Neler Yeni

Çözüldü✓ Bluetoothlu mouse Tavsiyesi

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Ali İhsan
Bütçe
4000
Valorant gibi oyunlar oynuyorum, hikayeli oyunlarda da sıkıntı yaratmaz bu örnekle birlikte. Kablosuz mouse önerilerinizi bekliyorum.

Rotlive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Barış Zorbek
Merhaba, espor odaklı oyun oynamak istiyorsanız razer deathadder, ninjutso sora gibi sensörleri en üst seviye yüsek poll rateli mouselar var. Ben mouse'un şekli elime tam oturduğu için logitech g502 x modelini aldım ve son derece memnunum. Mouse seçerken el şekline, ölçülerine ve grip tarzına göre ergonomik olanı almak gerek bence.

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Ali İhsan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, espor odaklı oyun oynamak istiyorsanız razer deathadder, ninjutso sora gibi sensörleri en üst seviye yüsek poll rateli mouselar var. Ben mouse'un şekli elime tam oturduğu için logitech g502 x modelini aldım ve son derece memnunum. Mouse seçerken el şekline, ölçülerine ve grip tarzına göre ergonomik olanı almak gerek bence.
El ölçülerimi nasıl öğrenebilirim? Daha önce bir çok mouse kullandım ama satın alırken hiçbirisi "kutudan çıkarıp deneyebilirsin" demedi. O sebepten ölçüm göz kararı oldu hep. Yardımcı olur musun?

Rotlive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Barış Zorbek
Resimdeki gibi en boy olarak ölçebilirsin aklındaki mouseların da yorumlarına bakarak fikir sahibi olabilirsin. El ölçüsü kadar tutuş şekli de önemli unutma.

Ekler

• el.jpg
    el.jpg
    63.8 KB · Hit: 18

Rotlive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Barış Zorbek
Beğeniyorsan al ama diğer seçeneklerle kıyasla mutlaka teknik özelliklerini vs

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Ali İhsan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Beğeniyorsan al ama diğer seçeneklerle kıyasla mutlaka teknik özelliklerini vs
Kıyasladım da birileri "bu çok güzel" "bu şunları yapıyor" vs gibi örneklerle tavsiye verseydi skala genişlerdi...

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
400
İsim
Tuna

Rotlive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Barış Zorbek
Hız, poll rate ve dpi temel olarak bakman gereken özellikler.

Özelliklere baktığında ips(inch per second) birimi ile belirtilir ve kısaca sensör hızını ifade eder. Mouse çevirdiğinde saniyede kat ettiği mesafe olarak hesaplanır. En az 300 ips olmalı bence.

Poll rate mouse ile bilgisayarın arasındaki veri akış hızını ifade eder ( ÖRN : 1K hz bir mouse saniyede 1000 kez veri gönderir ). Şu anda 1K poll rate standart diyebiliriz. 4K, 8K gibi değerlere çıkabilen mouselar var ancak özellikle 8K çoğu oyunda desteklenmiyor. Poll rate arttıkça işlemcine binen yük de artacaktır buna göre kullanmak önemli. Bazı mouselar bu değerlere ulaşabilmek için ekstra bir dongle satın almayı gerektiriyor. Ben 1K'dan gayet memnunum.

DPI, mouse'un duyarlılığını belirtir. DPI ne kadar yüksekse mouse harekete o kadar duyarlı olacaktır. Bir nevi oyunlarda yapılan hassasiyet ayarının mouse'un kendi donanımı içerisinde bulunan halidir.

Bunlar dışında optik sensörlü bir mouse lazer sensöre göre FPS oyunlarında daha soft hissettirir. Sensör türüne göre değişiklik gösterir ama optik sensör performansının üzeceğini düşünmüyorum. Pixart marka sensörler iyidir. Mouse'un taban yüzeyinde sensörün bulunduğu konumun iyi ortalanmış halde olması da hayli önemlidir.

Mouse'un yapıldığı malzeme ve switchlerine bakabilirsin. Kimi mouse daha sessiz ve hassasken kiminin tuşları tok bir ses çıkarır ve daha dirençlidir.
Bu durum kullanılan switche göre değişiklik gösterir.

Mouse'un altında kaymasını sağlayan skatez dediğimiz bantların geniş yüzeylere yayılması daha iyi bir kayma sağlar ama kaymayan bir mouse rahatsız edeceği gibi çok kaygan bir mouse da ergonomik olmayacaktır.

Ağırlık, büyüklük vs. gibi parametrelerin tamamen kişisel olduğunu düşünüyorum. Bu verdiğim bilgilere göre uygun bir mouse seçebilirsin.

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Ali İhsan
Ips degeri 400 ama fiyatina gore normal oldugunu dusunuyorum. 450 olan da vardi ayni fiyata ama icime sinmemisti. 1k fazla fiyata 600 olan vardı, dusunuyorum simdilik. Yazdiklarin cidden isime yarıyor. Cok tesekkurler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8000hz ulasmak icin satilan aparat ne kadar

Ekler

• Screenshot_20240624_161812_Chrome.jpg
    Screenshot_20240624_161812_Chrome.jpg
    452.1 KB · Hit: 7
  • Screenshot_20240624_161807_Chrome.jpg
    Screenshot_20240624_161807_Chrome.jpg
    439.7 KB · Hit: 7
  • Screenshot_20240624_161752_Chrome.jpg
    Screenshot_20240624_161752_Chrome.jpg
    415.9 KB · Hit: 7

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
400
İsim
Tuna
Ips degeri 400 ama fiyatina gore normal oldugunu dusunuyorum. 450 olan da vardi ayni fiyata ama icime sinmemisti. 1k fazla fiyata 600 olan vardı, dusunuyorum simdilik. Yazdiklarin cidden isime yarıyor. Cok tesekkurler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8000hz ulasmak icin satilan aparat ne kadar
bılmıyorum ama nerdeyse hıcbır oyun 8khz desteklemıyo zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,753
Üyeler
159,824
Son üye
888es