Neler Yeni

Çalışmayan HDD onarılır mı?

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Laptopta oyun oynarken, sistem çok yüksek değildi. Online oyundaydım, takılmayan kasmayan oyun kasınca, ölünceye kadar klavyeye doğru vurmuştum. Pc çökmüştü la neyse internetten araştırmıştım hata mesajını falan bakıyordum. HDD ölmüş falan diyordu. Yeni bir hdd almıştım. Bu eski 2.5 HDD'yi yapabilir miyim? Sizce ne olmuş olabilir? Masaüstüne takmayı düşünüyorum.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Laptopta oyun oynarken, sistem çok yüksek değildi. Online oyundaydım, takılmayan kasmayan oyun kasınca, ölünceye kadar klavyeye doğru vurmuştum. PC çökmüştü la neyse internetten araştırmıştım hata mesajını falan bakıyordum. HDD ölmüş falan diyordu. Yeni bir HDD almıştım. Bu eski 2.5 HDD'yi yapabilir miyim? Sizce ne olmuş olabilir? Masaüstüne takmayı düşünüyorum.
Kafasına ve diskine zarar vermişsin belli ki. Sen yapamazsın bunu bil. Çok bilgili biri belki yapar ama o bile çok zor. başka hdd almak daha mantıklı

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kafasına ve diskine zarar vermişsin belli ki. Sen yapamazsın bunu bil. Çok bilgili biri anca yapar ama başka HDD almak daha mantıklı
Olay 1 sene önce oldu, aldım ona zaten geçen sene. 1 TB falan yapabilirsek masaüstüne takarım diye düşünüyordum da ondan.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Olay 1 sene önce oldu, aldım ona zaten geçen sene. 1 TB falan yapabilirsek masaüstüne takarım diye düşünüyordum da ondan.
Eğer içinde önemli veri yoksa uğraşmaya değmez. 500 gb bir hdd pahalı değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
Laptop harddiskleri taşınabilir harddisk kategorisinde olduğu için zarar vermek zordur. Bu durumda zarar vermek başarıldıysa şayet, onarımı ya çok zordur ya da maliyetlidir. Veri kurtarma işi yapan şirketler var internetteki silinen dosyaları geri getirme programları dışında çok daha farklı işlemler yapıyorlar laboratuvar ortamında. Araştırabilirsiniz.

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Kubilay Aktemur
İçinde fotoların falan kaldıysa data merkezleri geri alabilir bilgileri ama düzelmez yinede.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Veri kurtarmak içinde diskin tamamen sağlıklı olması gerekli. Vurduğun sırada eğer kafa diske zarar vermiş ise ya bir bölümü kurtarılır yada hiç kurtarılamaz. Dediğim gibi en mantıklısı yeni bir hdd almak 500 gb bir hdd 150 tl falan pahalı değil

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer içinde önemli veri yoksa uğraşmaya değmez. 500 gb bir HDD pahalı değil
Laptop harddiskleri taşınabilir harddisk kategorisinde olduğu için zarar vermek zordur. Bu durumda zarar vermek başarıldıysa şayet, onarımı ya çok zordur ya da maliyetlidir. Veri kurtarma işi yapan şirketler var internetteki silinen dosyaları geri getirme programları dışında çok daha farklı işlemler yapıyorlar laboratuvar ortamında. Araştırabilirsiniz.
İçinde fotoların falan kaldıysa data merkezleri geri alabilir bilgileri ama düzelmez yinede.
Yok, içinde önemli olan hiç bir şey yok sadece evde gördüm öyle köşede atılmış. La onarır mıyız acaba falan düşündüm, ekstradan 1TB depolama sağlarız demiştim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Veri kurtarmak içinde diskin tamamen sağlıklı olması gerekli. Vurduğun sırada eğer kafa diske zarar vermiş ise ya bir bölümü kurtarılır yada hiç kurtarılamaz. Dediğim gibi en mantıklısı yeni bir HDD almak 500 gb bir HDD 150 TL falan pahalı değil
Reis HDD almak istemiyorum açıkcası SSD almayı düşünüyorum hep. O yüzden onu kullanırsam kullanırım diye düşündüm.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Yok, içinde önemli olan hiç bir şey yok sadece evde gördüm öyle köşede atılmış. La onarır mıyız acaba falan düşündüm, ekstradan 1TB depolama sağlarız demiştim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis HDD almak istemiyorum açıkcası SSD almayı düşünüyorum hep. O yüzden onu kullanırsam kullanırım diye düşündüm.
İstersen bir tak denemekten zarar gelmez. Ben bir ara sinirlenip laptopa vurmuştum takılmıştı tekrar başlatınca düzelmişti. Belki bir mucize olur çalışır :D

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
İstersen bir tak denemekten zarar gelmez. Ben bir ara sinirlenip laptopa vurmuştum takılmıştı tekrar başlatınca düzelmişti. Belki bir mucize olur çalışır :D
Deneyeceğim :D
İnş çalışır :)

Top Bottom