Bu sistem parçaları arasında uyum sorunu olur mu

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhaba bi sistem toplamak istiyorum çok bilgili değilim bu konularda ancak kabaca parçalara karar verdim ve anakart konusunda kararsızım. F/P PSU ,anakart ve 27inç monitör tavsiyesi istiyorum ve sizce bu sistem iyi olur mu 59k ya geliyor

Anakart: MSİ PRO B650M-B

MSI PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 2.5G LAN mATX

İşlemci: ryzen 5 7600x

Ekran kartı : gigabyte rx7800xt 16 gb

Ram: lexar thor rgb (2x16gb) 6.000mhz ddr5

İşlemci soğutucu: darkflash 360mm sıvı soğutucu

Ssd: MLD M500 ultra 1tb(7.000 mb okuma
4700mb yazma) daha sonra bir tane daha eklenecek

Kasa: gametech prime v2 (7 tane 120mm fanlı)

Mouse: razer basilisk v3x wireless

Kulaklık: hyper x cloud 3 wirelles

Klavye: rampage KB-R28

psu ne knk
*gördüm tamam bütçen ne kadar psu için

bence anakart bu olsun
Aralarında çok fark var mı çünkü 1000liraya yakın fiyat farkı var

bence anakart bu olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.gaming.gen.tr/urun/5792...nagi-emp700w-2-yil-birebir-degisim-garantili/
bu nasıl psu

Aralarında çok fark var mı çünkü 1000liraya yakın fiyat farkı var
çift m2ssd farkı soğutuculu vs

Konudan bağımsız naçizane fikrim o işlemciyi yükseltmeyecekseniz 360mm sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma almanız. böylece bütçeden tasarruf yapıp diğer parçalara daha çok harcayabilirsiniz.

bu soğutucuyu aktif kullanıyorum. performansından oldukça memnunum. işlemcim r5 7500f
yükte kaç derece oluyor hocam

bence anakart bu olsun

https://www.gaming.gen.tr/urun/5792...nagi-emp700w-2-yil-birebir-degisim-garantili/
bu nasıl psu
Bu psu yu mu alayım

Konudan bağımsız naçizane fikrim o işlemciyi yükseltmeyecekseniz 360mm sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma almanız. böylece bütçeden tasarruf yapıp diğer parçalara daha çok harcayabilirsiniz.

bu soğutucuyu aktif kullanıyorum. performansından oldukça memnunum. işlemcim r5 7500f
7600x çok ısınıyor diye duydum zaten bu sıvı soğutma da 2750 tl ne yapayım

Sorun olmaz ancak daha ucuza daha iyisi varken alınmaz.

Tek tek toplayınca 5070 de gidebilir.
Attığınız sistem de güzel ancak yek tek aldığımda 9 taksitli almış olacağım ve fiyat farkı pek de yok

Attığınız sistem de güzel ancak yek tek aldığımda 9 taksitli almış olacağım ve fiyat farkı pek de yok
zaten ucuz olduğu için size sorun çıkarabileceğini düşündüm, ayrıca bahsettiğim soğutma gerçekten iyidir. Daha düşük arıza riski ve basit bakım avantajı sunar.biostan fan ayarlarını yaparsanız işlemciyi rahat rahat soğutur. ama yine de siz bilirsiniz karar sizin

çift m2ssd farkı soğutuculu vs

yükte kaç derece oluyor hocam
oyunda iken hiç 70 dereceyi görmedim. %100 çalışırken ise 78 dereceyi görmüşüğüm var

Bu psu yu mu alayım
alınabilir o fiyat banında 2800tl ye sıvı soğutma önermem şahsen 140mm phantom spirit alırım daha iyi giriş seviye sıvıda pompa bozulabilir sıvı kaçırabilir

Ne güzel işte hocam aynı fiyat olsa bile neredeyse %50 daha performanslı ekran kartı almış oluyorsunuz. 7800xt vs 9070xt testlerini izleyip karar verin. Soğutucu olarak da phantom spirit/peerless assasin fazla fazla yeter, 360mm soğutma tamamen gereksiz. İsterseniz tek tek olarak da toplayayım.

Geri