rami 1x16 alacıgıma dual kanal 2x8 almanız daha iyiAlıntıyı görüntüle
iyi mi? dfs bilgisayardan alıyorum taksiti iyi oldugu için
rami 1x16 alacıgıma dual kanal 2x8 almanız daha iyi
maks butcem bu oldugu için 10k civarina zorlasam zaten bende 7500f toplarim x79 sistemimin anakarti bozuldugu için boyle bi set aliyorumddr4 tercih etmenizin sebebi nedir hocam, bütçenizi biraz zorlarsanız ddr5 toplanabilir.
şimdi hocam şoyle bi durumda var elimdeki gpu rx 570 8gb ddr5 bi sisteme geçersem ornegin 7500f ile darbogaz yapar gibime geliyor hem çok para harcamak istemiyorum hemde ddr4 de daha 3-4 sene gideri var gibi geliyor şuanki hazir sistemlerin yarisi 5600 bakarsanizbütçe oysa doğrudur hocam ama dediğiniz sistem 10kya toplanıyor 7500f, mümkünse bence taksit veya en azından bir parçayı ikinci el almayı düşünerek ileriye yönelik ddr5 toplamanızdır.
Hocam ddr4 için 32gb gereksiz fazla bence çünkü 3200mhz. Zaten 16 çift kanal ile 32 çift kanal 10 fps fark olur bence. Hem şu yönüyle düşünmek lazım bu seviyelerdeki sistemler 32gb ram napabilecek ki max performansları belli zaten, ben böyle düşünüyorum.sonradan 32gb yapacagim ondan oyle aldim onu
sanal makine falan açiyorum arada 16 yetmiyor kilitleniyor sistem ondanHocam ddr4 için 32gb gereksiz fazla bence çünkü 3200mhz. Zaten 16 çift kanal ile 32 çift kanal 10 fps fark olur bence. Hem şu yönüyle düşünmek lazım bu seviyelerdeki sistemler 32gb ram napabilecek ki max performansları belli zaten, ben böyle düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum hocam zaten parçalar teker teker daha pahalı ddr4'e göre ve hepsi birleşince aradaki fiyat farkı açılıyor. Hem 5600 am4'ün en f/p işlemcisi, bence güzel olmuş böyle tercih etmeniz ancak dediğim gibi ram'lere gereksiz masraf yapmayın bence ama sizin bileceğiniz iş yine de hocam.şimdi hocam şoyle bi durumda var elimdeki gpu rx 570 8gb ddr5 bi sisteme geçersem ornegin 7500f ile darbogaz yapar gibime geliyor hem çok para harcamak istemiyorum hemde ddr4 de daha 3-4 sene gideri var gibi geliyor şuanki hazir sistemlerin yarisi 5600 bakarsaniz
sanal makine falan açiyorum arada 16 yetmiyor kilitleniyor sistem ondan
Bütçeniz bu civarsa mantıklı f/p hocam. Zorlarsanız tabii ki DDR5 mantıklı olacaktır.Alıntıyı görüntüle
iyi mi? dfs bilgisayardan alıyorum taksiti iyi oldugu için
teker teker pahalıysa nasıl almaliyim siz bi yer atin bana ordan alayımBen de öyle düşünüyorum hocam zaten parçalar teker teker daha pahalı ddr4'e göre ve hepsi birleşince aradaki fiyat farkı açılıyor. Hem 5600 am4'ün en f/p işlemcisi, bence güzel olmuş böyle tercih etmeniz ancak dediğim gibi ram'lere gereksiz masraf yapmayın bence ama sizin bileceğiniz iş yine de hocam.![]()