Neler Yeni

C5 aircross arka stop farını kırdım ne yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim AKIN
Aracım 2024 model c5 aircross ve alalı 3 ay oldu. Park yerinden çıkarken arka stop farının birini kırdım. Sizce ne yapmalıyım. Orjinal ile orjinal çıkma arasında ne gibi dezavantajlar olur? Ekspertiz raporlarını etkiler mi? Yetkili serviste mi yaptırmalıyım? Bilgili ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Düzenleme: Yağmurlu havalarda oranın açık kalması sorun yaratır mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-13 at 10.34.46.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-13 at 10.34.46.jpeg
    140.7 KB · Hit: 50
Son düzenleme:

cansjnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can Bilge
yağmurlu havada orası açık kalırsa içeri su ve pislik alıyor hemde buhar yapıyo stobun camını, o yüzden açıkta kalmaması daha iyi. expertizle hiçbir alakası yok o konuda bi sıkıntın olmasın. yetkili serviste yaptırırsan da çok pahalı olur hemde arabanın servis kaydına işlenir o yüzden gerek yok. çıkma stobun da dezavantajı durumuna göre değişir, çok temiz çıkmalar da var solmuş sorunlu olanlarda. size tavsiyem ya temiz bir çıkma almanızdır yada citroen parçacısından sıfır stop almanızdır. maddi açıdan da daha uygun olur bi sorun da yaşamazsınız. geçmiş olsun

..c..

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
C bey
Orj. İle orj.cikma arasında fark yok ikiside olur tabi çıkma daha uygun fiyatlı olacaktır.
Experi kaskodan dolayı mı sordunuz orası anlaşılmamış tam.
Bazı yerler stopları ya da farları restore ediyorlar bulunduğunuz sehirde onları da arastirabilirsiniz.
Yagmurda orası su aldıkça içindeki led modüller oksitlenip bozulacaktır hatta bagaj içine su da alabilir.
Tabi arac daha yaşına girmemiş insan üzülüyor fakat parçacıdan orjinal olan bir iç stop alın geçin.Nazarlık olsun

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Gökhan
elin yatkınsa stopu kendin de söküp takabilirsin oldukça kolay. citroen c3 var bende stop patladığında ampul alıp kendim değiştirmiştim. 10 numara anahtar ile açılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim AKIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Orj. İle orj.cikma arasında fark yok ikiside olur tabi çıkma daha uygun fiyatlı olacaktır.
Experi kaskodan dolayı mı sordunuz orası anlaşılmamış tam.
Bazı yerler stopları ya da farları restore ediyorlar bulunduğunuz sehirde onları da arastirabilirsiniz.
Yagmurda orası su aldıkça içindeki led modüller oksitlenip bozulacaktır hatta bagaj içine su da alabilir.
Tabi arac daha yaşına girmemiş insan üzülüyor fakat parçacıdan orjinal olan bir iç stop alın geçin.Nazarlık olsun
Kasko değil de stopu orjinal 0 ya da orjinal çıkma ile değiştirirsek aracı satacağım zaman ekspertiz de bir şey çıkar mı diye sormuştum. Yani asıl amacım değer düşürecek bir şey mi bunu öğrenmekti.
Açıkçası araba çok yeni olduğu için restore edilmiş işlem görmüş stop içimize sinmeyecek.

Citroen yetkili servisinde orjinal stop için 6330 istediler. Üstüne bir de işçilik eklenecek elbette.

Dışarda bir yerde orjinali ben işçilikle birlikte 4500'e hallederim demiş birisi. Görüşmeyi ben yapmadım ama muhtemelen orjinal çıkmadır diye düşünüyorum. Umarım temiz bir çıkmadır. Sizce fiyat nasıl fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?

wtka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
can
Aracım 2024 model c5 aircross ve alalı 3 ay oldu. Park yerinden çıkarken arka stop farının birini kırdım. Sizce ne yapmalıyım. Orjinal ile orjinal çıkma arasında ne gibi dezavantajlar olur? Ekspertiz raporlarını etkiler mi? Yetkili serviste mi yaptırmalıyım? Bilgili ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Düzenleme: Yağmurlu havalarda oranın açık kalması sorun yaratır mı?
yetkili serviste yaptırın araç 3 aylık diyorsunuz ve yağmurlu havada sıkıntı çıkarır evet

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim AKIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yetkili serviste yaptırın araç 3 aylık diyorsunuz ve yağmurlu havada sıkıntı çıkarır evet
Yetkili serviste yaptırmak için 1-1.5 hafta parçanın gelmesini beklememiz gerekecek. Bu fazla bekleme olayı da bizi oradan biraz uzaklaştırdı. Kırık kısmı koli bandı ile yapıştırdım yağmur sorununu çözmüş olur muyum?

wtka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
can
Yetkili serviste yaptırmak için 1-1.5 hafta parçanın gelmesini beklememiz gerekecek. Bu fazla bekleme olayı da bizi oradan biraz uzaklaştırdı. Kırık kısmı koli bandı ile yapıştırdım yağmur sorununu çözmüş olur muyum?
hocam koli bandı yaramaz ona ama tabii ki siz bilirsiniz ben araç yeni olduğu için yetkili servisi tercih ederdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim AKIN
hocam koli bandı yaramaz ona ama tabii ki siz bilirsiniz ben araç yeni olduğu için yetkili servisi tercih ederdim
Kapalı alana koymak gibi bir imkanım yok maalesef. Başka ne yapabilirim söylerseniz yapmaya çalışırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aracı satarken problem yaşayacağınızı sanmıyorum ,zaten fotoğrafını da çekmişsiniz.

Teşekkürler ancak bu makyajsız kasaya ait

wtka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
can
Kapalı alana koymak gibi bir imkanım yok maalesef. Başka ne yapabilirim söylerseniz yapmaya çalışırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler ancak bu makyajsız kasaya ait
su sızdırmaz tamir bandı alın

cancan1135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
can
Öncelikle geçmiş olsun farların değişmesi aracın piyasasına çok etken bir durum değil yani aracın fiyatı düşer gibi bir korkunuz olmasın, kendi servisinde değiştirirseniz eğer yukarıda gördüm 6bin fara yazmışsınız bi 5-6 binde işçilik keserler bu rakamlar çok yüksek yerinizde olsam sanayiden hallederdim 3-4 bine çözersiniz çıkma parçalarla işçilik dahil aracın bu şekilde kullanılmasının bir problemi yok en fazla içerisindeki far patlar farda çok bir para değil yaptırana kadar bu şekilde binebilirsiniz yok ben kıl bir adamım derseniz oraya koli bandı çekin idare eder yıkayınca tekrardan bantlarsınız yenisini taktırana kadar.

Top Bottom