Neler Yeni

Çalışıp Kazandığım Parayı Aileme Vermeli Miyim?

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Böylesi durumlarda hep kendimi koyarım. Kendi açımdan sesli düşünüyorum. Eğer benim ailemin durumu iyi değilse ve ben çalışıyorsam. Kendimin hiçbir önemi yok. Kuruş almadan veririm. Ne gerekiyorsa yaparım. Kendi zevklerimi düşünmem.

Excator23cm

80+ Gold
Ver ver ben her ay bursa maaşımı veriyorum neredeyse

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Arkadaşlar çalışıp kazandığım paranın bir kısmını sizce aileme vermeli miyim?

Yaşım 16, uzun süre bilgisayar toplamak için uğraştım (Ailemden de istedim ama onlar tabii gereksiz olduğunu vs. söylediler.) para biriktirerek bir ara ikinci el bir sistem topladım ama 1 hafta sonra anakart arızalandı. Yaptıracak param olmadığından parçaları sattım neyse biraz daha çalışıp sonunda istediğim gibi sıfır bir sistem alabildim. :)

Yaklaşık 6 ay aylık ortalama 1300 TL'ye bir lokantada çalıştım. Bu parayla kendime bilgisayar aldım, telefonumu yükselttim.. Şu an elimde 1200-1300 TL kaldı. Bununla da monitör almayı düşünüyordum ama motosiklet içinde biriktirebilirim. Annem bugün (Babam asgari ücretle çalışıyor.) 300-500'de sen destek ol vs. dedi.

Sizce ben çok bencil birimiyim?

Bu arada babam bana hiç harçlık vermiyor. (Okul olduğu zaman yol paramı verir, yemeği zaten evden götürürüm.) Genelde babamla hiçbir konuda anlaşamam...
zor durumda iseniz 300tl falan yardım et
Mesaj otomatik birleştirildi:

yaşın 20den küçükse asla verme

G.P.U

80+ Silver
Pc gereksiz mi? Hadi diyelim paraları yok

Yemek parası da mı veremiyorlar yazıklar olsun ben olsam vermezdim okulda yemek parası yapardım yüzsüzlüğe bak birde para istiyorlar

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,895
İsim
Mert Metshi
Pc gereksiz mi? Hadi diyelim paraları yok

Yemek parası da mı veremiyorlar yazıklar olsun ben olsam vermezdim okulda yemek parası yapardım yüzsüzlüğe bak birde para istiyorlar
Dostum asgari ücret net 2400 tl adam nasıl geçinsin yol parası falan veriyormuş benim babam 4000 tl maaş alıyordu zor geçiniyorduk adam ne yapsın

TEŞKİLAT

80+ Silver
Bencil düşünmeyin ben olsam kesinlikle verirdim senin de vermeni tavsiye ederim, ama verirsen sakın gururunu kıracak bir davranışta bulunma annene ver annen babana versin. Bu arada küçük yaşta azimle çalışıp kendi bilgisayarını kendi paranla toplaman takdire şayan :)

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Ensar
Babanın sana harçlık vermesini pc almamasını filan geçte onlar sana iyi bir aile oluyor mu?
İyi bir aile derken kime göre neye göre?
Eğer babanın ihtiyacı varsa ve vermiyorsan bu bencillik değil nankörlüktür.
Çok ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Zaten ihtiyaç olsa ne gerekirse yaparım.
Arabanın sigortası, kaskosu falan ödenecek ondan sanırım annem öyle dedi. Bilmiyorum annem öyle deyince ben de acaba çok nankör bencil birimiyim diye düşünürken böyle bir konu açtım...
Monitörün aciliyeti yoksa ailene yardimci ol derim. Bu dünyada hiçbir şey onlardan önemli değil.
👍
Bu arada 1300 TL maaş ne ya asgari ücret bile 2800 TL :D
Çalışma saatine göre aldığım ücret biraz az geldiği için işi bıraktım.
Köle misin kardeşim?
😀

Impe

80+ Silver
Arkadaşlar çalışıp kazandığım paranın bir kısmını sizce aileme vermeli miyim?

Yaşım 16, uzun süre bilgisayar toplamak için uğraştım (Ailemden de istedim ama onlar tabii gereksiz olduğunu vs. söylediler.) para biriktirerek bir ara ikinci el bir sistem topladım ama 1 hafta sonra anakart arızalandı. Yaptıracak param olmadığından parçaları sattım neyse biraz daha çalışıp sonunda istediğim gibi sıfır bir sistem alabildim. :)

Yaklaşık 6 ay aylık ortalama 1300 TL'ye bir lokantada çalıştım. Bu parayla kendime bilgisayar aldım, telefonumu yükselttim.. Şu an elimde 1200-1300 TL kaldı. Bununla da monitör almayı düşünüyordum ama motosiklet içinde biriktirebilirim. Annem bugün (Babam asgari ücretle çalışıyor.) biraz da sen destek olsan vs. dedi.

Sizce ben çok bencil ve nankör birimiyim?

Bu arada babam bana hiç harçlık vermiyor. (Okul olduğu zaman yol paramı verir, yemeği zaten evden götürürüm.)
Genelde babamla hiçbir konuda anlaşamam...
Ver bence asgari ücretle zor en azindan eve katkin olsun bilgisayar sonrada halledilir

Top Bottom