Neler Yeni

C# Veri kaydetme ve sayı eklme, çıkarma

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Dülgar
Merhaba. Ufak bir program yapıyorum iş için, programda exceldeki gibi stok takibi gibi bir şey yapacağım ama visual studio ile yapıyorum ve şöyle bir şey yapmam gerek diyelim ki bir label'imiz var textbox'a sayı giriyorum ekle butonuna basıyorum ve bu girdiğim sayıyı label e ekliyor ve programı kapattıp tekrar açtığımda bu sayının orada olması lazım ki güncel stoğu görebileyim. Bunu nasıl yaparım lütfen yardımcı olun programın ufak bir taslağı ekte.

int s1, s2;
s1 = Convert.ToInt32(lable2.Text);
s2 = Convert.ToInt32(textSayi2.Text);
int cikar = s1 - s2;
lable2.Text = "Toplam = " - cikar;
bu sonucu sürekli kaydetmesini ve programı tekrar açtığımda lable2 de son durumu göremk istiyorum

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    2.4 KB · Hit: 46

Zechion

80+ Silver
Merhaba. Ufak bir program yapıyorum iş için, programda exceldeki gibi stok takibi gibi bir şey yapacağım ama visual studio ile yapıyorum ve şöyle bir şey yapmam gerek diyelim ki bir label'imiz var textbox'a sayı giriyorum ekle butonuna basıyorum ve bu girdiğim sayıyı label e ekliyor ve programı kapattıp tekrar açtığımda bu sayının orada olması lazım ki güncel stoğu görebileyim. Bunu nasıl yaparım lütfen yardımcı olun programın ufak bir taslağı ekte.

int s1, s2;
int cikar = s1 - s2;
bu sonucu sürekli kaydetmesini ve programı tekrar açtığımda lable2 de son durumu göremk istiyorum
Yani yapmak istediğiniz şey eklediğimiz sayıların programı açsak da kapatsak da kayıtlı kalması mı ?

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Veritabanına kaydedebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Dülgar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
kolay veri tabanı oluştur basit iş için access veri tabanı daha kolay olur. office yükleyin(word,exel vb) onunla yükleniyor aç access orda tablo oluşturmalısın.
bu basit bir şey bence öncelikle c# dersleri yazıp videoları izlemen 2-3 günde bitirirsin bu basit şeyi için 2 gün uğraşacağına 30dk da istediğin basit stok programı yazarsın
görsel programlama öğren istediğin stok programını yaparsın
22 ders toplam 6 saat falan sürüyor günde 2 saat der izlesen bile 3 günde biter sonra basit bir stok programı yazabilirsin

kyagizzz

80+ Bronze

int s1, s2;
int cikar = s1 - s2;
@Nihat Yiğit hocam bende bilim sanat merkezinde c#dersi aliyorum ama evde de devam etmek lazim. Btk iyi midir??

Zechion

80+ Silver
@Nihat Yiğit hocam bende bilim sanat merkezinde c#dersi aliyorum ama evde de devam etmek lazim. Btk iyi midir??
Bilim Sanat Merkezinde büyük ihtimal temel şeyler veriyorlardır onları öğrendikten sonra BTK'den öğrenebilirsiniz. BTK iyi mi bir bilgim yok fakat oradan öğrenen kişiler var. Tatmin olmazsanız Udemy üzerinden profesyonel bir kurs ya da ingilizce bilginiz var ise github gibi yerlerde ingilizce kitaplar oluyor onları indirebilirsiniz.

kyagizzz

80+ Bronze
Bilim Sanat Merkezinde büyük ihtimal temel şeyler veriyorlardır onları öğrendikten sonra BTK'den öğrenebilirsiniz. BTK iyi mi bir bilgim yok fakat oradan öğrenen kişiler var. Tatmin olmazsanız Udemy üzerinden profesyonel bir kurs ya da ingilizce bilginiz var ise github gibi yerlerde ingilizce kitaplar oluyor onları indirebilirsiniz.
Soyle ki 9. Sinifa gidiyorum aslinda biz 7. Sinfita basliyacaktik ama pandemi mevzusu olunca bu seneye kaldi. Veri tabanina kadar geldik ama sinav haftasi vs ben tekrar edemeyince sifirlandi hersey

Zechion

80+ Silver
Soyle ki 9. Sinifa gidiyorum aslinda biz 7. Sinfita basliyacaktik ama pandemi mevzusu olunca bu seneye kaldi. Veri tabanina kadar geldik ama sinav haftasi vs ben tekrar edemeyince sifirlandi hersey
Tekrarlamayınca her şey kafadan gidiyor. PHP, JS, C# her şeyi okul başladıktan sonra saldım ve hepsini unuttum şuan çoğu şeyi hatırlamıyorum.

kyagizzz

80+ Bronze
Tekrarlamayınca her şey kafadan gidiyor. PHP, JS, C# her şeyi okul başladıktan sonra saldım ve hepsini unuttum şuan çoğu şeyi hatırlamıyorum.
İste yazilimin en kotu yani bu 1 ay yapmasan 0laniyir

XRatSon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
XRatSon
programı kapattıp tekrar açtığımda bu sayının orada olması lazım ki güncel stoğu görebileyim
Bunun için bir adet ".ini" dosyası oluşturmalısınız. Bu dosyanın içerisine bir değer girersiniz atıyorum güncel_durum = False olarak belirlersiniz. İşlem sonunda bunu güncel_durum = True olarak değiştirdiğinizde ve bunu programın başında belirttiğinizde her açılışta bu işlemi yapacağından istediğiniz sonucu elde etmiş olursunuz.
Örneğin

Kod:
[Volume_Slider_Position]
pos = 5
previous_pos = 0

Bu Pythonda (hala yarım olan projem kafam estiğinde bakarım :) ) yaptığım müzik playerinin ses değişikliğini koruduğu config.ini adında oluşturduğum bir ".ini" dosyası. Buna benzer sizde yapabilirsiniz diye düşünüyorum c# ile.

Son düzenleme:
Top Bottom