Bitlocker ve Pin Kullanamama hatası

Reaksiyon skoru
3
Gün geçmiyor ki Windows yeni bir sorun çıkarmasın. Laptobumda her mux switch yaptığımda önce bitlocker istiyor. Sonra onu hallettikten sonra da pin kullanılamıyor diyor. Her mux switch yaptığımda 15 dk bunlarla mı uğraşacağım ya? Biri yardım edebilirse çok sevinirim.

Laptop:

MSI GE66-11UG-262TR

Bilgisayar ilk sadece takılıyordu oyun dışında bile. Format attım, şimdi de bu sorun çıktı. Üstüne 3-4 kez daha format attım hâla aynı sorun.

20250807_164802.webp20250808_014235.webp

hocam sorunu format atarak kolayca halledebilirsiniz yerel hesap ile giriş yapın yüksek ihtimalle microsoft hesabıyla giriş yapıyorsun sorunu yerel hesaba geçiş yaparak çözebilirsin

hocam sorunu format atarak kolayca halledebilirsiniz yerel hesap ile giriş yapın yüksek ihtimalle microsoft hesabıyla giriş yapıyorsun sorunu yerel hesaba geçiş yaparak çözebilirsin
Hocam ben yıllardır attığım formatı attım. Sorun tpm ile ilgiliymiş galiba. Bir de hesapsız mı kullanacağım hep? W11 de yerel hesabı rufustan hesap gereksinimi kaldırarak yapacağım herhalde.

Hocam ben yıllardır attığım formatı attım. Sorun tpm ile ilgiliymiş galiba. Bir de hesapsız mı kullanacağım hep? W11 de yerel hesabı rufustan hesap gereksinimi kaldırarak yapacağım herhalde.
evet hocam bu şekilde sorunu halledebilirsin ddu ile güvenli önyükleme yaparken her zaman girdiğim şifreyi giriyordum sendeki hatayı veriyordu araştırdım yerel hesap ile çözülebileceğini öğrendim yerel hesaba geçtim her defasında aynı yöntemi yaptım hiçbirinde de sorun yaşamadım

evet hocam bu şekilde sorunu halledebilirsin ddu ile güvenli önyükleme yaparken her zaman girdiğim şifreyi giriyordum sendeki hatayı veriyordu araştırdım yerel hesap ile çözülebileceğini öğrendim yerel hesaba geçtim her defasında aynı yöntemi yaptım hiçbirinde de sorun yaşamadım
Hocam ben yıllardır aynı şekilde format atıyorum, belki 50 kere atmışımdır. Şimdi niye şimdi böyle oldu ki? Bir de yerel hesap ile kurduktan sonra Microsoft hesabımla giriş yapabilirim değil mi? Ddu ile güvenli önyükleme şifresi demişsin o olayı anlamadım. Biostan secure boot açık ama şifresi yok, yıllardır sorun yoktu. Rufus'tan secure boot gereksinimini de kaldırsam mı?

Son düzenleme:
Hocam ben yıllardır aynı şekilde format atıyorum, belki 50 kere atmışımdır. Niye şimdi böyle oldu. Bir de yerel hesap ile kurduktan sonra Microsoft hesabımla giriş yapabilirim değil mi? Ddu ile güvenli önyükleme şifresi demişsin o olayı anlamadım. Biostan secure boot açık ama şifresi yok, yıllardır sorun yoktu. Rufus'tan secure boot gereksinimini de kaldırsam mı?
evet hocam hesaba giriş yapabilirsin attığım linke bakın sorununuzu bu şekilde çözenbilirsiniz çözülmezse yerel hesap ile denersiniz

evet hocam hesaba giriş yapabilirsin attığım linke bakın sorununuzu bu şekilde çözenbilirsiniz çözülmezse yerel hesap ile denersiniz
Hocam şu şekil yeni bellek yapacağım inşallah düzelir. Teşekkürler yardımların için.
20250811_230159.webp

Şimdi de böyle oldu. Ben şifre belirlemedim ki.
20250811_235119.webp

Şimdi de böyle oldu. Ben şifre belirlemedim ki.
Alıntıyı görüntüle
benim yaptığım yöntemi anlatayım windowsu flaşa yazarken en alttaki 3 tiki işaretleyin flaşa windowsu kurun sonrasında windowsu kurun ekran açıldığında ayarlardan hesap ayarlarından microsoft hesabının oturumunu kapatın ve yerel hesaba geçin kullanıcı adı belirleyin şifreleri boş bırakın ve yeniden başlatın ben bunları yapıyorum ve sorun yaşamıyorum
1754974322839.webp

Geri