Neler Yeni

Bu Tarz Dolandırıcılara Dikkat!

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bugün eve bir dolandırıcı türü olan "engelli bireyleri kullanarak para toplayan" bir genç geldi. Dedi ki "engellilere yardım etmek ister misiniz?" eğer siz nereden geliyorsunuz diye sorarsanız cevabı veremiyorlar biz yardım ediyoruz diye acıma yapıyorlar engelli bireylerimiz sorun yaşıyor vs. diyerek. Sonra bu paraları toplayıp kendileri yiyorlar. Maalesef çok kişi de bu tarz insanlara yardım ediyor. Ailenize veya sizin de başınıza gelebilir sakın para vermeyin. Ben hayır yardım etmek istemiyorum diye söyledim ve hemen somurttu ve tüm dairelere de soruyor normalde böyle bir şey yapması yasak diye biliyorum. Tüm zillere basıp kapının açılmasını bekliyorlar sonra da binaya giriyorlar. Bu ve bunun gibi yardım ediyoruz diye binanıza gelen kişilere para vermeyin ve şikayet edin.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bugün eve bir dolandırıcı türü olan "engelli bireyleri kullanarak para toplayan" bir genç geldi. Dedi ki "engellilere yardım etmek ister misiniz?" eğer siz nereden geliyorsunuz diye sorarsanız cevabı veremiyorlar biz yardım ediyoruz diye acıma yapıyorlar engelli bireylerimiz sorun yaşıyor vs. diyerek. Sonra bu paraları toplayıp kendileri yiyorlar. Maalesef çok kişi de bu tarz insanlara yardım ediyor. Ailenize veya sizin de başınıza gelebilir sakın para vermeyin. Ben hayır yardım etmek istemiyorum diye söyledim ve hemen somurttu ve tüm dairelere de soruyor normalde böyle bir şey yapması yasak diye biliyorum. Tüm zillere basıp kapının açılmasını bekliyorlar sonra da binaya giriyorlar. Bu ve bunun gibi yardım ediyoruz diye binanıza gelen kişilere para vermeyin ve şikayet edin.
Dilencilik işte bunun adı.

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
bizim mahallede yılda 2 3 defa kanserli çocuğa yardım edin diye geliyorlar ellerinde kağıt ile bilmem ne kadar doğru

smsísmαíl

80+ Silver
bizim köye de ara sıra örtülü kadınlar geliyor
ellerinde yasin
kuran kursundaki çocıklarımız için destek olun diyorlar
yağ para falan istiyorlar
vermiyoruz :d

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bizim mahallede yılda 2 3 defa kanserli çocuğa yardım edin diye geliyorlar ellerinde kağıt ile bilmem ne kadar doğru
O kağıtlar çok kolay çıkabiliyor. Öyle yardımlara inanmak yerine gerçekten gördüğüm birine yardım ederim en azından paranın nereye gittiği belli olur.
Dilencilik işte bunun adı.
maalesef öyle bir de çok para kazanıyorlar yani herkes para veriyor yardım ediyor bir ben etmiyorum ben dilencilere de yardım etmeye karşıyım. Görüyoruz videolarda dilencilerin çoğunun banka hesaplarında binlerce liralar dönüyor
bizim köye de ara sıra örtülü kadınlar geliyor
ellerinde yasin
kuran kursundaki çocıklarımız için destek olun diyorlar
yağ para falan istiyorlar
vermiyoruz :d
iyi yapıyorsunuz. İnsanlara kendilerini mazlum gösterip parayı koparıyorlar

Top Bottom