"Biz devletten bir şey görmedik"

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,568
Kuzenimin okuduğu üniversitesinin öğrenci grubundan bir kız öğrencinin mesajı:
"Arkadaşlar siz yardım gönderiyorsunuz iyi hoş ama biz devletten bir şey görmedik. Hiç yardım ulaşmadı buraya."

Çoğu yere yardım çok geç ulaştı ama düşününce gerçekten büyük çaresizlik var. 10 ilde çok büyük yıkımlar gerçekleşti. Her ilde o kadar ilçe var. Yani 100 binlik ekip olsa bile yetmiyor. Ama şu an çoğu yere yiyecek, kıyafet, çadır ulaştı. Bazı yerlerde arama kurtarma yetersiz ama dediğim gibi bazı ilçeler tamamen çökmüş durumda Allah yardımcıları olsun

10 il olunca yardımlar çok fazla geçikti.

"Arkadaşlar siz yardım gönderiyorsunuz iyi hoş ama biz devletten bir şey görmedik. Hiç yardım ulaşmadı buraya."
Bir taraf diyor yardım yok bir taraf diyor deprem yıkıcılığı çok olduğundan şok hakim birisi diyor nerede birisi diyor durumlar zor.
Artık kafam çorba oldu kim doğru kim yanlış?
Kimseye haksız diyemiyorum haklı diyemiyorum.
Allah yardımcımız olsun tek diyeceğim

bu ne kadar saçma bir konu ya allah ım

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw
baştan aşagı tek sorumlu var o da yetkiyi elinde tutan zat.
depremin ilk dakikasında asker fa olmalıydı kızılay faal olmalıydı.
koordine olamadılar afaddan emir beklediler ancak deprem geniş bir alanda etkili oldugu için kopukluklar yaşandı.
türksat uydusu yeter deyio starlink teklifini reddettiler.
hataya yardim ekipleri çok geç geldı.
devlet devlet olsa zaten bu duruma düşmezdi insanlar yıkılan tonla yeni bina var hani bunun denetimi hani bunun yönetmeliği

Bir taraf diyor yardım yok bir taraf diyor deprem yıkıcılığı çok olduğundan şok hakim birisi diyor nerede birisi diyor durumlar zor.
Artık kafam çorba oldu kim doğru kim yanlış?
Kimseye haksız diyemiyorum haklı diyemiyorum.
Allah yardımcımız olsun tek diyeceğim
Aynı kafa durumundayım.

Afet bölgesindeyim. Gaziantep için konuşmak gerekirse şehir merkezi çok ağır hasar almasa bile ilk gün hiç bir yardım ulaşamadı. Tüm yardımlar 2.gün ulaşmaya başladı. Bunun yanı sıra sağlam binalardaki kritik iş yerleri de yeniden faaliyet göstermeye başladığı için şehir merkezinde durum biraz daha iyileşti ama çevre ilçelerde ve köylerde çok büyük yıkım var. Ancak Hatay, Maraş gibi neredeyse tamamen yıkılan illerde yardımın ulaşması çok zor. Bir çok şehirlerarası yolda yıkıldı.

Son düzenleme:
Hatayın merkezi Antakyadan bildiriyorum. 3. Gün yardım tırları gelmeye başladı. Kurulan toplanma alanları şehrin merkezinden çok uzak bir yerde. Halkımız birbirini destekliyor. Sağlam bina sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Çok kötü bir halde ve hala enkaz altında binlerce , ailesine ulaşamayan binlerce insan var....

Bence yardımın ulaşmaması tamamen ihmal sonucu. Depremin büyüğü küçüğü farketmez şehirler arası asfalt yollar hep hasar alır. Devlet bunu biliyor, deprem bu coğrafyanın bir gerçeği. Ama yeteri kadar önem gösterilmiyor. Benzer bir deprem Marmara gibi bir bölgede olsa nasıl şehirlere girecekler? Yardımın ulaşmama sebebi devletin teknolojik yetersizliği, bunu her alanda görebilirsiniz.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici
Geri