Bu priz güç kaynağına zarar verir mi

Dx Muum

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
95
arkadaşlar bugün nalburcudan bir akım koruma prizi aldım ve prize traktığımda elimde patladı şalterler indi elektrikler gitti ölümden döndüm diyebilirim elime patladı resmen
nalburcuya geri götürdüm adam kendi dükkanında takdı oranında elektriği gitti sonra aynı prizin yenisini verdi onu denedi nalburunda orda ter temiz çalıştı hiç bir sıkıntı yoktu çalışanı verdi bana şuan taktım çalışıyor ama pc yi kapattıktan sonra elektrik tuşununu açıp kapatmaktan korkuyorum tekrar patlar diye

akım koruma prizi bu 45TL ye aldım : https://www.n11.com/urun/ufo-anahta...WSLma6k4IqJqd59APuAfD4PfFjofw-BhoCa98QAvD_BwE

Gerçek akım korumalı prizler daha pahalı diye biliyorum

Akım korumalı prizler hiçbir işe yaramaz.

Screenshot_20220210-000425.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Akım korumalı prizler hiçbir işe yaramaz.
Regülatör yada UPS lazım.

Yani bunlar hiçbir işe yaramaz. Eğer voltaj düşlerinde yüksekişkerinde rahat ettirsin diyorsanız zaten işe yaramaz. Ama tek yaradığı şey yüksek akım çektiği zaman şalteri artırması.

Yani bunlar hiçbir işe yaramaz. Eğer voltaj düşlerinde yüksekişkerinde rahat ettirsin diyorsanız zaten işe yaramaz. Ama tek yaradığı şey yüksek akım çektiği zaman şalteri artırması.
elektrik gidip geldiğinde ilk gelişde yüksek voltaj geliyor o zaman şalterleri mi arttırıcak

elektrik gidip geldiğinde ilk gelişde yüksek voltaj geliyor o zaman şalterleri mi arttırıcak
Attırmaz. Yani aslında amacı bu değil. Eğer yüksek akım çekerse attırır. Ki bunu zaten şalter yapıyor.

Senin UPS alman şart. Regülatör veya UPS.

Attırmaz. Yani aslında amacı bu değil. Eğer yüksek akım çekerse attırır. Ki bunu zaten şalter yapıyor.

Senin UPS alman şart. Regülatör veya UPS.
şalter attığınad bilgisayara zarar gelir mi

Yine de hiç yoktan iyidir hocam ama kalitelisini alaydın keşke 26 TL verene kadar 70 TL ye tunçmatik daha iyi olurdu.
Bizdeki Smart TV ye bağlı olan priz. Televizyonun servisinden aldık daha doğrusu kurduktan sonra sattılar.

Yine de hiç yoktan iyidir hocam ama kalitelisini alaydın keşke 26 TL verene kadar 70 TL ye tunçmatik daha iyi olurdu.
Bizdeki Smart TV ye bağlı olan priz. Televizyonun servisinden aldık daha doğrusu kurduktan sonra sattılar.
45 tl ye aldım ben

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,595
Üyeler
186,212
Son üye
DubaiCup
Geri