Bu site güvenilir mi

Syphex01

80+
Reaksiyon skoru
68

Siteden alışveriş yapmayı düşünüyorum Google da araştırdığım zaman pek bi bilgi bulamadım sizinde görüşünüzü almak istedim

Güvenilir mi?

Site, gerçek bir şirkete (Unna Bilişim A.Ş.) aittir ve "sahte/dolandırıcı" bir site profili çizmemektedir. Ancak, internette kullanıcı yorumu veya şikayet kaydı bulunmadığı için henüz alışveriş tecrübesi oluşmamış yeni veya düşük hacimli bir platform olduğu görülmektedir. Bu nedenle alışveriş yaparken tedbirli olmanız önerilir.

Olumlu İşaretler (Güven Veren Detaylar)

• Gerçek Bir Şirket: Sitenin arkasında Unna Bilişim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bulunmaktadır. Şirket, Gebze/Kocaeli adresinde faaliyet gösteren, kurumsal bir BT (Bilişim Teknolojileri) firmasıdır.
  • İletişim Bilgileri Doğru: Sitede belirtilen adres (Gökdemir Plaza, Gebze) ve telefon numarası (444 37 17), firmanın ana kurumsal sitesi olan unna.com.tr ile uyuşmaktadır.
  • Altyapı: Site, IdeaSoft gibi bilinen bir e-ticaret altyapısı kullanmaktadır ve gerekli SSL güvenlik sertifikalarına sahiptir.

Riskler ve Eksikler

• Kullanıcı Yorumu Yok: Şikayetvar, Google Haritalar veya forumlarda site üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların deneyimlerine (olumlu veya olumsuz) rastlanmamıştır. Bu, sitenin e-ticaret tarafının çok yeni olduğunu veya çok az kullanıldığını gösterir.
  • Pazaryeri Mağazaları Görünmüyor: Genellikle bu tarz firmaların N11, Trendyol veya Hepsiburada gibi platformlarda mağazaları olur ve oradaki puanları bir referans teşkil eder. Unna Market için bu tür bir referans bulunamamıştır.

Tavsiyem

Eğer bu siteden alışveriş yapmayı düşünüyorsanız:

1. İletişime Geçin: Önce 444'lü numaralarından firmayı arayıp stok durumu sorarak müşteri hizmetlerinin ulaşılabilirliğini test edin.
  2. Küçük Tutarla Deneyin: İlk alışverişinizde yüksek meblağlı bir ürün (telefon, bilgisayar vb.) yerine daha küçük bir ürün sipariş ederek süreci gözlemleyin.
  3. Ödeme Yöntemi: Mümkünse kredi kartı ile (3D Secure kullanarak) ödeme yapın; bu, olası bir sorunda bankanız aracılığıyla harcama itirazı yapabilmenizi sağlar. Havale/EFT yöntemini, siteye tam güvenmeden tercih etmeyin.

Aramam çokta birşeyi ifade etmez garibime giden şey kimsenin bu site hakkında bir şikayeti veya olumlu yorumu olmaması acaba yeni mi piyasaya girdiler anlamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,241
Üyeler
188,220
Son üye
neo-
Geri