zaten söyledinevet çoğu yerde yardım yok bunu söyleyince hain oluruz ama
Bir taraf diyor yardım yok bir taraf diyor deprem yıkıcılığı çok olduğundan şok hakim birisi diyor nerede birisi diyor durumlar zor.Kuzenimin okuduğu üniversitesinin öğrenci grubundan bir kız öğrencinin mesajı:
"Arkadaşlar siz yardım gönderiyorsunuz iyi hoş ama biz devletten bir şey görmedik. Hiç yardım ulaşmadı buraya."
Aynı kafa durumundayım.Bir taraf diyor yardım yok bir taraf diyor deprem yıkıcılığı çok olduğundan şok hakim birisi diyor nerede birisi diyor durumlar zor.
Artık kafam çorba oldu kim doğru kim yanlış?
Kimseye haksız diyemiyorum haklı diyemiyorum.
Allah yardımcımız olsun tek diyeceğim
Afet bölgesindeyim. Gaziantep için konuşmak gerekirse şehir merkezi çok ağır hasar almasa bile ilk gün hiç bir yardım ulaşamadı. Tüm yardımlar 2.gün ulaşmaya başladı. Bunun yanı sıra sağlam binalardaki kritik iş yerleri de yeniden faaliyet göstermeye başladığı için şehir merkezinde durum biraz daha iyileşti ama çevre ilçelerde ve köylerde çok büyük yıkım var. Ancak Hatay, Maraş gibi neredeyse tamamen yıkılan illerde yardımın ulaşması çok zor. Bir çok şehirlerarası yolda yıkıldı.Kuzenimin okuduğu üniversitesinin öğrenci grubundan bir kız öğrencinin mesajı:
"Arkadaşlar siz yardım gönderiyorsunuz iyi hoş ama biz devletten bir şey görmedik. Hiç yardım ulaşmadı buraya."