir sistemin icinde geldiler. Biosu guncel olmayabilir, guncellemek icin herhangi birsey yapmadim yakin zamanda.
Testlerde ram bozukluğu çıkmıyor. Sahte ihtimali oluyor. Bios guncelleyin. Hddsentinal den ssd sağlığına bakın. Memory managent genelde ramden olur. Xml profilde actiysaniz kapatın. Anakart stabilde çalıştırsin. Bunlardan sonuç çıkmazsa , yazılımsal değilse PSU veya ekran kartı olabilir

Teşekkürler cevabınız için. Bios'u güncelleyeyim o zaman. Ramlerin sahte olup olmadığını nasıl anlarım peki? Bir de sistemimde bir önceki sistemimden kalma eski bir hdd var. O hdd sorun çıkarıyor olabilir mi?

Merhabalar,

memory management
System_Service_Exception

Sistemim;
BIOS'tan EXPO'yu açıp kaydedip çık bakalım. Bakalım direkt mavi ekran verecek mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler cevabınız için. Bios'u güncelleyeyim o zaman. Ramlerin sahte olup olmadığını nasıl anlarım peki? Bir de sistemimde bir önceki sistemimden kalma eski bir hdd var. O hdd sorun çıkarıyor olabilir mi?
Diskle ilgili bir sürü şey görünüyor. Onun testini de isteyecektim senden. Onu çıkar bakalım bilgisayardan.

BIOS'tan EXPO'yu açıp kaydedip çık bakalım. Bakalım direkt mavi ekran verecek mi?

Diskle ilgili bir sürü şey görünüyor. Onun testini de isteyecektim senden. Onu çıkar bakalım bilgisayardan.
Öncelikle çok teşekkürler ilginiz için. Expo yaptım, yaptıktan sonra bir süre pc'yi kullandım ve şükürki mavi ekran hatası almadım. Hard Disk Sentinel üzerinden test yaptım ve test sonucu aşağıdaki gibidir. Hdd ve ssd'lerle ilgili bir problemde gözükmüyor. Expo yaptıktan sonra hiç oyuna girmedim, bir de girip mavi ekran veya oyundan atma oluyor mu onu deneyip buraya tekrar yazacağım.

1749413255467.webp

Tekrardan merhabalar,

Mavi ekran sorunum çözüldü ve oyundan da atmıyor artık hiç. Çok teşekkürler yardımlarınız için. Başka birinin aynı problemi yaşaması ihtimaline karşı neler yaparak mavi ekran sorununu giderdim aşağıya madde madde yazıyorum.

1) Bios'u güncelledim.
2) Bios'tan EXPO'yu açıp kaydedip çıktım.
3) Harici ve dahili ekran kartı aynı anda aktif haldelerdi, sadece harici ekran kartını anakart üzerinden aktif hale getirdim, dahiliyi devre dışı bıraktım. (ikisinin de aktif olması oyunlarda sorun yaratabilir falan demişlerdi ondan böyle yaptım.)

Tekrardan teşekkürler,

Geri