Herkese selam.
Pazar günü arkadaşımın ısrarı üzerine Bit pazarına gittim 10 tane 2.5 3.5 HDD aldım bayağı ucuza ve eve geldim. Kullanmak için değil sadece içine dosya atıp bir kenara atmak için aldım. Hayatımda yapmadığım hatayı yaparak hepsini tek tek taktım denedim bir tanesinde aşırı virüs vardı, neyse AVG gördü sildi. HDD'lerin hepsini biçimlendirdim. En son çalışanları kenara ayırdım ve süreç ilginçleşiyor tek tek aşamaları yazmaktayım;
Opera 30 MB'lik dosyanın 1.30 saatte ineceğini gösterdi.
Hard disk sentinel tüm çabalara rağmen çalışmadı.
3 TB'lik harddisk görünmemeye başladı.
5 Farklı HDD görünmemeye başladı bilgisayarı kapattım açtım aşırı zor Boot edildi.
Sadece fotoğraflar ve birkaç dosyayı USB'ye atıp tamamen format aşamasına geçtim.
2 Farklı format USB'si çalışmadı.
Başka Laptop'dan format USB'si hazırladım çalıştı.
Bu sefer 3 TB'lik HDD 700GB ne hiçbir işlem yapamadım yeni birimdir, biçimlendir gibi işemleri yapamamaktaydı neyse.
Driverleri yükledim kapatıp açtım bilgisayar yine Boot edemedi.
Daha 5 dakika önce format attığım USB kesinlikle format aşamasına gelemedi (şimdi yükle ekranı)
Bilgisayar BIOS'a giremedi.
Klavye çalışmamaya başladı.
Uzun lafın kısası
Şu an 3 TB'lik HDD bölümlere ayrılmış bekliyor.
Bilgisayar kesinlikle Boot edilemiyor Windows ve format USB'si ile.
Format aşamasında şimdi yükle ekranı gelmeden dümdüz mor bir ekranda takılıyor.
Mor ekran da mouse imleci oynuyor Shift F10 tuşu çalışıyor CMD satırı açılıyor.
BIOS'tan tüm HDD ve USB'ler ek olarak M.2 görünüyor onlarda sorun yok.
RAM'ları denedim onlar da sorun yok.
Sistem özellikleri.
ASUS TUF B450M GAMING.
Ryzen 5 1600 AF.
RAM 8+8 Neo Forza 3200MHz olması lazım.
Sapphire 4 GB 5500 XT.
XPG storm 256 GB M.2 SSD.
Lütfen bit pazarından alınan HDD tabi ki çalışmaz demeyin ben onları çoktan attım benim sorunum sistemim de dahil olan M.2 ye format atamamam mor ekran kalmam
Pazar günü arkadaşımın ısrarı üzerine Bit pazarına gittim 10 tane 2.5 3.5 HDD aldım bayağı ucuza ve eve geldim. Kullanmak için değil sadece içine dosya atıp bir kenara atmak için aldım. Hayatımda yapmadığım hatayı yaparak hepsini tek tek taktım denedim bir tanesinde aşırı virüs vardı, neyse AVG gördü sildi. HDD'lerin hepsini biçimlendirdim. En son çalışanları kenara ayırdım ve süreç ilginçleşiyor tek tek aşamaları yazmaktayım;
Opera 30 MB'lik dosyanın 1.30 saatte ineceğini gösterdi.
Hard disk sentinel tüm çabalara rağmen çalışmadı.
3 TB'lik harddisk görünmemeye başladı.
5 Farklı HDD görünmemeye başladı bilgisayarı kapattım açtım aşırı zor Boot edildi.
Sadece fotoğraflar ve birkaç dosyayı USB'ye atıp tamamen format aşamasına geçtim.
2 Farklı format USB'si çalışmadı.
Başka Laptop'dan format USB'si hazırladım çalıştı.
Bu sefer 3 TB'lik HDD 700GB ne hiçbir işlem yapamadım yeni birimdir, biçimlendir gibi işemleri yapamamaktaydı neyse.
Driverleri yükledim kapatıp açtım bilgisayar yine Boot edemedi.
Daha 5 dakika önce format attığım USB kesinlikle format aşamasına gelemedi (şimdi yükle ekranı)
Bilgisayar BIOS'a giremedi.
Klavye çalışmamaya başladı.
Uzun lafın kısası
Şu an 3 TB'lik HDD bölümlere ayrılmış bekliyor.
Bilgisayar kesinlikle Boot edilemiyor Windows ve format USB'si ile.
Format aşamasında şimdi yükle ekranı gelmeden dümdüz mor bir ekranda takılıyor.
Mor ekran da mouse imleci oynuyor Shift F10 tuşu çalışıyor CMD satırı açılıyor.
BIOS'tan tüm HDD ve USB'ler ek olarak M.2 görünüyor onlarda sorun yok.
RAM'ları denedim onlar da sorun yok.
Sistem özellikleri.
ASUS TUF B450M GAMING.
Ryzen 5 1600 AF.
RAM 8+8 Neo Forza 3200MHz olması lazım.
Sapphire 4 GB 5500 XT.
XPG storm 256 GB M.2 SSD.
Lütfen bit pazarından alınan HDD tabi ki çalışmaz demeyin ben onları çoktan attım benim sorunum sistemim de dahil olan M.2 ye format atamamam mor ekran kalmam