Xangetsu
80+
- Reaksiyon skoru
- 216
-Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konular hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığım için böyle bir konu açtığımı belirtmek istedim.
-Altta linklerini vereceğim sistem hakkında birkaç öneriye ihtiyacım var.
-Öncelikle sistemde ekran kartı ve işlemcinin linki olmayacak çünkü ekran kartı olarak 3070 almayı düşünüyorum ve ilk sorum sizce 3080 almam daha mı mantıklı olur yoksa 3070 yeterli mi ? (önümüzdeki en az 5 yıl kullanıcam sistemi).
-Sistemde kod yazacağım ve oyun oynayacağım.
-İşlemcinin linkinin olmamasının sebebi de ryzen 4. nesili bekliyor ve almak istiyor olmam siz bana 4. nesil olarak hangi işlemciyi önerirsiniz ?
-Sizden bir diğer isteğim bana önericeğiniz işlemci için 240 mmlik iyi bir sıvı soğutma olacak.
-Bir diğer isteğim ise (Çok şey istediğimin farkındayım
) en az 1440p lik bir monitör önerisi olacak.
-Ve son bir şey kaldı son olarakta bu sisteme 16 gblik ram yeter mi ? aslında16+16 32 gblik bir ram kullanmak istiyorum ama linkteki ramların 16+16 32 gblik versiyonu cas 18, 8+8 16 gblik versiyonu ise cl 16 mhz leri eşit bana önerebileceğiniz 16 + 16 32gblik güzel bir ram var mı yoksa 8+8 16 mı kullanayım ?
-Bütçe konusunda belirlediğim belli bi sayı yok bu yüzden önereceğiniz parçaların fiyatları sistemle orantılı olursa sevinirim.
-Çok şey istedim biliyorum ama hayatımda ilk kez bir masaüstü pcm olucağı için fazla heyecanlı ve dikkatliyim umarım bu kadar istek beni sini bozucu birisi olarak göstermiyordur
.Her ne kadar internetten araştırma yapıp youtubeden videolar seyretsemde foruma kesinlikle sormak istiyorum. Önereceğiniz ve söyleyeceğiniz şeyler için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Sistemin linki:
Anakart:
www.itopya.com
M2.SSD:
www.itopya.com
Ramlar:
www.itopya.com
Kasa:
www.itopya.com
PSU:
www.itopya.com
-Altta linklerini vereceğim sistem hakkında birkaç öneriye ihtiyacım var.
-Öncelikle sistemde ekran kartı ve işlemcinin linki olmayacak çünkü ekran kartı olarak 3070 almayı düşünüyorum ve ilk sorum sizce 3080 almam daha mı mantıklı olur yoksa 3070 yeterli mi ? (önümüzdeki en az 5 yıl kullanıcam sistemi).
-Sistemde kod yazacağım ve oyun oynayacağım.
-İşlemcinin linkinin olmamasının sebebi de ryzen 4. nesili bekliyor ve almak istiyor olmam siz bana 4. nesil olarak hangi işlemciyi önerirsiniz ?
-Sizden bir diğer isteğim bana önericeğiniz işlemci için 240 mmlik iyi bir sıvı soğutma olacak.
-Bir diğer isteğim ise (Çok şey istediğimin farkındayım

-Ve son bir şey kaldı son olarakta bu sisteme 16 gblik ram yeter mi ? aslında16+16 32 gblik bir ram kullanmak istiyorum ama linkteki ramların 16+16 32 gblik versiyonu cas 18, 8+8 16 gblik versiyonu ise cl 16 mhz leri eşit bana önerebileceğiniz 16 + 16 32gblik güzel bir ram var mı yoksa 8+8 16 mı kullanayım ?
-Bütçe konusunda belirlediğim belli bi sayı yok bu yüzden önereceğiniz parçaların fiyatları sistemle orantılı olursa sevinirim.
-Çok şey istedim biliyorum ama hayatımda ilk kez bir masaüstü pcm olucağı için fazla heyecanlı ve dikkatliyim umarım bu kadar istek beni sini bozucu birisi olarak göstermiyordur

Sistemin linki:
Anakart:
MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI 5100MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI 5100MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile MPG B550 GAMING EDGE WIFI ITOPYA'da.

M2.SSD:
XPG 1TB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 3000MB Yazma) | ITOPYA
XPG 1TB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 3000MB Yazma) En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile ASX8200PNP-1TT-C ITOPYA'da.

Ramlar:
GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA
GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile F4-3600C16D-16GTZRC ITOPYA'da.

Kasa:
XPG BATTLECRUISER ARGB Tempered Glass Siyah USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA
XPG BATTLECRUISER ARGB Tempered Glass Siyah USB 3.0 Mid Tower Kasa En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile BATTLECRUISER-BKCW ITOPYA'da.

PSU:
CORSAIR RM750 750W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı PSU | ITOPYA
CORSAIR RM750 750W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı PSU En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile CP-9020195-EU ITOPYA'da.