Neler Yeni

Çalışıp Kazandığım Parayı Aileme Vermeli Miyim?

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Ensar
Arkadaşlar çalışıp kazandığım paranın bir kısmını sizce aileme vermeli miyim?

Yaşım 16, uzun süre bilgisayar toplamak için uğraştım (Ailemden de istedim ama onlar tabii gereksiz olduğunu vs. söylediler.) para biriktirerek bir ara ikinci el bir sistem topladım ama 1 hafta sonra anakart arızalandı. Yaptıracak param olmadığından parçaları sattım neyse biraz daha çalışıp sonunda istediğim gibi sıfır bir sistem alabildim. :)

Yaklaşık 6 ay aylık ortalama 1300 TL'ye bir lokantada çalıştım. Bu parayla kendime bilgisayar aldım, telefonumu yükselttim.. Şu an elimde 1200-1300 TL kaldı. Bununla da monitör almayı düşünüyordum ama motosiklet içinde biriktirebilirim. Annem bugün (Babam asgari ücretle çalışıyor.) biraz da sen destek olsan vs. dedi.

Sizce ben çok bencil ve nankör birimiyim?

Bu arada babam bana hiç harçlık vermiyor. (Okul olduğu zaman yol paramı verir, yemeği zaten evden götürürüm.)
Genelde babamla hiçbir konuda anlaşamam...

Son düzenleme:

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Babanın sana harçlık vermesini pc almamasını filan geçte onlar sana iyi bir aile oluyor mu?

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

Yaşım 16, uzun süre bilgisayar toplamak için uğraştım (Ailemden de istedim ama onlar tabii gereksiz olduğunu vs. söylediler.) para biriktirerek bir ara ikinci el bir sistem topladım ama 1 hafta sonra anakart arızalandı. Yaptıracak param olmadığından parçaları sattım neyse biraz daha çalışıp sonunda istediğim gibi sıfır bir sistem alabildim. :)

Yaklaşık 6 ay aylık ortalama 1300 TL'ye bir lokantada çalıştım. Bu parayla kendime bilgisayar aldım, telefonumu yükselttim.. Şu an elimde 1200-1300 TL kaldı. Bununla da monitör almayı düşünüyordum ama motosiklet içinde biriktirebilirim. Annem bugün (Babam asgari ücretle çalışıyor.) 300-500'de sen destek ol vs. dedi.

Sizce ben çok bencil birimiyim?

Bu arada babam bana hiç harçlık vermiyor. (Okul olduğu zaman yol paramı verir, yemeği zaten evden götürürüm.) Genelde babamla hiçbir konuda anlaşamam...
Yani bu hayatta onlardan başka kimsen yok verebilirsin.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Ebebeynlerinin yaptıkları seni ilerde de etkiler. Mesela deden, babana o küçükken hiç para vermediyse sana da vermez. Baban da sana para vermediğinden sen de vermiyorsun. Olabilir.

106410

80+ Silver
Monitörün aciliyeti yoksa ailene yardimci ol derim. Bu dünyada hiçbir şey onlardan önemli değil.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,769
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bu arada 1300 TL maaş ne ya asgari ücret bile 2800 TL :D

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Monitör acil değilse bence yardım et biraz ayıp olur gibi geldi bana

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Çok acil değilse ailene destek çık bence. Ben staja başlayacağım, maaşımı aldığımda birazını kendime, birazını aileme vereceğim. Kendim isteyerek yapıyorum bunu. Destekçi olmam lazım onlara, bir babanın eline bakıyoruz. O da asgari alıyor diyebiliriz 3000 TL sonuçta.

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ailen o parayı istediyse kendi keyiflerine kullanmayacklardır. Ailene parayı vermelisin bence.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Yaklaşık 6 ay aylık ortalama 1300 TL'ye bir lokantada çalıştım. Bu parayla kendime bilgisayar aldım, telefonumu yükselttim.. Şu an elimde 1200-1300 TL kaldı. Bununla da monitör almayı düşünüyordum ama motosiklet içinde biriktirebilirim. Annem bugün (Babam asgari ücretle çalışıyor.) 300-500'de sen destek ol vs. dedi.

Bu arada babam bana hiç harçlık vermiyor. (Okul olduğu zaman yol paramı verir, yemeği zaten evden götürürüm.) Genelde babamla hiçbir konuda anlaşamam...
Ailenin ihtiyacı var ise vermelisin onun dışında keyfen vermemelisin.

Mojo jojo

80+ Silver

sana iyi bir aile oluyor iseler paylaş bence paranı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,778
Üyeler
165,232
Son üye
Technocalyps
Top Bottom