Neler Yeni

bitcoinin mantigi nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Çıtak
Arkadaşlar Ben Bitcoin Kazarken ekran Kartimdan faydalanan birileri varmı yada bitcoin de benden yada benim ekran kartimdan ne fayda sağlaniyor ki bitcoin kazaniyorum

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Kradeşim bunla ilgili çok konu açıldı o konularda bütün detaylara ulaşabilirsin.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Rehberler var onlara gözatmalısın.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Bitcoin ekran kartı ile yapılmıyor sadece, ethereumu ekran kartı ile yapabiliyorsun düz olarak.Mantığı, başkalarının işlem yapabildiği blocklar oluşturuluyor ve bunun karşılığında bağlandığınız serverların sahipleri size blockchain olarak para ödüyor, btc ve eth tarzı.Her block oluşturulduğunda, size bitcoin kazanmak için yapıyorsanız btc gelir eth için yapıyorsanız eth gelir.ETH'de 1 block 12 saniyede , bitcoin içinde 40 saniye felandı sanırım ama emin değilim yanlış olabilir.Bu blockları 1 kişi değil binlerce kişi ile birlikte oluşturuyorsunuz bu arada.Altın madeninde işçilerin altın bulması gibi ama, çalışma mantığı.

¥usuff

80+ Silver
Bitcoin ekran kartı ile yapılmıyor sadece, ethereumu ekran kartı ile yapabiliyorsun düz olarak.Mantığı, başkalarının işlem yapabildiği blocklar oluşturuluyor ve bunun karşılığında bağlandığınız serverların sahipleri size blockchain olarak para ödüyor, btc ve eth tarzı.Her block oluşturulduğunda, size bitcoin kazanmak için yapıyorsanız btc gelir eth için yapıyorsanız eth gelir.ETH'de 1 block 12 saniyede , bitcoin içinde 40 saniye felandı sanırım ama emin değilim yanlış olabilir.
peki en karlısı hangisi gpu mu cpu mu disk mi?

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Şu an bana ETH daha cazip geliyor.Kur durumu iyi sayılır ve sadece ekran kartını takıp yaptığınız için daha salt bir işlem.BTC için bir aparat gerekiyor mesela, onun ücretide en az 2000-2500TL'den başlıyor.Bu işlere girmeyi düşünüyorsanız sadece ekran kartı ile yapılabilen kriptolar ile başlarsanız, kripto mantığını vs. iyi öğrenebilirsiniz başlarda.

¥usuff

80+ Silver
Şu an bana ETH daha cazip geliyor.Kur durumu iyi sayılır ve sadece ekran kartını takıp yaptığınız için daha salt bir işlem.BTC için bir aparat gerekiyor mesela, onun ücretide en az 2000-2500TL'den başlıyor.
yani en karlısı eth ve gpu minnig mi?

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
En karlısı tabii ki de GPU, bunu CPU'da çok fazla deneyimim olduğu için söylüyorum. GPU Rigi olan birisi çok kolay 1 şekilde 1 yılda kar'a geçebiliyordu eskiden, CPU'dan kendi deneyimlerim var. Ben sanal sunucular üzerinden yapıyordum, eski buglar, zaafiyetler olsun karlıydı. Fakat şu an değil çünkü tüm cloud computing şirketleri mining'in farkına vararak, engelledi. Ayrıca CPU ile ETH kazamıyorsunuz. CPU ile bir tek XMR[Monero] kazılabiliyor diye biliyorum. Monero da Etherum'a karşı gayet kötü bir coin. Kazançlı olmadığı için ETH daha karlı. Tabii kar seviyesini diğer mining yapan kullanıcılar da belirliyor. Mining denince akla nasıl ekran kartı geliyorsa, en karlısı o demek oluyor. Eğer mining'de herkes işlemciye yönelseydi, XMR[Monero] - CPU daha karlı olurdu, GPU'yu kimse tercih etmezdi.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre

¥usuff

80+ Silver
En karlısı tabii ki de GPU, bunu CPU'da çok fazla deneyimim olduğu için söylüyorum. GPU Rigi olan birisi çok kolay 1 şekilde 1 yılda kar'a geçebiliyordu eskiden, CPU'dan kendi deneyimlerim var. Ben sanal sunucular üzerinden yapıyordum, eski buglar, zaafiyetler olsun karlıydı. Fakat şu an değil çünkü tüm cloud computing şirketleri mining'in farkına vararak, engelledi. Ayrıca CPU ile ETH kazamıyorsunuz. CPU ile bir tek XMR[Monero] kazılabiliyor diye biliyorum. Monero da Etherum'a karşı gayet kötü bir coin. Kazançlı olmadığı için ETH daha karlı. Tabii kar seviyesini diğer mining yapan kullanıcılar da belirliyor. Mining denince akla nasıl ekran kartı geliyorsa, en karlısı o demek oluyor. Eğer mining'de herkes işlemciye yönelseydi, XMR[Monero] - CPU daha karlı olurdu, GPU'yu kimse tercih etmezdi.
disk minnig mantıklı mıdır peki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,033
Üyeler
163,424
Son üye
Curhicsum
Top Bottom