Büyüden anlayan var mı

Annemin okulunda bir öğretmen arkadaşının suriyeli öğrencisi öğretmenine hediye olarak bir kağıda arapça şarkı yazmış, öğretmeninin dosyasının arasına koymuş. Din hocası arapça yazıyı görene kadar büyü sanmışlardı XD

Büyü vardır ve gerçektir. Büyü yapanlar cinlerle işbirliği içine girdiği için lanetlenir. Büyü Allah'a şirk koşmak demektir. Benim bir arkadaşımın arkadaşına büyü yapılmıştı. Sürekli bir huzursuzluk ve sinir halindeydi kendisi. Tabi büyü olduğunu sonradan öğrendik hocaya vs gittiler. Sorun çözüldü tabi. Nitekim büyü vardır sihir yoktur. Direk yok diyip geçmeyin az araştırın.

Biz büyü adıyla sesleniyoruz ama İskandinav ülkelerinde rün veya tılsım deniliyor. Büyü kötü ve iyi enerjinin yönetim ve aktarımı ile olan bir şey.

Büyüler gerçektir, dedemden dinlemiştim büyü anılarını yapıldığına şahit olmuş ama babaannenin yaptığı en büyük günahlardan birisi

Felak Suresi Arapça Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

Kul e'ûzü birabbil felak

Min şerri mâ halak

Ve min şerri ğasikın izâ vekab

Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad

Ve min şerri hâsidin izâ hased

Nas Suresi Arapça Okunuşu

Kul e'ûzü birabbinnâs

Melikinnâs

İlâhinnâs

Min şerrilvesvâsilhannâs

Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

Minelcinneti vennâs

Her gördüğünüz arapça yazıyı büyü sanmayın.

Büyünün ne oldugunu biraz bilirim ama keşke bu tarz anlamsız konular masadan bir arkama dönüp bi önüme döndügümde her seferinde yok olsa hoş olurdu.

Büyünün ne oldugunu biraz bilirim ama keşke bu tarz anlamsız konular masadan bir arkama dönüp bi önüme döndügümde her seferinde yok olsa hoş olurdu.
Buyu mu degil mi diye soruyorum hem de konus disina?

Eger ciddi cevabımı soruyorsanız Kuran gibi eski Arapça ile testden yazılmış bir metne benziyor tekrarla.

Eger dine inanan biriyseniz büyü "tarzı" şeylerin olabilecegini hayatta belki düşünebilirsiniz, ama bu tarz bir yazıdan bir şeyler ummak büyü gibi olmasını beklemek bana şaka gibi geliyor biraz. Jumanji degil gerçek hayat.

Geri