Neler Yeni

Bu ay elektrik faturanız ne kadar geldi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
Yuzarsef
Belediye vergileri vs de fark ettirir bulunduğun konumda fark ettirir bize de 1.5 lira falan geliyor arkadaşım ebesinin nikahında ona da 700 lira falan geliyor.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,488
İsim
.
Herkese selam evde bir tartışma sürdürüyoruz bu konu hakkında sizinlede paylaşmak istedim evde 4-5 saat çalışan 2 TV, 1 PC, 1 laptop var bunlar haricinde gündelik çamaşır m. , bulaşık m. , ampul vb. herkesin kullandığı cihazlar var bu ay 1400 TL fatura gelirken geçen ay 800 TL gelmişti şirketteki arkadaşlara sorunca normal olduğunu söylediler hatta daha fazla gelen bile vardı ama validenin çalıştığı iş yerinde bir arkadaşıda 500 gelmiş demiş ben açıkcası inanamadım ama bu nasıl oluyor farklı bişeyde yapmıyoruz klima falanda yok her ay ki gibi normal bir kullanım sergilememize rağmen bu şekilde bir fatura gelmiş bizde bu durumdan şüphelendik ondan sizlere soruyorum sizinkiler ne kadar geliyor ve normal mi bu fiyatlar
1TV 1 PC çamaşır bulaşık m. buzdolabı vs.vs. 1300TL geldi.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Görkem Çağan

SrcnAydn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sercan
siz aylık ama 417 kwh aşmışsınız hocam ben 330 seviyelerinde geziyorum ondan bana fazla gelmesi şaşırttı bu zamın geçen seneki 5000 kwh sınırı aşmam ile alakası mı var onu anlamaya çalışıyorum ama şimdi bakınca geçen ay da aşmanıza rağmen fazla gelmiş büyük ihtimal sizde benim gibisiniz 5000 sınırını geçenlerdensiniz ondan bu ay yansıyor sanırsam herkese sktt mevzusu aşırı canımı sıktı bu durum bu kadar fazla görünce ne yapıcam bilmiyorum %75 oranında zam yemesi aşırı fazla geldi
Başta bende senin gibi 417 kwh aşımından olduğu düşündüm ama baktığımda geçen ay daha fazla kullanım vardı daha az ödeme yaptım kim neye göre hesaplıyor anlamış değilim sorduğumuz zaman suçlu oluyoruz maalesef.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
555
İsim
Görkem Çağan
Hiç bilmiyorum nereden bakacağım ?
hocam faturanızda buna benzer bir bilgilendirme varsa sktt üzerinden hesaplama yapıyorlar sanırsam bu da geçen yıl 5000 kwh geçtiğiniz için oluyor anladığım kadarı ile

1742906091267.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Başta bende senin gibi 417 kwh aşımından olduğu düşündüm ama baktığımda geçen ay daha fazla kullanım vardı daha az ödeme yaptım kim neye göre hesaplıyor anlamış değilim sorduğumuz zaman suçlu oluyoruz maalesef.
ben bir aricam kullandığımzı elektrik firmasını ona göre bilgilenirsem sizi de bilgilendiririm

1 yıl böyle devam edecek. Diagram'da 2. bölümde yazıyor.
yeni yürürlük koyuyorsun geçen yıl bunu bilmeden harcama yapılıyor 5000 kwh üstü sonra sorumlusu biz oluyoruz anlık çıkan yürürlülük ile ne saçma ya 1 aylık deseler hadi eyw da bütün yıl zamlı faturamı ödicem ben yeni çıkan saçma yürürlük yüzünden ne ala memleket

Lan şakamı faturalar bize 4000 geldi ciddili
sizde bir bakın derim geçen seneki toplam harcamanıza çünkü sizin aşırı fazla

Son düzenleme:

SrcnAydn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Sercan
hocam faturanızda buna benzer bir bilgilendirme varsa sktt üzerinden hesaplama yapıyorlar sanırsam bu da geçen yıl 5000 kwh geçtiğiniz için oluyor anladığım kadarı ile

Alıntıyı görüntüle

ben bir aricam kullandığımzı elektrik firmasını ona göre bilgilenirsem sizi de bilgilendiririm

yeni yürürlük koyuyorsun geçen yıl bunu bilmeden harcama yapılıyor 5000 kwh üstü sonra sorumlusu biz oluyoruz anlık çıkan yürürlülük ile ne saçma ya 1 aylık deseler hadi eyw da bütün yıl zamlı faturamı ödicem ben yeni çıkan saçma yürürlük yüzünden ne ala memleket
Muhtemelen firmalar farklı olduğu için farklı cevaplar verecekler ama sen yinede editlersin sonra bende bir arayıp öğreneyim.

Maalesef dediğin gibi oluyor aslında ne zaman yürürlüğe girecekse o tarih baz alınması lazım ama ne diyelim konuşamıyoruz anlıyorsunuzdur beni.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Alihan YILMAZ
İtiraz edin.
Görevli hatalı okumuş sayacı. Gelsinler, tekrar baksınlar.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
560 tl

Diavelin

80+ Bronze