Bütün İşlemcileri Çalıştırmak Kötü Mü?

Reaksiyon skoru
16
Arkadaşlar merhaba. Hemen konuya giriyorum.
Fotoğrafını paylaştığım ayarlarda görüldüğü gibi benim işlemcim tek çekirdek kullanıyor. Bunu 12 yapmanın bilgisayarın oyun performansını artıracağı söyleniyor. Benim bilgisayarımın özelliklerini :
İ7 9750h 6/12 Çekirdek (2.6 GHz Turbo 4.5 GHz)
16 GB Ram
Nvidia GTX 1660 Ti

Bu bir leptop olmakla birlikte bataryası içine sabittir. Bu ayarı ve buna ek güç ayarını dengeliden performansa çekmem ne gibi tehlikeler yaratır? Pil ömrü kısalır mı?(şarjda değilken oyun oynamıyorum ama video falan izliyorum) İşlemci sıcaklığı artar mı yoksa aksine yük bölüneceği için düşer mi?(Zaten 90 derecede oyun oynuyorum) Bilgisayarım bundan başka herhangi zarar görür mü? Riskleri neler alınabilecek riskler mi? Detaylıca bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Ekler

• IMG-20220307-WA0008.jpg
    IMG-20220307-WA0008.jpg
    24.7 KB · Hit: 47
sakın ordaki ayarla uğraşma o videoyu atana çok sövdüm bu ayarı yaptıktan sonra bilgisayar kapatıp açınca çöktü format atmak zorunda kaldım hala sövüyorum videoyu atana sakın orayla uğraşma hiç bir değişiklik yapma yalan.
oc dışında hız arttıramazsın ki leptopta fan yetersizliğinden kimse önermez fan varsa msi after burner kurar arttırırsın
edit:
tekrar sövdüm o videoyu atana

Anlamadım sende neden böyle olduğunu. Bunu yapanları da gördüm. Ek soğutucum da var bilemiyorum ne kadar sıkıntı yaratır. Monster Teknik Servisine sorup bunu yapmakda fayda olacak gibi. Başka fikri olan var mı?

Bu ayarın hiçbir esprisi yok, oynama boşa.

Geri