Neler Yeni

Çözüldü✓ Bu harddisklerin farkı nedir?Hangisi alınır?

ByKayseriLi

80+ Bronze
benim 7 senelik wd bluenin hala 200 mb/s hız vermesi hariç sorun yok :D

Diskin sıfırı zaten 100 - 120 mb veriyor dostum. 7 senelik diskten öyle bir hız alacağını sanmıyorum kusura bakma. Adam daha gelişmiş yenilenmiş barracuda diskin de 210mb hızı veriyor. Sen 7 senelik wd diskin hem de blue olanının 200mb verdiğini söylüyorsun. Güldürme lütfen :D

r4NG3r

80+ Silver
Diskin sıfırı zaten 100 - 120 mb veriyor dostum. 7 senelik diskten öyle bir hız alacağını sanmıyorum kusura bakma. Adam daha gelişmiş yenilenmiş barracuda diskin de 210mb hızı veriyor. Sen 7 senelik wd diskin hem de blue olanının 200mb verdiğini söylüyorsun. Güldürme lütfen :D
Toplam 662 gün (16000 saat) çalışan disk,130/125 hız veriyor,sen sıfırının 100 mb verdiğini söylüyorsun :D diğer pcdeki ise tam 200 veriyor,yarın unutturma onuda atayım

Ekler

• wd.png
    wd.png
    138.5 KB · Hit: 17

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386
ben 2 tane wd blue disk kullanıyorum yaklaşık 7 senedir,hiçbir sıkıntıları yok,hdd sentinel programında 1000 günden fazla ömrü var yazıyor hala ikisininde.

ancak teknoloji şans işi olduğu için tabii ki sıkıntılı bir wd blue modeli olabilir doğaldır bu ama ben araştırdığımda herhangi bir kronik sorunu olduğunu göremedim.barracuda serisi ise kronik sorunlu olduğu herkes tarafından kabul edilen bir seridir ancak tabii ki 10 ürünün 10uda sorunlu değildir yani size gelen ürünün sorunsuz olmasıda normaldir
Mesaj otomatik birleştirildi:

seagateninde güzel diskleri var bende skyhawk almayı düşünüyorum kimse babamızın firması değil ancak kronik sorunlu olana sorunlu demekde bir sorun göremiyorum
wd ye nası laf atılabiliyo adam direk markayı kotuledi la benim 10 yıllık laptop var bi sebepten dolayı hdd ölmüştü yenisini aldık 1tb 7200rpm bak pc bozuldu hala taş gibi ayakta 600 700gb ı boşta duruyordur kayıp yaşandı mı bilmiyorum 5 aydır pcyi açamıyorum yenisini aldım :D

r4NG3r

80+ Silver
wd ye nası laf atılabiliyo adam direk markayı kotuledi la benim 10 yıllık laptop var bi sebepten dolayı hdd ölmüştü yenisini aldık 1tb 7200rpm bak pc bozuldu hala taş gibi ayakta 600 700gb ı boşta duruyordur kayıp yaşandı mı bilmiyorum 5 aydır pcyi açamıyorum yenisini aldım :D
hocam yeni hddlerin ömrü 15000 saat felan,benim hdd 16000 saatte daha bir bad sectör ses vs yok.sıfırıda 100 mb veriyormuş benimki 130 veriyor sıfırındanda iyi gördüğün üzere (!)

ByKayseriLi

80+ Bronze
O zaman wd blue 1tb alıp geçiyorum?Sıkıntı yok diye düşünüyorum.Kayseriliye güven olmaz diyorum.

Güven olmaz ne demek Allah aşkına? Bu nasıl bir itham böyle?

Niye WD markası dokunulmaz mı? Niye böyle marka fanlığı yapıyorsunuz ki? WD Blue'nun sıfır satış sitelerinde yorumlar da çokça hız testlerin de 100Mb aldığını yazan kişiler var neden yalan konuşayım burda? Sıfır Toshiba P300 bile 130 ila 190Mb arası hız görüyor.

hocam yeni hddlerin ömrü 15000 saat felan,benim hdd 16000 saatte daha bir bad sectör ses vs yok.sıfırıda 100 mb veriyormuş benimki 130 veriyor sıfırındanda iyi gördüğün üzere (!)

Benim barracuda diskimde de bir tane bad sector yok. Benim diskim de şuan rahat 6 senelik daha geçen gün test yaptım bende 140Mb hız görüyor. Ayrıca benim disk 1944 gün kullanılmış yani toplam da 46656 saat yapıyor bu en ufak sorun yok.

Sen şimdi inanmazsın dur SS atayım.

2022-12-01_18-07-26.jpg

r4NG3r

80+ Silver

Niye WD markası dokunulmaz mı? Niye böyle marka fanlığı yapıyorsunuz ki? WD Blue'nun sıfır satış sitelerinde yorumlar da çokça hız testlerin de 100Mb aldığını yazan kişiler var neden yalan konuşayım burda? Sıfır Toshiba P300 bile 130 ila 190Mb arası hız görüyor.

Benim barracuda diskimde de bir tane bad sector yok. Benim diskim de şuan rahat 6 senelik daha geçen gün test yaptım bende 140Mb hız görüyor. Ayrıca benim disk 1944 gün kullanılmış yani toplam da 46656 saat yapıyor bu en ufak sorun yok.

Sen şimdi inanmazsın dur SS atayım.

Alıntıyı görüntüle
barracudanın kendi sitesinde yıllık 2400 saat çalışma garantisi var 6 yılda 14000 saat yapıyor size gelen disk barracudayı geç hdd olarak istisna direkt 1944 gün nedir hocam bana denk gelse bende barracuda fanı olurdum :D

ByKayseriLi

80+ Bronze
barracudanın kendi sitesinde yıllık 2400 saat çalışma garantisi var 6 yılda 14000 saat yapıyor size gelen disk barracudayı geç hdd olarak istisna direkt 1944 gün nedir hocam bana denk gelse bende barracuda fanı olurdum :D

Ben onu bunu bilmem dostum attım işte test görüntüsünü. En ufak bir sorun yaşamıyorum. Genel de oyunlarımı kuruyorum buna. Hızı da böyle eski bir diske göre de şuan çok çok iyi. Bozulana kadar devam. WD Blue kullanıyordum 1TB olanını geçen hafta bozuldu durduk yere. Bütün her şeyim onun içindeydi hepsi gitti tek sefer de.

Eren_Y

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Eren Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
oyun yardım pc toplama vb.
Instagram
https://www.instagram.com/m_upt.eren/
Steam
https://steamcommunity.com/id/jiqitter/
Twitter
hamdieren10
Discord
Capon#5386

Benim barracuda diskimde de bir tane bad sector yok. Benim diskim de şuan rahat 6 senelik daha geçen gün test yaptım bende 140Mb hız görüyor. Ayrıca benim disk 1944 gün kullanılmış yani toplam da 46656 saat yapıyor bu en ufak sorun

Ben onu bunu bilmem dostum attım işte test görüntüsünü. En ufak bir sorun yaşamıyorum. Genel de oyunlarımı kuruyorum buna. Hızı da böyle eski bir diske göre de şuan çok çok iyi. Bozulana kadar devam. WD Blue kullanıyordum 1TB olanını geçen hafta bozuldu durduk yere. Bütün her şeyim onun içindeydi hepsi gitti tek sefer de.
dpstum bende wd kullandım laptop 12 yıllık bir şey 2 sene kullandıktan sonra öldü hdd gittik yenisini aldık hala taş gibi işte dediğim gibi sana denk gelmiştir

ByKayseriLi

80+ Bronze
dpstum bende wd kullandım laptop 12 yıllık bir şey 2 sene kullandıktan sonra öldü hdd gittik yenisini aldık hala taş gibi işte dediğim gibi sana denk gelmiştir

Nedense hep denk geliyor :) Hani araştırıp görmesem tamam diyecem de araştırdığım gördüğüm bir şey yani. WD markasından özellikle de blue serisi disklerden kimse memnun değil. Şuana kadar ikinizi gördüm :D Neyse isteyen istediğini alsın kullansın. Benim diskin görüntüsünü de attım size hala taş gibi çalışıyor disk en ufak bir sorunu da yok.

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Nereye sallıyorum dostum? Araştırdığım bir konu bu. Elinin altında internet var 10 dakika araştır sende. Özellikle Blue serisini kimse önermiyor zaten. Ayrıca okuma yazma hızlarında da büyük bir fark var. Blue modelleri maksimum 100 - 120 Mb falan görüyor barracuda 210 MB hızları görüyor. Bu bile wd almamak için bir neden. İncehesap sitesine gir dediğim disklerin yorumlarına bir gir bak bakalım. Blue disk ile oyunlar da takılma kasma sorunu yaşıyorum barracuda ile en ufak takılma sorunu yok falan yazıyor adamlar. Kafamdan uydurmuyorum ben.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yahu ben sadece bende ki disk bozuldu diye böyle demiyorum ki. Araştırdım diyorum okumuyormusunuz? Genel olarak hangi foruma girerseniz girin sizin kadar kimse önermiyor WD diskleri. Özellikle blue serisini kimse önermiyor. Technopat forumda bununla alakalı konu açın mesela size kimse wd önermez. Nedenleri ile de cevabınızı alırsınız.
Elimin altında internet olmasına gerek yok, yaklaşık 10 kadar sunucumda ve Nvr cihazlarımda WD kullanıyorum senelerdir :) İnternetten bakıp konuşmuyorum :)

ByKayseriLi

80+ Bronze
Elimin altında internet olmasına gerek yok, yaklaşık 10 kadar sunucumda ve Nvr cihazlarımda WD kullanıyorum senelerdir :) İnternetten bakıp konuşmuyorum :)

Bu forumdaki insanlar kadar hiç bir forumda bu kadar marka fanboyu görmedim yemin ederim. Hangi konu olursa olsun mutlaka bir tane markanın fanboyluğunu yapan namusu gibi koruyanlar var şaka gibisiniz :D Benim de elimde WD vardı zaten Blue serisi 1TB. Kendi kendine geçen hafta bozuldu. Senin senelerdir sunucularında wd kullanman beni ilgilendirmiyor. Beni yarı yolda bırakan markanın nesini övmemi önermemi bekliyorsunuz ki? Yukarı da attım. Kaç saatlik çalışma süresine sahip Seagate diskim var hala taş gibi canavar gibi çalışıyor en ufak bir sorunu da yok. Badsector yok. Bir kere WD alayım dedim pişman oldum. İnternette bakıp konuşmuyorum diyorsun da bende de var yani şuan masamda duruyor WD. Ben sadece internette ki yorumları söylüyorum. Siz hiç bir ürün alırken yorumlara bakmıyorsunuz sanırım rastgele alıp geçiyormusunuz yoksa?

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA
Bu forumdaki insanlar kadar hiç bir forumda bu kadar marka fanboyu görmedim yemin ederim. Hangi konu olursa olsun mutlaka bir tane markanın fanboyluğunu yapan namusu gibi koruyanlar var şaka gibisiniz :D Benim de elimde WD vardı zaten Blue serisi 1TB. Kendi kendine geçen hafta bozuldu. Senin senelerdir sunucularında wd kullanman beni ilgilendirmiyor. Beni yarı yolda bırakan markanın nesini övmemi önermemi bekliyorsunuz ki? Yukarı da attım. Kaç saatlik çalışma süresine sahip Seagate diskim var hala taş gibi canavar gibi çalışıyor en ufak bir sorunu da yok. Badsector yok. Bir kere WD alayım dedim pişman oldum. İnternette bakıp konuşmuyorum diyorsun da bende de var yani şuan masamda duruyor WD. Ben sadece internette ki yorumları söylüyorum. Siz hiç bir ürün alırken yorumlara bakmıyorsunuz sanırım rastgele alıp geçiyormusunuz yoksa?
Bak güzel arkadaşım, benim elimdeki sunucularda tek WD kullanılmıyor. Bak daha yeni konu açtı bir arkadaş MLD m2 alınır mı diye o konuyu incele. ML ve Hynix marka m2 ssd leri sorunsuz kullanırken bu markaların 3 katı para verip aldığım Samsung 980 Pro 1 TB lik M2 7000 okuma hızı vermesi gerekirken 2000 okuma hızı veriyor. Şimdi bu şu demek mi Hynix samsung dan daha iyi ? Samsung yarı yolda bıraktı beni ne yapayım senin gibi işi gücü bırakıp samsung u mu gömeyim? Sen sorun yaşadın diye koca WD kötü mü oluyor. Fanboy görmek istiyorsan aynaya bakmanı tavsiye ederim.

Top Bottom