Neler Yeni

Yardım Bu Sistemi 4GB Ram'den 12GB Ram'e Yükseltmek

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş
4 GB olarak en uygun fiyatlı bu var:

Biraz daha iyi olsun dersen şu olabilir:

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
4 GB olarak en uygun fiyatlı bu var:

Biraz daha iyi olsun dersen şu olabilir:
4 deilde 8 alacagım

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş
8 GB olarak da en uygun fiyatlı bu var:

Biraz daha iyisi de bu:

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
8 GB olarak da en uygun fiyatlı bu var:

Biraz daha iyisi de bu:
İkisi arasındaki fark nedir tam olarak?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
C Ş

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Dikkatli bakarsan kodları farklı. Son kısmı BH0 olan performanslı olarak geçiyor Samsung'ta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de alacağım da çünkü o yüzden araştırmıştım önceden. BH0 olanı alacağım ben de.

Simdi Anladım.

İki ürün arasından hangisini tercih etmeliyim @MuratTheFounderOfGariban @55superx

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
İkisi de hemen hemen aynı istediğini alabilirsin

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
N11 Sağolsun 50 TL de indirim kuponu verdi 300 Liraya kapattık :D

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
V değerleri ve cl önemli değil hatta mhz bile o kadar önemli değil ddr3te. tek slot 8 gb desteği varsa kullanır.

Desteği varmış.
Sorun olmayacağı garantisini hiçbir zaman veremeyiz hocam. V değeri önemsiz diyorsunuz, benim anakartım 1.35v destekliyor. 1.5v taktığımda çalışmamıştı. Sizde sorun çıkmadı diye herkeste sorun çıkmayacağı anlamına gelmez. Uyum sorunu mutlaka çıkabilir. Farklı CL değerleri ramlerin verimli stabil çalışmasını engelleyebilir. Bununla ilgili bir sürü sorun yaşamış insan var. Garantiye almak için birebir kit ram kullanılmalı. Amatörce bir yorum olmuş kusura bakmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,017
İsim
Murat Orhan
Sorun olmayacağı garantisini hiçbir zaman veremeyiz hocam. V değeri önemsiz diyorsunuz, benim anakartım 1.35v destekliyor. 1.5v taktığımda çalışmamıştı. Sizde sorun çıkmadı diye herkeste sorun çıkmayacağı anlamına gelmez. Uyum sorunu mutlaka çıkabilir. Farklı CL değerleri ramlerin verimli stabil çalışmasını engelleyebilir. Bununla ilgili bir sürü sorun yaşamış insan var. Garantiye almak için birebir kit ram kullanılmalı. Amatörce bir yorum olmuş kusura bakmayın.
CL Değeri ramin stabil çalışmasını engellemez. Eğer 4 ram slotuna farklı farklı ram takmıyorsanız tabii, 2 ram slotlu bir kartta cl değerleri farklı 2 ram takarsanız ddr3te bunu direk en yüksek clye göre ayarlar DDR4'te de aynı fakat nadirde olsa tek rami takıp rami manuel olarak 2. takılacak rame ayarlayıp 2. rami takmak gerekiyor. Ben iki ramin yan yana çalışması durumundan bahsetmişim ayrıca anakartın o v'u destekleyip desteklememesinden değil yazdığımı da ona göre yazdım. Özellikle DDR3te kit ram bulmak o kadar zor ki kit alın demesi kolay.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cemal Gürel
Siz en iyisi çift olarak 8Gb + 8Gb alıp takın, eğer çok der iseniz, gene 4Gb üzerine sadece 4Gb alın. 8Gb + 4Gb eğer çift kanal çalışma özelliğine sahip olmayan bir cihaz ise olur. Ama gördüğüm kadarı ile, sizin işlemci çift kanal özelliğine sahip. DDR3L yani 1,35 Volt ile çalışıyor. Gene DDR3L kullanın, yoksa DDR3 1,5 Volt ile daha fazla batarya çeker. İki farklı ramı karıştırmayın. Özetle tek bir 4GB olarak DDR3L 1600 MHz de alabilirsiniz. Yada eğer daha bir süre daha kullanacak iseniz, takılı modülü çıkarıp, 2 adet 8 Gb 1600 MHz DDR3L de alabilirsiniz.

Son düzenleme:

erigena.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
214
İsim
Taha Kerim
Siz en iyisi çift olarak 8Gb + 8Gb alıp takın, eğer çok der iseniz, gene 4Gb üzerine sadece 4Gb alın. 8Gb + 4Gb eğer çift kanal çalışma özelliğine sahip olmayan bir cihaz ise olur. Ama gördüğüm kadarı ile, sizin işlemci çift kanal özelliğine sahip. DDR3L yani 1,35 Volt ile çalışıyor. Gene DDR3L kullanın, yoksa DDR3 1,5 Volt ile daha fazla batarya çeker. İki farklı ramı karıştırmayın. Özetle tek bir 4GB olarak DDR3L 1600 MHz de alabilirsiniz. Yada eğer daha bir süre daha kullanacak iseniz, takılı modülü çıkarıp, 2 adet 8 Gb 1600 MHz DDR3L de alabilirsiniz.
Nasıl yani 4+8 GB yapmayayımmı anlamadım?

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Merhaba elimde aşşağı yukarı bir 10 yıllık laptopum mevcut (Toshiba Satellite C55-A1K0) laptopumda aktif 4gb ram mevcut düşük sistem gereksinimli oyunları az bucuk oynayabiliyorum ve server yönettigim icin discord vb uygulamalarda fazla vakit geçirmek durumunda oluyorum 4gb ramımı + 8gb ram yaparak toplam 12gb a yükseltirsem gözle görülür bir artış yaşarmıyım ve kendi ramimin özelliklerini altta belirtecegim hangi ramı almamı önerirsiniz.
İşlemciyi yükseltmektedir çok daha iyi olur. Bütçem yok dersen 4+4 alman daha iyi. Ram alırken 2¹ 2² 2³ 2⁴ ikinin üsleri şeklinde gitmen daha iyi olur. 4 8 16 32 artık ne kadar çıkarsan örneğin 8 mı yapacaksın. İkiye böl 4+4 yap.

Top Bottom