Neler Yeni

Bu sistem nasıl ? İtopya FREKANS-A4/Intel Core i3 13100F/ASUS GeForce Rtx 4060

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Öz
Bütçe
20000
https://www.itopya.com/frekans-a4in...-oc-8gb16gb-ddr4500gb-nvme-m2-ssdgefor_h24666

Forumda yeniyim evde 2 adet laptop var ancak biri macbook diğeri amd r7, ikiside işlemci destekli görüntüleme.

Arkadaşlarla arada cs2 gibi oyunlar oynamak için sistem toplamayı düşündüm ancak gayet pahalıya geldiğini gördüm( hazır sistemlere göre)

2 haftadır inceliyorum forumu gerçekten çok başarılı ve bu konuda ilgisi olan insanların burda toplanması da çok memnun edici.

Ekteki sistemi az önce satın aldım fiyat performans mantıklı geldi, ekran kartlarının markalarına göre sıcaklık değerlerini de inceledim asus iyi duruyor.

Anakart argb yaptım
İşlemci i5 12400f

Sizlerden de yorum almak isterim benim için bir sistem ilk önce f/p ve uzun vadeli olmalı.

Ayrıca soğutma için Thermalright Peerless Assassin 120 TL-C12 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu almıştım.

Sizce nasıl ?

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Ali
Gayet güzel dengeli sistem hayırlı olsun. Soğutma konusunda da kafanız rahat eder... İlerde denk gelirseniz LGA 1700 güçlendirme kiti alırsınız. Artık nereden indirimli denk gelirseniz... Amazon, temu veya aliexpress gibi. Hem sıcaklık hem de anakarta zararr gelmesin diye güzel artıları var.

Windows 11 kurup tüm sürücüleri bios dahil güncelleyip keyifle uzun yıllar kullanırsınız.

Ekler

• IMG_20241001_021251.jpg
    IMG_20241001_021251.jpg
    324.9 KB · Hit: 15
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Öz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gayet güzel dengeli sistem hayırlı olsun. Soğutma konusunda da kafanız rahat eder... İlerde denk gelirseniz LGA 1700 güçlendirme kiti alırsınız. Artık nereden indirimli denk gelirseniz... Amazon, temu veya aliexpress gibi. Hem sıcaklık hem de anakarta zararr gelmesin diye güzel artıları var.

Windows 11 kurup tüm sürücüleri bios dahil güncelleyip keyifle uzun yıllar kullanırsınız.
Teşekkür ederim. Güçlendirme kitini de düşüneceğim.

Sadece win11 diyince merak ettim win 11 e hiç alışamadım win 10 kullanmayı düşünüyordum.

Bu sistemde win 10 bu komponentlerle driver uyumunda sorun yaşar mıyım?

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Ali
Öncelikle uyum sorunu olmaz. Windows 10 fişi çekilene kadar kullanabilirsiniz tabii ki. Genel performansta oyunlara göre tabii ki değişiklik gösterebilir ama %3-6 arasında ortalama FPS farkı olabilir. Ben 11 e alıştığım için ondan devam ediyorum. Anakart üreticisi ve ekran kartı için 11 öneriliyor. Gerisi size kalmış. İlerleyen yıllarca zaten mecburiyetten yine geçeceksiniz. 😁

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Öz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle uyum sorunu olmaz. Windows 10 fişi çekilene kadar kullanabilirsiniz tabii ki. Genel performansta oyunlara göre tabii ki değişiklik gösterebilir ama %3-6 arasında ortalama FPS farkı olabilir. Ben 11 e alıştığım için ondan devam ediyorum. Anakart üreticisi ve ekran kartı için 11 öneriliyor. Gerisi size kalmış. İlerleyen yıllarca zaten mecburiyetten yine geçeceksiniz. 😁
O zaman bi win 11 denenebilir 😁

Bildiğim kadarıyla itopya tarafı da win11 yükleyip komponentleri test edip gönderiyorlar.

Birde win 11 de bazı windows updatelerin fpse etkisi olduğunu okumuştum tekrar göz gezdireyim🖐🏻🖐🏻

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,978
Üyeler
163,751
Son üye
Leqy
Top Bottom